Χθες, 11/10/2011, κλιμάκιο της δημοτικής κίνησης «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ», με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Νίκο Λεγάκη, συνοδευόμενο από το βουλευτή Πειραιά Θοδωρή Δρίτσα, το δημοτικό σύμβουλο του Λιμανιού της Αγωνίας Γιάννη Καρδαρά και μέλη της Κίνησης, επισκέφθηκε τα νοσοκομεία Τζάνειο και Μεταξά και συνομίλησε με τη διοίκηση και τους εκπροσώπους των εργαζομένων. Από τη συζήτηση διαπιστώθηκαν μεγάλες ελλείψεις και στα δύο νοσοκομεία, αν και σε διαφορετικό βαθμό στο καθένα και παρά τις επίμονες προσπάθειες των διοικήσεων και των εργαζομένων, με πιο έντονο το πρόβλημα στο Μεταξά.

Φυσική συνέπεια όλων αυτών είναι να υποβαθμίζεται η δημόσια υγεία και να απευθύνονται οι ασθενείς στις πλησιέστερες ιδιωτικές κλινικές, με μεγάλη επιβάρυνση γι αυτούς και τους οικείους τους.

Παρατηρείται δε όλο και περισσότερο το φαινόμενο να ανατίθενται σταδιακά οι βασικές λειτουργίες του νοσοκομείου σε ιδιωτικές εταιρείες, όπως καθαριότητα, συντήρηση κλπ.

Από την πλευρά της κίνησης «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ» ο επικεφαλής και υποψήφιος Δήμαρχος, ΝΙΚΟΣ ΛΕΓΑΚΗΣ τόνισε την ανάγκη να μη λειτουργούν τα νοσοκομεία αυτόνομα και χωρίς σύνδεση με την πόλη, αλλά να είναι σε διαρκή και ουσιαστική επαφή με το Δήμο, να καλυφθούν οι ανάγκες σε προσωπικό όλων των κατηγοριών, να χρηματοδοτηθούν επαρκώς ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες τους.
 
Top