ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ-ΡΕΝΤΗ, ΠΑΝΟΥ ΚΟΡΟΒΙΛΑ

 ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ: "ΝΙΚΑΙΑ-ΟΜΟΡΦΗ ΠΟΛΗ" ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ ΒΡΕΤΤΑΚΟΥ 


  







Κύριε Κοροβίλα, τι σημαίνει για σας η ενασχόληση με την πολιτική και συγκεκριμένα με την τοπική αυτοδιοίκηση; Γιατί αποφασίσατε να έχετε πιο ενεργό ρόλο; Ποιοι λόγοι σας ώθησαν να είστε υποψήφιος; 
◄ Η ενασχόληση μου με την πολιτική, αποτελεί συνέχεια της  επαγγελματικής δραστηριότητας που ανέπτυξα στη πόλη μου και σημαίνει την ανάγκη μου να εκφραστώ και να δημιουργήσω. Κατά συνέπεια, η τοπική αυτοδιοίκηση, αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να ανατρέψουμε την αντίληψη που θέλει τη νέα γενιά, παθητική και αδιάφορη. Οι νέοι, έχουμε οράματα και ιδέες, μπορούμε να προσφέρουμε και να δημιουργήσουμε στις πόλεις μας και τελικά να αλλάξουμε πολλά από αυτά που σήμερα μας καθηλώνουν.  Η υποψηφιότητα μου, όπως και πολλών άλλων νέων ανθρώπων σε ολόκληρη την Ελλάδα, αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρία να έρθουμε δυναμικά στο προσκήνιο και να βάλουμε το στίγμα της νέας γενιάς.  Με αυτή την αντίληψη και τους στόχους, πήρα την απόφαση να είμαι υποψήφιος στο δήμο Νικαίας-Ρέντη, την πόλη που μεγάλωσα και ζω. 

Ποια  θεωρείτε ότι είναι  τα μεγαλύτερα προβλήματα της πόλης; 
◄ Η σημερινή εικόνα που παρουσιάζει η Νίκαια και το Ρέντη, δεν ανταποκρίνεται στην ιστορία που χαρακτηρίζει αυτή την πόλη, ούτε βέβαια στις δυνατότητες που διαθέτει. Αντιμετωπίζουμε έντονα προβλήματα σε σημαντικούς τομείς όπως η καθαριότητα,όντας «πρωτοπόροι»στην απουσία ανακύκλωσης,η έλλειψη χώρων αναψυχής,με πλατείες ακατάλληλες για παιδιά και οικογένειες,και ο μαρασμός των πάλαι ποτέ σημαντικών αγορών Νίκαιας και Ρέντη. Είναι λοιπόν επιτακτική ανάγκη, να ανατρέψουμε τη σημερινή μιζέρια που βιώνουμε στη πόλη μας  και να βάλουμε τις βάσεις για μια πόλη ανθρώπινη και δημιουργική. 

Είστε ικανοποιημένος  από το μέχρι στιγμής έργο της Δημοτικής Αρχής; Αν εκλεγείτε εσείς αυτή τη φορά ποιοι θα είναι οι στόχοι σας τόσο σε προσωπικό όσο και σε επίπεδο παράταξης; 
◄ Η απερχόμενη Δημοτική Αρχή απέτυχε στο έργο της και αυτό είναι εμφανές στα βασικά σημεία της πολιτικής που εφάρμοσε. Ο συνδυασμός μας, με επικεφαλή τον Κούλη Βρεττάκο, θέτει ως στόχο να δημιουργήσει μια νέα πραγματικότητα για την Νίκαια και το Ρέντη. Ένα νέο μοντέλο διοίκησης του Δήμου, περισσότερο αποτελεσματικό, πιο άμεσο για τον πολίτη. Επιπλέον, να δώσει στην πόλη μια νέα εικόνα, που θα αξιοποιεί τις υποδομές της, το φυσικό περιβάλλον και θα είναι πλέον ανθρώπινη και δημιουργική. Θα δώσουμε μεγάλη έμφαση στους ελεύθερους χώρους, στα πάρκα και στις πλατείες. Θέλουμε να παρέμβουμε δυναμικά και σε συνεργασία με κοινωνικούς φορείς να σταθούμε δίπλα στους δημότες που βιώνουν τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο αρχών, ως η νέα Δημοτική Αρχή, θέτουμε τους στόχους μας για την επόμενη μέρα των εκλογών. 

Ποιες είναι οι δικές  σας προτεραιότητες έργων για το δήμο Νίκαιας-Ρέντη; 
◄ Σίγουρα, οι υποχρεώσεις μας είναι πολλές, όμως η απόλυτη προτεραιότητα μου, είναι να πραγματοποιήσουμε τα αυτονόητα. Ένας δήμος καθαρός με ευαισθητοποιημένους πολίτες,η αναβάθμιση του ρόλου της γειτονιάς,πλατείες γεμάτες ζωντάνια,μαγαζιά και πολίτες με χαμόγελο,πάρκα και χώροι πρασίνου για όλους,είναι βασικά στοιχεία μιας “Ομορφης Πόλης”,όπως την έχουμε ονειρευτεί.
Γιατί πιστεύετε ότι  οι δημότες της  Νίκαιας και του  Ρέντη θα πρέπει να σας εμπιστευτούν την ψήφο τους; 
◄ Ο συνδυασμός μας, με επικεφαλή τον Κούλη Βρεττάκο, διεκδικεί την ψήφο των συνδημοτών μας για να ανατρέψει  τη σημερινή εικόνα και να βάλει τέλος σε ότι είδαμε ως σήμερα.Δεν υπάρχουν στη κίνησή μας επαγγελματίες της καρέκλας και άνθρωποι που συμμετείχαν τόσα χρόνια στα δημοτικά συμβούλια και μας έφτασαν σε αυτή την κατάσταση.Είμαστε ο συνδυασμός με το μικρότερο μέσο όρο ηλικίας,άνθρωποι με όρεξη για δουλειά και όλοι μαζί έχουμε όραμα να γίνει η πόλη μας σύγχρονη, μα πάνω απ’ όλα ανθρώπινη. 

Κύριε Κοροβίλα, κλείνοντας, τι έχετε να πείτε στους δημότες της Νίκαιας και του Ρέντη; 
◄ Ως νέος άνθρωπος, καλώ όλους τους δημότες της Νίκαιας-Ρέντη να βάλουμε ένα τέλος στη σημερινή κατάσταση που μας απογοητεύει και να διαμορφώσουμε μαζί την πόλη που ονειρευόμαστε και θέλουμε. Με πρωταγωνιστές νέους ανθρώπους, να δώσουμε το σύνθημα της ανανέωσης και της ανατροπής απέναντι σε όσα μας κρατούν στάσιμους. Με την ενεργό συμμετοχή όλων και την ψήφο μας, αλλάζουμε τη Νίκαια και το Ρέντη.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ : ΣΤΑΥΡΟΣ ΛΙΛΟΓΛΟΥ
 
Top