Ο βουλευτής Α΄ Πειραιά και Νήσων του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Καρύδης παρευρέθη, την Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου 2010, στην εκδήλωση που συνδιοργάνωσε το 35ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά και η Νεολαία του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών, στην πλατεία Κοραή, επ΄ ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Λευκού Μπαστουνιού.

Το 35ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά είναι ένα «ιδιαίτερο» σχολείο όπου για πρώτη φορά εφαρμόστηκε πρόγραμμα ένταξης τυφλών μαθητών και μαθητών με ειδικές ανάγκες σε κοινή τάξη με την υπόλοιπη μαθητική κοινότητα.

Η εκδήλωση είχε ως στόχο την ευαισθητοποίηση του κόσμου του Πειραιά πάνω στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι τυφλοί συμπολίτες μας, μέσα από τα παιχνίδια που έλαβαν χώρα, την ανάρτηση πανό που είχαν δημιουργήσει τα ίδια τα παιδιά αλλά και τη διανομή φυλλαδίων με ενημερωτικό υλικό.

Ο κ. Καρύδης αναφέρθηκε στο μοναδικό έργο που επιτελείται στο συγκεκριμένο σχολείο όπου συνυπάρχουν και συνεργάζονται αρμονικά παιδιά με διαφορετικές ανάγκες και όπου η αλληλεγγύη και η συντροφικότητα έχουν τον πρώτο λόγο. «Το πρόγραμμα αυτό πρέπει να επεκταθεί ακόμα περισσότερο» κατέληξε ο βουλευτής.

Στην εκδήλωση, το παρών έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο διευθυντής του 35ου Δημοτικού Σχολείου, κ. Γ. Παναγόπουλος, ο καθηγητής Ειδικής Αγωγής, κ. Α. Γκλίνος- ο οποίος είναι η «ψυχή» του προγράμματος- καθώς και ο Βαγγέλης Αυγουλάς, μέλος της διοίκησης της Νεολαίας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών, Πτυχιούχος Νομικής και Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Ιλίου, ο οποίος είχε φοιτήσει στο εν λόγω σχολείο.
 
Top