του ΛΙΛΟΓΛΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ,
υποψηφίου δημοτικού σύμβουλου Κερατσινίου-Δραπετσώνας , με τον συνδυασμό 
"ΚΑΛΗ ΜΕΡΑ", του ΛΟΥΚΑ ΤΖΑΝΗ


"Το Έπος του ‘40 είναι ένα από τα σημαντικότερα κεφάλαια στην ιστορία μας. Η ελληνική αντίσταση, στα βουνά της Πίνδου και στις οροσειρές της Αλβανίας, προκάλεσε παγκόσμιο θαυμασμό για το γένος μας.
Η Ελλάδα την ημέρα εκείνη έγινε η χώρα των μεγάλων πράξεων και των θαυμάτων. Δίδαξε με το παράδειγμά της πως ένας λαός μπορεί να κερδίσει την ελευθερία του με βασικό του όπλο την αδάμαστη θέλησή του. Η γενιά του ’40, μια από τις δυναμικότερες γενιές της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, έδωσε σκληρές μάχες για αξίες και ιδανικά και δίδαξε έμπρακτα τη σημασία των όρων της φιλοπατρίας, της αυταπάρνησης και του ηρωισμού.
Η Ελλάδα του σήμερα καλείται να αξιοποιήσει τα διδάγματα και τις παρακαταθήκες και να σφυρηλατήσει την εθνική ενότητα και ομοψυχία.
Η φιλοπατρία, η πίστη, το θάρρος και η λεβεντιά των προγόνων μας, πρέπει να αποτελούν για όλους μας πολύτιμη παρακαταθήκη, παράδειγμα και πηγή έμπνευσης και ελπίδας.
Σήμερα, καλούμαστε όλοι, όχι απλώς να πανηγυρίσουμε αλλά να γίνουμε μυσταγωγοί της Ιδέας που εμψύχωσε και δικαίωσε τα όνειρα και τους αγώνες του λαού μας.
Τιμούμε, σήμερα, όλους εκείνους που θυσιάστηκαν για να διαφυλάξουν το δικαίωμα όλων στην ελευθερία, στην ανεξαρτησία, στην αξιοπρέπεια και στην Δημοκρατία".


Με τιμή,


ΛΙΛΟΓΛΟΥ ΣΤΑΥΡΟΣ
ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ
 
Top