Τίτλοι τέλους στη σχέση ΝΔ με τον επίτιμο πρόεδρο του κόμματος και πρώην πρωθυπουργό Κώστα Μητσοτάκη, με μια χλευαστική ανακοίνωση μετά τις σκληρές δηλώσεις του στο MEGA, όπου χαρακτήρισε δημόσια «λαϊκιστή» τον Αντώνη Σαμαρά!
«Όλοι», Κ. Καραμανλής και Γ. Παπανδρέου γνώριζαν την κατάσταση της οικονομίας και ότι «η Ελλάδα ήταν πτωχευμένη από το 1990» υποστήριξε ο ....

επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega. «Φταίνε και τα δύο μεγάλα κόμματα, με τη διαφορά ότι δεν είναι ίσες οι ευθύνες. Η πραγματικότητα είναι ότι το 1981 ο Ανδρέας Παπανδρέου εισήγαγε για πρώτη φορά την πολιτική των ελλειμμάτων. Για να κάνει κοινωνική πολιτική με δανεικά, οδήγησε τη χώρα σε χρεοκοπία. Όπως λέει ο Γιούνκερ, το 1990 η Ελλάδα ήταν μία πτωχευμένη χώρα», είπε ο Κ. Μητσοτάκης. Ασκώντας κριτική τόσο στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου όσο και στις κυβερνήσεις του Κώστα Καραμανλή, επιτέθηκε προσωπικά στον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, χαρακτηρίζοντάς τον «λαϊκιστή»: «Όσο δίκιο είχε ο Γιώργος Παπανδρέου όταν προεκλογικά έλεγε το υπάρχουν λεφτά, άλλο τόσο δίκιο έχει και ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος λέει ότι μπορεί να μηδενιστεί το έλλειμμα μέσα στο 2011. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο κ. Σαμαράς είναι λαϊκιστής» .

Ο κ. Μητσοτάκης, άφησε να εννοηθεί ότι εάν συνεχίσει σε αυτή την πολιτική ο κ. Σαμαράς, δεν θα γίνει ποτέ πρωθυπουργός, επαναλαμβάνοντας τη φράση που διατύπωσε πρόσφατα το έτερον μέλος της οικογενείας του, η ανεξάρτητη βουλευτής Ντόρα Μπακογιάννη: «Ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν ο τελευταίος πολιτικός που έγινε πρωθυπουργός χαϊδεύοντας αυτιά» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης. Ερωτηθείς δε, για το αν υπονοεί ότι ο Πρόεδρος της ΝΔ δεν θα γίνει πρωθυπουργός, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε «Συ είπας».

«Η ΝΔ με απογοήτευσε», δήλωσε ο επίτιμος αποκαλύπτοντας πως είχε πολλές φορές προειδοποιήσει τον Κώστα Καραμανλή ότι η χώρα οδεύει προς την καταστροφή, κάτι που όπως είπε «γνώριζε και ο Γιώργος Παπανδρέου. Κριτικάρω αρνητικά την περίοδο Καραμανλή γιατί ήταν μια περίοδος που η ΝΔ θα μπορούσε να κάνει καλύτερα τα πράγματα... Ο Καραμανλής δεν έπρεπε να κάνει εκλογές, έπρεπε να πάρει τα μέτρα και αν ήταν να βουλιάξουμε ας βουλιάζαμε με τη σημαία ψηλά» τόνισε.
Ο πρώην πρωθυπουργός χαρακτήρισε κωμικό, γελοίο και επιζήμιο το να γίνει εξεταστική επιτροπή για την οικονομία κάνοντας έκκληση στον Γιώργο Παπανδρέου και τον Αντώνη Σαμαρά να σταματήσει αυτή η κουβέντα «Αρκετά έχει διασυρθεί η χώρα» δήλωσε, εκφράζοντας την εκτίμηση πως Αθήνα και Ευρώπη κρύβανε τα προβλήματα, μετά από κοινή συμφωνία, δηλαδή ο κ. Μητσοτάκης ασπάστηκε απολύτως την κριτική ανάλυση της Αριστεράς για τις δηλώσεις Γιούγκερ.


Η απάντηση της Ν.Δ.
Σκληρή απάντηση που δεν συνάδει σε πρώην πρωθυπουργό και πρώην πρόεδρο της ΝΔ (σύμφωνα με τις μέχρι σήμερα σχετικές δηλώσεις για τον χειρισμό των ζητημάτων που αφορούν έναν άλλο πρωθυπουργό, τον Κ. Καραμανλή), εξέδωσε το γραφείο τύπου της Ν.Δ.. Χαρακτηριστικά αναφέρει τα εξής:

«Τέσσερις εβδομάδες πριν τις εκλογές, ο κ. Μητσοτάκης, ενεργώντας σαν ναυαγοσώστης του κ. Παπανδρέου, επιτέθηκε απόψε εναντίον της Παράταξης, που τον ανέδειξε στα ύψιστα αξιώματα της χώρας, σε μια στιγμή που είναι ορατή η ραγδαία φθορά του ΠΑΣΟΚ και η ανάκαμψη της Νέας Δημοκρατίας. Αλλά ο λαός μας έχει μνήμη, γνώση και κρίση. Καλή σας νύχτα κ. Μητσοτάκη...».
Είναι φανερό, ότι ενόψει της ανακοίνωσης του νέου κόμματος εκ μέρους της κ. Μπακογιάννη, ο πρόεδρος της ΝΔ, αποφάσισε να προχωρήσει σε «απόρριψη» του ηγέτη της οικογενείας, μετά την προσωπική επίθεση και προσβολή που δέχθηκε δημόσια.
.eklogika.gr
/
 
Top