Το φαινόμενο της διάσπασης, τουλάχιστον σε Επίπεδο Καλλικράτη, είναι γενικό και στα δύο μεγάλα κόμματα τα οποία μοιράστηκαν την εξουσία μετά την μεταπολίτευση. Αυτή τη στιγμή ουσιαστικά οι συγκρούσεις οφείλονται στις ζυμώσεις για τις ανακατατάξεις στις παλιές και τις καινούργιες δομές των κομμάτων.

Τα πράγματα πήραν μεγαλύτερη δημοσιότητα στον Πειραιά εξ αιτίας, τόσο τη πόλης που συγκαταλέγεται στις μεγάλες, όσο και στην ύπαρξη τεσσάρων κορυφαίων και πολύ προβεβλημένων στελεχών, τόσο από πλευράς ΝΔ, με Μαντούβαλο και Μιχαλολιάκο, όσο και από πλευράς ΠΑΣΟΚ, με Μίχα και Φασούλα.

Ας εξετάσουμε την περίπτωση Μίχα – Φασούλα μιας και εκεί έγινε μια μεγάλη ανατροπή, αφού στερήθηκε του χρίσματος ο νυν Δήμαρχος και ο Υποψήφιος Αντικαταστάτης του εισβάλει στον Πειραιά και σαρώνει ανθρώπους και δεδομένα πολλών ετών.

Σαν εμφανής αφορμή για αυτή την επέλαση αναφέρεται ότι ο Φασούλας δεν κατάφερε να δείξει υπεροχή έναντι του προηγούμενου Δημάρχου Χρήστου Αγραπίδη, με αποτέλεσμα να αναζητηθεί ένα πρόσωπο από το ΠΑΣΟΚ, γνωστό στην περιοχή, το οποίο να μπορέσει να κερδίσει το Δήμο, αφού ο Φασούλας είχε φθαρεί ανεπανόρθωτα.


Το νέο πρόσωπο φάνηκε ότι είναι ο Γιάννης Μίχας, ο οποίος είχε καλλιεργήσει ένα προφίλ καλού Νομάρχη και είχε εντέχνως αφήσει να αιωρείται η εντύπωση ότι ουδέποτε θα ενδιαφερόταν για τον Δήμο. Έτσι αιφνιδιάστηκε η ομάδα Φασούλα, όχι μόνο με την ατομική του υποψηφιότητα, αλλά και με τον πλήρη αποκλεισμό όλων των Ιστορικών Δημοτικών Συμβούλων, που στήριξαν κατά καιρούς όλους τους υποψήφιους της παράταξης του ΠΑΣΟΚ στον Πειραιά.

Στη συνέχεια ο Φασούλας βγαίνει έξω από το όλο σύστημα των Αυτοδιοικητικών εκλογών, ακόμα από την Υποψηφιότητα στην Αντιπεριφέρεια Πειραιώς, για την οποία μόλις λίγες μέρες πριν είχε συμφωνηθεί από Μίχα, Σγουρό και Φασούλα, με επισφράγισμα μια θερμή χειραψία και των τριών.

Δεν μπορούμε να πούμε ότι ξαφνικά τούστριψε του Μίχα και άρχισε να κυνηγά τον Φασούλα. Το όλο σκηνικό είναι στημένο από το ΠΑΣΟΚ που εν κατακλείδι στηρίζει τον πειθήνιο και υπάκουο Μίχα και αποβάλλει τον Φασούλα και τα ερείσματά του.

Άραγε αυτό οφείλεται στο αριστερό παρελθόν του Φασούλα;

Μήπως τελικά το σύστημα ΠΑΣΟΚ του Μνημονίου και της Τρόϊκας, αποβάλλει τα αριστερά στοιχεία που είχαν διεισδύσει και πιθανώς να έφερναν εμπόδια στις διατάξεις και τις επιλογές του Μνημονίου;

Βρισκόμαστε μήπως μπροστά σε ένα σκληροπυρηνικό ΠΑΣΟΚ, που θέλει σώνει και καλά να εφαρμόσει τον Καλλικράτη και μάλιστα τόσο πιστά όσο επιβάλλουν το ΔΝΤ και οι λοιποί;

Ο Φασούλας, με την περίπτωση της COSCO και τις κινητοποιήσεις του, και με τη ρύθμιση των δανείων του δήμου, με την απειλή κλεισίματος το λιμανιού, έδειξε ότι έχει κότσια να διεκδικεί αυτά που δικαιούται και ότι οι αδυναμίες που παρουσιάστηκαν στη Δημαρχία του, οφειλόντουσαν περισσότερο σε έλλειψη σωστής προβολής και επικοινωνίας προς τα έξω, παρά σε πραγματικές αιτίες που είχαν να κάνουν με προβλήματα της Πόλης.
 
Top