Από τον ΣΤΕΦΑΝΟ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟ

Η κατοχική κυβέρνηση του Μνημονίου, που υποθήκευσε μέχρι και την Ακρόπολη στη δανειακή σύμβαση που υπέγραψε με τους διεθνείς τοκογλύφους, σήμερα το πρωί έστειλε τα ΜΑΤ να ανακαταλάβουν με βία τον (υποθηκευμένο στους ξένους προστάτες της) Ιερό Βράχο της πρωτεύουσας.
Το σύμβολο του δυτικού πολιτισμού, το σύμβολο της Αθηναϊκής Δημοκρατίας, ο χώρος που φιλοξενεί τον περίλαμπρο ναό της Σοφίας και της Λογικής, μετατράπηκε σε πεδίο μάχης και συγκρούσεων μεταξύ των απεργών συμβασιούχων του Υπουργείου Πολιτισμού και των Πραιτωριανών του κράτους.
Δεν είναι η πρώτη φορά που η Ακρόπολη γίνεται πεδίο μάχης και, απ' ό,τι είδαμε σήμερα, η ιστορία επαναλήφθηκε. Στην αρχαιότητα θεωρούνταν τόσο συμβολική όσο και ουσιαστική πράξη, οι τύραννοι ή οι κατακτητές της Αθήνας να εγκαθιστούν κατοχική φρουρά εντός των τειχών της.
Στα Δεκεμβριανά, μετά την αποχώρηση των ναζιστικών στρατευμάτων από την Αθήνα, η Ακρόπολη βρισκόταν αρχικώς υπό τον έλεγχο του Ε.Λ.Α.Σ. Συμφωνήθηκε η αποστρατικοποίησή της και μόλις οι αντάρτες αποχώρησαν, την κατέλαβαν οι Άγγλοι, οι οποίοι έστησαν πολυβόλα και όλμους εντός των τειχών της και βέβαιοι ότι οι Έλληνες δεν θα χτυπούσαν το μνημείο, απέκτησαν εκ του ασφαλούς και αφ΄υψηλού τον έλεγχο των πολεμικών επιχειρήσεων. 
Ωστόσο, ποτέ στην ελληνική ιστορία, νεώτερη ή αρχαία, δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση δεν χρειάστηκε να ανακαταλάβει την Ακρόπολη με τη βία! Αυτή είναι μια θλιβερή πρωτιά της κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου και από μόνη της ως πράξη μαρτυρεί, ότι η σημερινή κυβέρνηση είναι κατοχική.
 
Top