Τo «απόρρητο» των blogs με κατάληξη σε .com, καλύπτεται απ΄την Αμερικανική νομοθεσία, που προβλέπει ρητά πως «δεν επιτρέπεται να γίνει άρση του απορρήτου λόγω συκοφαντικής δυσφήμισης».

Αν ο εισαγγελέας που το χειρίζεται κρίνει ότι δεν πρόκειται για συκοφαντική δυσφήμηση, αλλά για πράξη κακουργηματικού χαρακτήρα (όπως είναι ο εκβιασμός) ΜΟΝΟ TOTE γίνεται άρση.Στις ΗΠΑ, οι bloggers προστατεύονται από το πρώτο άρθρο του Συντάγματος, που δίνει σε όλους "το δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου.

To 2006, το Ανώτατο Δικαστήριο της Καλιφόρνιας γνωμοδότησε ότι οι bloggers "δεν θα διώκονται ποινικά αν ο διαδικτυακός τους τόπος φιλοξενεί σχόλια αναγνωστών που είναι συκοφαντικά προς τρίτα πρόσωπα." Λίγο αργότερα μάλιστα το ίδιο δικαστήριο αναγνώρισε και το δικαίωμά τους "να μην αποκαλύπτουν τις πηγές τους".

Τόσες δεκαετίες, τις πολιτικές και αθλητικές εφημερίδες, τους τηλεοπτικούς σταθμούς και τα υπόλοιπα μέσα μαζικής ενημέρωσης της χώρας που φανατίζουν, εκβιάζουν, συκοφαντούν και γαλουχούν το μίσος και την διχόνοια στο έθνος μας κανέναν δεν συγκίνησαν. Φαίνετε το μερτικό των εκάστοτε πολιτηκάντηδων είναι ικανοποιητικό για να κάνουνε τα στραβά μάτια και να ασπάζονται την ελευθερία του λόγου επιλεκτικά...

Άρση της Ανωνυμίας; Ας άρουν πρώτα την βουλευτική τους ασυλία και το συζητάμε...

Φιλικά

Λόγιος Ερμής
http://logioshermes.blogspot.com 
 
Top