Ο Ολυμπιακός συνέχισε το νικηφόρο σερί του, καθώς επικράτησε το βράδυ της Κυριακής με 1-0 του Άρη (2΄ Ριέρα). Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν το «6Χ6» χάρις στην εξαιρετική τους εκκίνηση, ωστόσο, οι Θεσσαλονικείς δικαιούνταν κάτι περισσότερο από το «Γ. Καραϊσκάκης». Χαμένο πέναλτι στο 29΄ για τον Ιμπαγάσα. Πλέον ο Ολυμπιακός πηγαίνει με τις κατάλληλες συνθήκες στο μεγάλο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό την επόμενη αγωνιστική, αφού η ήττα των Πράσινων από την ΑΕΚ φέρνει την ομάδα του Βαλβέρδε στο +4!


Η περιγραφή

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε ιδανικά την αναμέτρηση, καθώς μόλις στο πρώτο λεπτό δημιούργησε την πρώτη καλή ευκαιρία και στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Ριέρα εκμεταλλεύτηκε λάθος έξοδο του Σηφάκη. Οι «ερυθρόλευκοι» με την δύναμη του κόσμου τους, πατούσαν πιο καλά στον αγωνιστικό χώρο, πιέζοντας ψηλά και δεν άφηνε περιθώρια για ανάπτυξη στον Άρη.

Οι παίκτες του Έκτορ Ραούλ Κούπερ, μετά το πρώτο «σοκ» προσπάθησαν να φτάσουν στην περιοχή του Πάρντο και τα κατάφεραν στο 13΄. Σε αυτή την φάση, ο Ρουίζ βρέθηκε στο έδαφος από μαρκάρισμα του Αβραάμ Παπαδόπουλου, αλλά ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί η αναμέτρηση, με τους «κίτρινους» να φωνάζουν για πέναλτι.

Στην συνέχεια, ο Άρης ανέλαβε την πρωτοβουλία της αναμέτρησης, ήλεγξε τον ρυθμό και προσπαθούσε να βρει τους κατάλληλους διαδρόμους, με τον Ολυμπιακό να έχει δώσει χώρο και να μοιάζει... φαρμακερός στις αντεπιθέσεις.

Σε μία από τις κόντρες, ο Φετφατζίδης είδε το σουτ του να σταματάει στο αριστερό δοκάρι του Σηφάκη, ο οποίος προσπάθησε να διώξει με τα ακροδάχτυλα.

Με την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, ο Ολυμπιακός ανέβασε και πάλι... στροφές και πίεσε για ένα ακόμα τέρμα. Και μάλιστα έφτασε μία ανάσα, στο 29΄ όταν ο Φατί ανέτρεψε τον Ντουντού μέσα στην περιοχή, με τον Ιμπαγάσα να αναλαμβάνει την εκτέλεση πέναλτι.

Όμως, ο Αργεντίνος δεν ήταν ψύχραιμος από τα... 11 βήματα, ή από υπερβολή σιγουριά, έστειλε την μπάλα άουτ, πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Σηφάκη, που είχε διαλέξει λάθος πλευρά.

Στο ίδιο... μήκος κύματος κινήθηκαν τα υπόλοιπα λεπτά του ημιχρόνου, με τον Άρη να προσπαθεί να πιέσει για ένα γκολ και με τους γηπεδούχους να «χτυπούν» στην κόντρα. Στο 35΄ ο Ιμπαγάσα με κάθετη μπαλιά βρήκε τον Ριέρα, που έκανε την προβολή, αλλά η προβολή δεν ήταν προς την εστία και η μπάλα πέρασε άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο το σκηνικό δεν άλλαξε, με τους «ερυθρόλευκους» να δίνουν χώρο και τους φιλοξενούμενους να προσπαθούν να βρουν τους διαδρόμους για την εστία του Πάρντο.

Οι παίκτες του Έκτορ Ραούλ Κούπερ είχαν την υπεροχή, αλλά δεν μπορούσαν να απειλήσουν άμεσα. Αντίθετα, ο Ολυμπιακός είχε μεγάλο πρόβλημα στην κυκλοφορία της μπάλας, καθώς δεν μπορούσε να κρατήσει την μπάλα και έδινε συνεχώς ευκαιρίες στους φιλοξενούμενους να επιτεθούν.

Πάντως, η άμυνα των γηπεδούχων ενήργησε σωστά σε πολλές περιπτώσεις, με αποτέλεσμα να μην αλλάξει κάτι στην αναμέτρηση και οι «ερυθρόλευκοι» να συνεχίσουν το νικηφόρο σερί τους. 
 
Top