1

Ο Άγιος Κοσμάς είχε την τιμητική του, την Κυριακή 17 του Οκτώβρη.
Μια αληθινή λαοθάλασσα από ένα πολύχρωμο πλήθος ανθρώπων κάθε ηλικίας πλημμύρισε το αθλητικό κέντρο και ανέδειξε τις αρετές της μαζική άθλησης.
Το κάλεσμα για λογαριασμό του μεγάλου απόντα και πρωτοπόρου της Διαχρονικής Άθλησης, το Χρήστο Βαρτζάκη, βρήκε ανταπόκριση στο πλήθος των ανερχόμενων δρομέων κάθε φύλου και ηλικίας και μας προδιέθεσε όλους σχετικά με το τι πρόκειται να ακολουθήσει σε 14 μέρες στη μέγιστη γιορτή, τον Κλασσικό Μαραθώνιο της Αθήνας.
Περισσότεροι από 700 δρομείς έτρεξαν την απόσταση των 14.000 μ. και πάνω από 100 παιδιά από 4 μέχρι 15 χρόνων τα 2.000 μ. και απόλαυσαν την υπέροχη εμπειρία των μεγάλων να κατακτούν την προσωπική τους νίκη και να αμείβονται με τα συμβολικά έπαθλά τους.
Ήταν μία αληθινή γιορτή, όπως ακριβώς την ονειρευόμαστε όλοι εμείς και πρώτος απ’ όλους ο αείμνηστος Χρήστος Βαρτζάκης που είχε μια τεράστια έγνοια να παρασύρει όλους τους νέους στον γνήσιο και αληθινό αθλητισμό.
Μέσα στις εγκαταστάσεις του Άγιου Κοσμά διεξήχθη ο αγώνας 2.000 μ. των παιδιών κατά μήκος της μοναδικής χωμάτινης διαδρομής που διαθέτει μόνο το αθλητικό κέντρο.
Όλοι οι συμμετέχοντες έλαβαν τα πολύ προσεγμένα και αναμνηστικά έπαθλα και δώρα των διοργανωτών, με τη μορφή του Χρήστου Βαρτζάκη να δεσπόζει παντού.
Άλλωστε όλοι οι αγώνες του Σ.Δ.Υ.Πειραιά στο μέλλον θα φέρουν τον τίτλο ΄΄ΒΑΡΤΖΑΚΕΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ΄΄.
Τον αγώνα και τον Χρήστο Βαρτζάκη τίμησαν με την παρουσία τους παράγοντες του αθλητισμού, παλιοί του φίλοι και νεώτεροι συναθλητές του: Παναγιώτης Δημάκος (Γ.Γ. & εκπρόσωπος του Σ.Ε.Γ.Α.Σ.), Απόστολος Ρήγας (πρόεδρος του Ε.Α.Κ.Ν. Άγιου Κοσμά), Τάκης Βεντίκος (Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Πειραιά) - Παναγιώτης Κανακάρης (Σ.Ε.Β.Α.Σ. Πειραιά) – Ελένη Μπερτσάτου (Σ.Δ.Υ.Αθήνας) – Νεοκλής Τσούνης (Σ.Α.Φ.Α.Ν.Σ.) – Γιώργος Παπαβασιλείου – Γιώργος Ηλιόπουλος – Σπύρος Κοντοσώρος – Γιάννης Μαρουδάς – Βαγγέλης Βαγιανός – Νίκος Ψαρομιχελάκης – Νίκος Σακκάς – Κώστας Τσαγκαράκης (ο συγγραφέας της βιογραφίας του Χρ. Βαρτζάκη) και πολλοί άλλοι φίλοι.
Ανάμεσά τους εκπροσωπόντας την οικογένεια του απωλεσθέντα Βασίλη Βουράκη (αρωγού & αληθινού φίλου του Σ.Δ.Υ.Πειραιά) ο γιός του Ιωσήφ Βουράκης.
Παρουσία έκπληξη ήταν και η προσέλευση του Νομάρχη Αθηνών Γιάννη Σγουρού.

Συγκινητική πάνω απ΄ όλους ήταν η παρουσία της κόρης του αείμνηστου ΄΄Θείου΄΄, της κας Μίνας Βαρτζάκη με τον σύζυγό της, παρόν και ο ανιψιός του με την οικογένεια του και την Πωλίνα, το μέλος Βαρτζάκη που έλαβε μέρος στον αγώνα και τερμάτισε σε πολύ καλή σειρά.

Συγχαρητήρια σε όλους, στην Οργανωτική Επιτροπή και σε όλους τους φορείς όπως τον δήμο ΠΕΙΡΑΙΑ, τη διοίκηση του Ε.Α.Κ.Ν. Άγιου Κοσμά, τον Σ.Ε.Γ.Α.Σ., τα ΄΄ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ΄΄, το ΄΄ΤΡΑΜ΄΄, την ΤΡΟΧΑΙΑ Καλλιθέας, το Ε.Κ.Α.Β. και τους ΄΄ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΣΑΜΑΡΕΙΤΕΣ΄΄ Πειραιά, καθώς και όσους συνέβαλαν με τις χορηγίες τους στην επιτυχία της εκδήλωσης (NEW BALANCE, PEPSICO-ΗΒΗ, ΑMARAD HELLAS, ISOSTAR) και όλους τους εθελοντές που έδωσαν την ψυχή τους για το σύλλογό μας.

Για την ιστορία να αναφέρουμε τους αθλητές που διακρίθηκαν και βραβεύτηκαν.
14.000 μ. Ανδρών
1. Συμιριώτης Κυριάκος, 2. Ρήγας Κων/νος 3. Μάλλιαρης Γιώργος
14.000 μ. Γυναικών
1. Διακομοπούλου Χάϊντι, 2. Πουλίδου Φιλίππα, 3. Δόμβρου Ανδριανή

2.000 μ. Αγοριών
1. Βάρτζης Κων/νος, 2. Λουκάκης Δημήτρης, 3. Σαπουνάς Λουκάς

2.000 μ. Κοριτσιών
1. Φιλντισάκου Κυριακή, 2. Πανταζίδη Πέρσα,, 3. Καραντώνη Χριστιάννα

Γιώργος Χατζηαγγέλου.
 
Top