Τρέχουν για μία ευκαιρία
Ο Ολυμπιακός έχει ίσως το καλύτερο ρόστερ των τελευταίων ετών με αποτέλεσμα ο Ερνέστο Βαλβέρδε να "πονοκεφαλιάζει" κάθε εβδομάδα όχι μόνο για τον καταρτισμό της ενδεκάδας, αλλά και για την επιλογή της 18αδας. Μέχρι στιγμής έχουμε δει παίκτες, οι οποίοι θα μπορούσαν να παίξουν σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα της Super League με σχετική άνεση να μένουν στην εξέδρα, δείγμα του ότι το έργο του προπονητή του Θρύλου είναι αρκετά δύσκολο και όχι τόσο ευχάριστο όσο φαντάζονται μερικοί. Ειδικά από την μέση και μπροστά υπάρχουν μεγάλος συνωστισμός, καθώς ο Θρύλος έχει πολλούς και καλούς ποδοσφαιριστές, οι οποίοι μπορούν να κάνουν την διαφορά. Παρ' όλα αυτά, άπαντες γνωρίζουν ότι ο Βάσκος τεχνικός είναι δίκαιος και πάντα ρίχνει στην... μάχη εκείνους που θεωρεί ότιν είναι σε καλύτερη αγωνιστική κατάσταση. Τα οικογενειακά διπλά έχουν μετατραπεί σε ντέρμπι, με τους παίκτες να παλεύουν για να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του προπονητή τους. Όλη αυτή η ιστορία λειτουργεί βέβαια υπέρ του Ολυμπιακού, καθώς από την στιγμή που δεν υπάρχει αδιαφορία και εφησυχασμός, τότε η βελτίωση θα είναι διαρκής και ορατή σε κάθε παιχνίδι. Μερικοί από τους παίκτες, οι οποίοι ανήκουν στην παραπάνω κατηγορία και είναι ίσως στην χειρότερη μοίρα θεωρητικά μέχρι τώρα από τους υπόλοιπους είναι οι Κρίστιαν Νέμεθ, Ζαουάντ Ζαϊρί, Γιώργος Γκαλίτσιος και Φρανσουά Μοδέστο.
Το μοιραίο λάθος του Νέμεθ...

Δεν είναι μυστικό ότι ο Κρίστιαν Νέμεθ είχε την ευκαιρία να αγωνιστεί κόντρα στην Κέρκυρα, ωστόσο την... πέταξε στα σκουπίδια, όταν καθυστέρησε κατά δύο μέρες τον ερχομό του στην χώρα μας. Ο Ούγγρος επιθετικός πλήρωσε το λάθος του ακριβά, καθώς τέθηκε εκτός αποστολής και μέχρι τώρα έχει αγωνιστεί μόλις σε ένα φιλικό με την ομάδα Νέων την περασμένη Πέμπτη. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε τον έχει σε μεγάλη εκτίμηση, καθώς πιστεύει στον ταλαντούχο επιθετικό, ο οποίος δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ήρθε στον Θρύλο, κατόπιν συγκατάθεσης του Βάσκου τεχνικού. Κόντρα στο συγκρότημα του Αλέξη Αλεξανδρή, δοκιμάστηκε πίσω από τον Μάρκο Πάντελιτς έχοντας καλή σε γενικές γραμμές απόδοση. Αν συνεχίσει με τους ίδιους ρυθμούς είναι δεδομένο πως θα πάρει σύντομα χρόνο συμμετοχής σε επίσημη αναμέτρηση. Κάποιοι θεωρούν πως κάτι τέτοιο θα συμβεί κόντρα στην Ξάνθη, ωστόσο είναι ακόμα νωρίς να πούμε πως θα συμβεί αυτό με βεβαιότητα.
Οι τραυματισμοί του "ζογκλέρ" και η αστάθεια

Για τον Ζαουάντ Ζαϊρί έχουν γραφτεί ουκ ολίγα κείμενα στα ΜΜΕ. Πρόκειται για έναν προικισμένο παίκτη, ο οποίος, όμως, είναι αρκετά επιρρεπής στους τραυματισμούς, ενώ δεν φημίζεται και για την σταθερότητα στην απόδοση του. Είναι παίκτης του ύψους και του βάθους και γι' αυτό έχει ευθύνη ο ποδοσφαιριστής και μόνο. Το καλοκαίρι εκπνέει το συμβόλαιο του με τους Πειραιώτες και θέλει σαν τρελός να αποδείξει ότι δεν είναι "τελειωμένος". Όσοι τον είδαν στο φιλικό με τους Νέους έτριβαν τα... μάτια τους, καθώς ο Μαροκινός ήταν εξαιρετικός. Στο πλαίσιο αυτό, έχουν αρχίσει ήδη οι φήμες που θέλουν τον Βαλβέρδε να τον υπολογίζει ενόψει της Σκόντα. Μέσα στην εβδομάδα, όμως, θα φανεί το κατά πόσο ο "ζογκλέρ" θα είναι ανάμεσα σε εκείνους που θα προσπαθήσουν να... αποδράσουν με το τρίποντο από την Ξάνθη.
Τα σενάρια του καλοκαιριού και το μεγάλο στοίχημα

Ελάχιστες μέρες μετά την έναρξη της συνεργασίας με τον Ερνέστο Βαλβέρδε ξέσπασε έντονη φημολογία που ήθελε τον Βάσκο να μην υπολογίζει τον Γιώργο Γκαλίτσιο και να ζητάει την αποχώρηση του από την ομάδα. Κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ επίσημα, ωστόσο το γεγονός ότι ο νεαρός μπακ είναι μεταξύ πάγκου και εξέδρας μέχρι τώρα βάζει τους πάντες σε σκέψεις. Εμείς, δεν πρόκειται να μπούμε στην διαδικασία να κάνουμε εικασίες, καθώς μόνο καλό δεν πρόκειται να κάνει ένας τέτοιος θόρυβος σε έναν παίκτη, ο οποίος ήρθε στον Ολυμπιακό από την Λάρισα με αρκετά όνειρα και φιλοδοξίες. Μέχρι τώρα ο Γκαλίτσιος δεν έχει βρει τον... δρόμο του στην ομάδα του Πειραιά, ωστόσο έχει την δυνατότητα να αποδείξει το ταλέντο του μέσα από τις καθημερινές προπονήσεις και να απαντήσει σε όλους τους επικριτές του.
Ο "άχαρος" ρόλος του τρίτου στόπερ

Όταν στον Ολυμπιακό υπάρχουν δύο στόπερ του επιπέδου του Όλοφ Μέλμπεργκ και του Αβραάμ Παπαδόπουλου, γίνεται αντιληπτό, ότι ο τρίτος θα έχει πρόβλημα. Ο Φρανσουά Μοδέστο ήρθε αντί του Μίχαλ Ζεβλάκοφ, σε καλύτερη ηλικία από τον Πολωνό (2 χρόνια μικρότερος) και με "διαβατήριο" την φουλ σε αγώνες περασμένη σεζόν με την φανέλα της Μονακό. Ο Γάλλος, έπαιξε στην πρεμιέρα με τον Ηρακλή, αλλά η απόδοση του δεν ήταν θετική. Από δικό του λάθος ο "γηραιός" έφερε το ματς στα ίσα, ενώ η επιστροφή του Μέλμπεργκ από τιμωρία τον καθήλωσε στον πάγκο. Ο έμπειρος αμυντικός θα πρέπει να αρχίσει να συμβιβάζεται με την συγκεκριμένη ιδέα, χωρίς ωστόσο να σημαίνει ότι δεν θα του δοθούν στο μέλλον ευκαιρίες. Αν τις αφήσει κι αυτές αναξιοποίητες τότε οι Πειραιώτες θα πρέπει να κοιτάξουν να βρουν κάποιον πιο αξιόπιστο για το νευραλγικό χώρο της άμυνας.
redplanet