Με πρωτοβουλία του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, πραγματοποιήθηκε το 7ο Διεθνές Συνέδριο Ναυτικού Δικαίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΟΛΠ στον Πειραιά από τις 30 Σεπτεμβρίου έως και 2 Οκτωβρίου.

Η θεματολογία του Διεθνούς Συνεδρίου ήταν: Η νομική θέση των ναυτικών από συγκριτική και διεθνή άποψη. Η πανηγυρική συνεδρίαση έγινε στις 30 Σεπτεμβρίου με εναρκτήριους λόγους του προέδρου του Δ.Σ. Πειραιά κ. Στέλιου Μανουσάκη και του προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής κ. Αντώνη Αντάπαση.

Εκτός από τα μέλη του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, δικηγόρους και λοιπούς συνέδρους, στο συνέδριο παρέστησαν και : ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων κ. Χάρης Καστανίδης, ο πρόεδρος και Διευθύνων Συμβουλος του ΟΛΠ κ. Γιώργος Ανωμερίτης, ο πρόεδρος του ΝΑΤ κ. Γρηγόρης Τιμαγένης, ο τ. γενικός διευθυντής της ΔΗΡΑΠ κ. Δημήτρης Κρητικός, ο τ. πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Κώστας Πεταλάς, εκπρόσωπος του Λιμενικού Σώματος κ.ά.

Ήταν μία ακόμα μεγάλη επιτυχία του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά που ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για την προαγωγή της επιστήμης του Δικαίου και ειδικότερα του Ναυτικού. Το Διεθνές Συνέδριο διοργανώνεται κάθε τρία χρόνια στον Πειραιά.
ΣΤΑΥΡΟΣ ΛΙΛΟΓΛΟΥ
 
Top