Με χαρακτηριστικό του συνδυασμού του τη ριζική ανανέωση, παρουσίασε σήμερα σε έναν χώρο συμβολικό για την πόλη και την ιστορία της, στο Ναυτικό Μουσείο Ελλάδας, την πλειονότητα των υποψηφίων Συμβούλων του, ο υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μίχας.
«Πειραιάς Πολιτών – Καθαρή Συμφωνία» είναι η ονομασία του συνδυασμού που ξεκίνησε δυναμικά τη δημιουργική πορεία του, με έμβλημα ένα καράβι, μπλε σαν τη θάλασσα του Πειραιά, πορτοκαλί σαν την ανατολή της καινούργιας μέρας και το Δημοτικό θέατρο στο πράσινο φουγάρο του να συμβολίζει ένα διαφορετικό αύριο για το πρώτο λιμάνι της χώρας, με κινητήρια δύναμη τον πολιτισμό και το περιβάλλον και πλοηγό τον πολίτη.
Ο Γιάννης Μίχας με τον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο του  Ε΄ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ  Πειραιά,  κ. Αντώνη Καλογερά


Ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά ανέφερε στη συνέχεια ότι η πόλη χρειάζεται να κάνει την επανάσταση του αυτονόητου και το αιτιολόγησε παρουσιάζοντας 10 + 1 τέτοιες περιπτώσεις :


• Αποτελεσματική αποκομιδή των σκουπιδιών και καθαριότητα της πόλης, από το κέντρο έως την πιο απομονωμένη γειτονιά.
• Αναζωογόνηση κάθε κήπου, κάθε πάρκου, κάθε πλατείας της πόλης, όπως είναι ο Τινάνειος Κήπος, το άλσος του Προφήτη Ηλία, το Πάρκο Δηλαβέρη.
• Αισθητική αναβάθμιση των hot point περιοχών περιπάτου και αναψυχής του Πειραιά, όπως το Πασαλιμάνι, το Μικρολίμανο, η Μαρίνα Ζέας, η Πειραϊκή, η Φρεατίδα, ώστε να ξαναγίνουν σημείο συνάντησης των Πειραιωτών και πόλος έλξης για τους επισκέπτες.
• Σύνδεση του λιμανιού με την πόλη, την αγορά της, τους κατοίκους της και τις προοπτικές τους.
• Μεταβολή της Ακτής Μιαούλη σε χαρακτηριστικό παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο ο Πειραιάς μπορεί να ξαναγίνει η καρδιά της Ελληνικής Ναυτιλίας.
• Ανάδειξη του Πειραιά σε διεθνές ναυτιλιακό, εμπορευματικό και διοικητικό κέντρο με άμεση επέκταση των Μέσων Σταθερής Τροχιάς, με υλοποίηση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, με ολοκλήρωση της Λ. Ανδρέα Παπανδρέου, με αξιοποίηση των τριών κτιρίων-φαντασμάτων της πόλης: τον Πύργο, το γιαπί της Ραλλείου, τη Βίλα Ζαχαρίου.
• Διεκδίκηση της παραμονής και φιλοξενίας μέρους έστω των 1,5 εκατομμυρίων επιβατών κρουαζιέρας που επιλέγουν κάθε χρόνο την Ελλάδα για ταξίδια θαλάσσιας και όχι μόνο αναψυχής.
• Αύξηση της τουριστικής κίνησης με κατασκευή νέων σύγχρονων υποδομών, συνεδριακών κέντρων, ξενοδοχείων και την προώθηση νέων τουριστικών προϊόντων.
• Ανάδειξη των χαμένων αρχαιοτήτων της πόλης με το πρόγραμμα ενοποίησης των αρχαιολογικών χώρων του Πειραιά και αναγέννηση του διαχρονικού συμβόλου της πόλης, του Δημοτικού Θεάτρου.
• Ενίσχυση της οικονομικής, επαγγελματικής και κοινωνικής δραστηριότητας του Πειραιά με υποδομές, όπως μια νέα πρότυπη Αγορά αντάξια των δυνατοτήτων και των προοπτικών της πόλης.
• Ανάπτυξη αποτελεσματικών δικτύων αλληλεγγύης και προστασίας σε συνεργασία με την Πειραϊκή Εκκλησία, με κοινωνικά παντοπωλεία, κοινωνικά φαρμακεία, κοινωνικά πολυιατρεία, ξενώνες αστέγων, με νέους βρεφονηπιακούς σταθμούς, με Ειδικό Γραφείο ΑμεΑ υπαγόμενο απευθείας στο Δήμαρχο.
Ο Γιάννης Μίχας με τον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο του Β΄ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ  Πειραιά , κ. Ανδρέα Βρόντακη.

Ο κ. Μίχας τόνισε ότι εχέγγυα που θα φέρουν την επιτυχία στη νέα αποστολή του για την αναμόρφωση του Πειραιά και των δημοτικών υπηρεσιών του, είναι η οκταετή διοίκηση της Νομαρχίας Πειραιά που την καθιέρωσαν στη συνείδηση των πολιτών για την συνετή, διαφανή και αποτελεσματική διαχείρισή της αλλά και ο ίδιος ο «Καλλικράτης» που εκσυγχρονίζει τις δομές αυξάνει τις αρμοδιότητες, επιβάλλει τη διαφάνεια, φέρνει το δήμο ακόμα πιο κοντά τον πολίτη.


«Όπως πετύχαμε στη Νομαρχία τα μικρά και μεγάλα «θαύματα» που περιέχει ο απολογισμός μας, τα μικρά και μεγάλα έργα που συνόδευσαν τη θητεία μου, τα χρέη των εκατομμυρίων που καταφέραμε να μηδενίσουμε μέσα σε δύο τετραετίες, έτσι οφείλουμε και πάλι να πετύχουμε. Γνωρίζουμε και τα κατατόπια και τις κακοτοπιές. Έχουμε φτιάξει μια μεγάλη, δυνατή και αποφασισμένη ομάδα. Και όπως ξέρετε όλοι, οι μεγάλες ομάδες του Πειραιά δεν χάνουν! Κι αν χάσουν μια φορά, τελικά πάντα χτυπάνε πρωτάθλημα!, ανέφερε ο κ. Μίχας, αποσπώντας από τους παριστάμενους το θερμό τους χειροκρότημα, τους οποίους και κάλεσε, όπως και κάθε δημότη του μεγάλου λιμανιού, σε μια καθαρή συμφωνία. «Μια καθαρή συμφωνία όπως θέλουμε να κάνουμε την πόλη μας. Μια καθαρή συμφωνία όπως ταιριάζει στους Πειραιώτες, στην αξιοπρέπειά τους, στην ντομπροσύνη τους, στη «μαγκιά» και το φιλότιμο τους, στην ιστορία τους, στις προοπτικές τους. Μια συμφωνία που ενώνει κάθε πολίτη του Πειραιά και βάζει πάνω απ’ όλους μας την πόλη που αγαπάμε!».
ΣΤΑΥΡΟΣ ΛΙΛΟΓΛΟΥ
 
Top