Ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Πειραιά για το κλείσιμο των ΕΠΑΛ

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΒΑΛΕ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΤΟΥ 1ου ΕΠΑΛ ΠΕΙΡΑΙΑ (ΣΚΥΠ) ΚΑΙ ΤΟΥ 1ου ΕΠΑΛ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΜΕ ΤΟ "ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ" ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΕ ΑΛΛΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

                Με τον νόμο 4386/2016 της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δόθηκε η δυνατότητα στον εκάστοτε Υπουργό Παιδείας να καθορίζει με Υπουργική Απόφαση, κάθε καλοκαίρι ποιοι Τομείς και Ειδικότητες θα λειτουργούν σε κάθε ΕΠΑΛ και ποιοι θα κλείνουν (παρ. 16, άρθρο 66).

                Με βάση αυτό το νομοθετικό πλαίσιο, ο Υπουργός Παιδείας εξέδωσε την υπ' αριθμό Φ20/105925/Δ4 Υ.Α. (6/7/2016) κι έβαλε λουκέτο στους τομείς Εφαρμοσμένων Τεχνών του 1ου ΕΠΑΛ Πειραιά και του 1ου ΕΠΑΛ Δραπετσώνας, συγχωνεύοντας τους με τον αντίστοιχο Τομέα του 3ου ΕΠΑΛ Πειραιά. Υπενθυμίζουμε ότι οι Τομείς αυτοί είχαν καταργηθεί από την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και πρόλαβαν να ... λειτουργήσουν μόλις 1 χρόνο.

            Στη συνέχεια, το ΠΥΣΔΕ Πειραιά (με ψήφους 4-1), εφαρμόζοντας το νόμο 4415/2016 (άρθρο 34), πήρε απόφαση να μεταφέρει "αυτοδίκαια", με "το έτσι θέλω δηλαδή", τις οργανικές θέσεις 7 εκπαιδευτικών στο 3ο ΕΠΑΛ Πειραιά! Και μάλιστα αναδρομικά, από 2-1-2017 (πράξη 16/16-5-2017)!

            Δηλαδή, από τη μία κλείνουν τους Τομείς, με ό, τι αυτό συνεπάγεται για τους μαθητές και από την άλλη τοποθετούν υποχρεωτικά, με τρόπο αυταρχικό, τους εκπαιδευτικούς σε άλλο σχολείο! Οι 7 εκπαιδευτικοί θα προστεθούν στους ήδη υπάρχοντες 3 που υπηρετούν στο 3ο ΕΠΑΛ Πειραιά, προκαλώντας ντόμινο, καραμπόλες με υπεραριθμίες και φυσικά, νέες μετακινήσεις!

                Πρόκειται για αίσχος! Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ του 3ου και του 4ου Μνημονίου, θα μπορεί να κλείνει τους Τομείς σε ένα βράδυ και να πετάει τους εκπαιδευτικούς αυτοδίκαια από εδώ και από εκεί, σύμφωνα με το δόγμα: "δεν υφίσταται θέση, άρα δεν υφίσταται και οργανική"!

            Σαν να μην έφτανε που έβαλαν λουκέτο σε 12 τμήματα των ΕΠΑΛ τον Οκτώβριο του 2016 (για πρώτη φορά έκλεισαν 5 τμήματα νησιωτικών περιοχών, στον Αργοσαρωνικό), σαν να μην έφτανε που ο καθορισμός των τμημάτων για τη νέα σχολική χρονιά, θα γίνει με βάση τις εγγραφές που θα έχουν γίνει μέχρι τις 30 Ιούνη (!), τώρα αποφασίζουν το κλείσιμο ολόκληρων τομέων και την υποχρεωτική μεταφορά εκπαιδευτικών σε άλλη σχολική μονάδα. Καταργείται κάθε έννοια εργασιακής σταθερότητας για τους εκπαιδευτικούς και αντίστοιχα σταθερότητας στην παιδαγωγική διαδικασία για τους μαθητές. Είναι καθαρό ότι κάθε καλοκαίρι θα μπορούν να παίζουν με το δικαίωμα στη μόρφωση των μαθητών, αλλά και με τις θέσεις εργασίας των εκπαιδευτικών!

Απαιτούμε την επαναλειτουργία των δύο Τομέων! Να μην μετακινηθεί κανένας εκπαιδευτικός!

Απαιτούμε το ΠΥΣΔΕ Πειραιά να διαμορφώσει αντίστοιχη εισήγηση προς την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης και το Υπουργείο Παιδείας.

Δεν δεχόμαστε τους κόφτες που επιβάλλουν καθημερινά στις ζωές μας κυβέρνηση-Ε.Ε.-ΔΝΤ


alfavita.gr
 
Top