ΠΑΝΟ ΚΑΜΜΕΝΕ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΕΙΝΑΙ ΒΑΘΥ...

Με την Ασημάκη να πραγματοποιεί την καλύτερη φετινή της εμφάνιση, ο Ολυμπιακός νίκησε 13-8 την Βουλιαγμένη και με 3-2 νίκες στη σειρά τελικών της Α1 πόλο γυναικών (από 0-2!) κατέκτησε το 4ο συνεχόμενο και 8ο πρωτάθλημα στην ιστορία του.

ον τέταρτο συνεχόμενο τίτλο της κατέκτησε η γυναικεία ομάδα πόλο του Ολυμπιακού αφού έκανε το 3-2 στη σειρά των τελικών με τη Βουλιαγμένη. Αυτή τη φορά οι ερυθρόλευκες μετά από έναν συναρπαστικό τελικό επιβλήθηκαν με 13-8 του ΝΟΒ στο Παπαστράτειο.

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και προηγήθηκε 3-1, χάρη σε δύο γκολ της Ασημάκη και ένα της Έμολο. Η Βουλιαγμένη είχε ισοφαρίσει προσωρινά σε 2-1, χάρη σε εκπληκτικό γκολ της Ο' Ντόνελ από την περιφέρεια. Στα τελευταία λεπτά του πρώτου οκταλέπτου, οι δύο ομάδες δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν το αβαντάζ της παίκτριας παραπάνω και το σκορ έμεινε 3-1, χάρη σε δύο εντυπωσιακές επεμβάσεις της Χρυσής Διαμαντοπούλου.

Ανάλογο για τον Ολυμπιακό ήταν το ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, με δύο γκολ από τις Μπιανκόνι και Μανωλιουδάκη στα πρώτα τρία λεπτά, το σκορ έγινε 5-1 για την ομάδα του Χάρη Παυλίδη. Οι φιλοξενούμενες, όμως, βρήκαν λύσεις στην επίθεση και με τις Ξενάκη - Κοντογιάννη, μείωσαν σε 5-3.

Με τις ποινές να είναι 3 σε βάρος του Ολυμπιακού (ζώνη στην άμυνα) και 8 σε βάρος της Βουλιαγμένης (zone press στην άμυνα), η Νικόλ Ελευθεριάδου στην παίκτρια παραπάνω έκανε το 6-3, σκορ με το οποίο τελείωσε το ημίχρονο.


Πολύ μεγάλο παιχνίδι έκανε η Αλεξάνδρα Ασημάκη, η οποία είχε κερδίσει τις 7 από τις 9 ποινές της Βουλιαγμένης. Στο ξεκίνημα του τρίτου οκταλέπτου κέρδισε πέναλτι, με το οποίο η Μπιανκόνι έκανε το 7-3, ενώ με δικό της γκολ από θέση φουνταριστού ανέβασε την δείκτη του σκορ σε 8-3! Η ομάδα της Αλεξίας Καμμένου δυσκολευόταν απέναντι στην εκπληκτική Χρυσή Διαμαντοπούλου, ενώ την ίδια ώρα η Ρομπέρτα Μπιανκόνι από την περιφέρεια έγραφε το 9-3 και έβαζε τις βάσεις για την τελική επικράτηση του Ολυμπιακού.

Η Τσουκαλά έσπασε την επιθετική δυστοκία της Βουλιαγμένης (9-4) και οι Ξενάκη - Πρωτοπαπά με ισάριθμα γκολ στην παίκτρια παραπάνω, μετέτρεψαν το 9-3 σε 9-6! Ο Ολυμπιακός, όμως βρήκε και πάλι λύση στο πρόσωπο της κορυφαίας της βραδιάς, Ασημάκη, η οποία έκανε το 10-6.

Στο τελευταίο οκτάλεπτο, η Χρυσή Διαμαντοπούλου απέκρουσε δύο διαδοχικά σουτ της Τσουκαλά, στερώντας την ευκαιρία στην Βουλιαγμένη να ξαναμπεί στο παιχνίδι. Αντίθετα, η Ασημάκη ήταν ασταμάτητη. Προλαβαίνοντας την άμυνα της Βουλιαγμένης, πέτυχε το 5ο προσωπικό γκολ, κάνοντας το 11-6 για τον Ολυμπιακό.

Τα τελευταία 4 λεπτά του τελικού ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα... Η Χριστίνα Τσουκαλά μείωσε σε 11-7, με τον Ολυμπιακό -κατόπιν οδηγίας του Χάρη Παυλίδη- να διαχειρίζεται περισσότερο το χρόνο, εξαντλώντας τα δευτερόλεπτα της επίθεσης.

Η Ασημάκη κέρδισε κι άλλο πέναλτι, σε μια χαμένη επίθεση του Ολυμπιακού, η Μπιανκόνι έκανε το 12-7, αναγκάζοντας την Αλεξία Καμμένου να βάλει στα εναπομείναντα λεπτά τις νεαρές αθλήτριες Κοτσιώνη, Μαστρόκαλου, Σελετοπούλου, Κοκκινάκη, Χυδηριώτη. Η τελευταία, μάλιστα, σκόραρε (12-8), πριν η Βασιλική Πλευρίτου (η πιο μικρή από τις τρεις αδερφές που αγωνίζονται στον Ολυμπιακό) διαμορφώσει το τελικό 13-8.


Τα οκτάλεπτα: 3-1, 3-2, 4-3, 3-2

Ολυμπιακός: Ασημάκη (5), Έμολο, Μπιανκόνι (4), Μανωλιουδάκη, Ελευθεριάδου, Β. Πλευρίτου

Βουλιαγμένη: Ο' Ντόνελ, Πρωτοπαπά, Ξενάκη (2), Τσουκαλά (2), Κοντογιάννη, Χυδηριώτη

via

 
Top