Το διεθνές ναυτιλιακό συνέδριο της SetelHellas ολοκληρώθηκε επιτυχώς την Τετάρτη 10 Μαΐου στο Ίδρυμα Αικατερίνη Λασκαρίδη, σε συνεργασία με τους στρατηγικούς εταίρους της Cisco Hellas, Endress + Hauser και Helica Maritime.
Μεταξύ των περισσότερων από 100 συμμετεχόντων ήταν η Χριστίνα Κωνσταντινίδου, σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Αιγαίου και της Ελληνικής Νησιωτικής Πολιτικής, Διευθυντές Τεχνικών και Πληροφορικής από προοπτικές και υφιστάμενους πελάτες, εκπροσώπους της Περιφέρειας Αττικής, Τα πανεπιστήμια του Αιγαίου και του Πειραιά, το κολλέγιο BCA, το πανεπιστήμιο κολεγίων της Νέας Υόρκης, το μητροπολιτικό κολλέγιο και οι δημοσιογράφοι του ναυτιλιακού ρεπορτάζ.
Η εκδήλωση ξεκίνησε από τον διευθύνοντα σύμβουλο της SetelHellas, Γεώργιο Μαρινάκη, ο οποίος τόνισε την ανάγκη για ψηφιακό μετασχηματισμό καθώς και τη σημασία των συνεργειών και επιτυχημένων συνεργασιών για μια βιώσιμη επιχειρηματική ανάπτυξη.

Στην πρώτη ενότητα με τίτλο “Συνδεδεμένος Κόσμος και Δυσμενής Βιωσιμότητα”, ο Πέτρος Κόκκαλης, ιδρυτής της εταιρείας Aephoria και Bluegrowth, εκτελεστικός Δημοτικός σύμβουλος για την τοπική οικονομική ανάπτυξη και επιχειρηματικότητα του Δήμου Πειραιά, παρουσίασε τομείς της μπλε οικονομίας που σχετίζονται με τον Πειραιά και την Blue Growth πρωτοβουλία ως ομπρέλα δράσεων και ενδιαφερομένων που επιδιώκουν να προσφέρουν καινοτόμες βιώσιμες επιχειρηματικές ιδέες για λύσεις και υπηρεσίες.

Ο Gregory Yovanof, PhD καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πληροφορικής της Αθήνας και διευθυντής της Strategis, του πρώτου θαλάσσιου συλλόγου για τις ΤΠΕ, παρουσίασε τον τρόπο που τα καινοτόμα δίκτυα και τα ναυτιλιακά clusters θα μπορούσαν να αποτελέσουν καταλύτες ανάπτυξης σε συνδυασμό με τον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα καθώς και την ακαδημαϊκή έρευνα Κοινότητα.

Ο Άγγελος Αργυρόπουλος, Διευθυντής Προγραμμάτων στην Intrasoft International, παρουσίασε τα πλεονεκτήματα και τα οφέλη της ανάπτυξης της υπηρεσίας MSWG (Maritime Single Window Gateway), δείχνοντας πώς η ακριβής απόκτηση δεδομένων μέσω καινοτόμων πλατφορμών όπως η σουίτα SetelHellas θα μπορούσε να συμβάλει σε μια πιο αποτελεσματική και ομαλή Λειτουργία των σκαφών.

Κατά τη διάρκεια της δεύτερης ενότητας, ο Ευθύμιος Χαλδαΐκης, Strategic Accounts Manager της SetelHellas, παρουσίασε πώς μετατρέπεται την ψηφιακή αξία σε έσοδα χρησιμοποιώντας την τεχνολογία “SeeMBox-V” που βασίζεται σε αισθητήρες. Μια καινοτόμος λύση τηλεμετρίας που εξασφαλίζει έναν βιώσιμο σχεδιασμό ενεργειακής απόδοσης, καθιστά δυνατή την ακρίβεια των πληροφοριών με την εξάλειψη της ανθρώπινης παρέμβασης, τηρεί τις κανονιστικές απαιτήσεις και διατηρεί μια ενοποιημένη άποψη για το σύνολο του στόλου.

Ο Αλέξανδρος Καούρης, διευθυντής έρευνας και εξέλιξης της SetelHellas, παρουσίασε τα νέα προηγμένα χαρακτηριστικά και δυνατότητες της επόμενης γενιάς “SmartBox-V”. Η λύση προσφέρει ένα ευρύ φάσμα διοικητικών και επιχειρησιακών οφελών, μέσω μιας διαισθητικής διασύνδεσης. Η έξυπνη συσκευή δικτύου ενσωματώνει μεταξύ άλλων μια πλούσια λειτουργικότητα, συμπεριλαμβανομένου του συγχρονισμού δεδομένων, των μηνυμάτων εκπομπής και των χαρακτηριστικών ευεξίας του πληρώματος.

Ο Γεώργιος Χριστάκος, Customer Solutions Manager της SetelHellas, παρουσίασε τις τελευταίες εξελίξεις της SetelHellas σχετικά με την οπτικοποίηση του πλήρους χαρτοφυλακίου IoT της εταιρείας μέσω ενός προηγμένου ψηφιακού ταμπλό. Ο κ. Χριστάκος περιέγραψε πώς μια ναυτιλιακή εταιρεία μπορεί να αυξήσει τις ψηφιακές δυνατότητές της, να υποστηρίζει τη λήψη αποφάσεων και να αναλύει πληροφορίες, την ίδια στιγμή.

Κατά τη διάρκεια της τρίτης ενότητας, διακεκριμένοι εταίροι της SetelHellas παρουσίασαν πώς η καινοτομία μπορεί να επιταχυνθεί μέσω ισχυρής εταιρικής σχέσης.

Ο Άλκης Ζούπας, Μηχανικός Συστημάτων στη CISCO Ελλάδας, μοιράστηκε τα πολυάριθμα οφέλη για τη ναυτιλιακή κοινότητα μέσω ισχυρών εταιρικών σχέσεων. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασής του, ο κ. Ζούπας έδωσε μια ζωντανή επίδειξη των συνεργατικών δυνατοτήτων της Cisco Spark.

Ο Stephan Natter, επικεφαλής της ανάπτυξης λύσεων στην Endress + Hauser Flowtec AG, παρουσίασε τη νέα ολιστική προσέγγιση στη διαχείριση καυσίμων και ενέργειας και τους “βασικούς παράγοντες” που παρέχουν στις Ναυτιλιακές εταιρείες την ακρίβεια, τη διαφάνεια και την αποτελεσματικότητα. Αξιόπιστα δεδομένα κατανάλωσης καυσίμου σε προοπτική. Οι μετρητές ροής του SetelHellas SeeMBox-V και Endress + Hauser, που προσφέρονται παγκοσμίως και ως κοινή λύση, παρέχουν σημαντικούς δείκτες KPI στο απαιτητικό θαλάσσιο περιβάλλον.

Η Διεθνής Ναυτιλιακή Διάσκεψη ολοκληρώθηκε με μια τέταρτη ενότητα, όπου ο Ευθύμιος Χαλδαΐκης παρουσίασε επίσημα για πρώτη φορά ένα case study της Hyundai. Ένα έργο που χρηματοδοτήθηκε από την κορεατική κυβέρνηση και παραδόθηκε για τον όμιλο Hyundai Merchant Marine όπου οι SetelHellas και SeeMBox-V συμμετείχαν σε μια διεθνή κοινοπραξία με εταιρείες όπως η Hyundai Ocean Service, η WNI, η Ιαπωνική ομάδα πρόβλεψης καιρού, η MECys, μια νέα δυναμική παραγωγός ECDIS της Νότιας Κορέας, η Jotun, η ABB και άλλοι. Η πρώτη φάση του έργου, όπου όλες οι αναγνώσεις από σκάφος έχουν αποκτηθεί από την SeeMBox-V και μεταφέρονται στην ξηρά, έχει ολοκληρωθεί με επιτυχία και η Hyundai χορήγησε επίσημη επιστολή εκτίμησης για την SetelHellas αναγνωρίζοντας τη συμβολή της.

Οι τελικές παρατηρήσεις είχαν μικρή έκπληξη για τους συμμετέχοντες στο συνέδριο, με λαχειοφόρο αγορά που αφορούσε όλους τους επισκέπτες. Οι δύο τυχεροί νικητές κέρδισαν σε απευθείας σύνδεση μεταπτυχιακό δίπλωμα στη ναυτιλία, με τη χορηγία του Χάρη Δασκαλάκη, ιδιοκτήτη του κολεγίου BCA.
 
Top