Η Γιορτή της Μητέρας αποτελεί μια συμβολική ημέρα μέσω της οποίας τιμάται ο ρόλος της μητέρας και της μητρότητας ευρύτερα.

Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ στον Πειραιά στον πλαίσιο των δράσεων Κοινωνικής Ευθύνης που υλοποιεί, τιμά την Ημέρα της Μητέρας στο πρόσωπο της «Μητέρας SOS». Ο ρόλος της «Μητέρας SOS» για τα παιδιά που μεγαλώνουν στα Παιδικά Χωριά SOS, αποτελεί πρότυπο και σημείο αναφοράς.

Μέσω της αγάπης της, της συναισθηματικής της υποστήριξης, της φροντίδας της και της μεγάλης αγκαλιάς που διαθέτει, η Μητέρα SOS αποτελεί εκείνη τη δικλείδα ασφαλείας, που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ομαλή κάλυψη των φυσικών, των ψυχοσυναισθηματικών και των κοινωνικών αναγκών των παιδιών που ζουν μαζί της σ’ ένα Σπίτι των Παιδικών Χωριών SOS.

Όλες τις παραπάνω αξίες και τα χαρακτηριστικά που συνθέτουν το πρόσωπο και τον ανεκτίμητο κοινωνικό ρόλο της «Μητέρας SOS», πρόκειται να βραβεύσουν το ΙΕΚ ΑΚΜΗ στον Πειραιά και ο Δήμος Πειραιά, την Πέμπτη 11 Μαΐου, στις 11:00 π.μ. στον Δημοτικό Κινηματογράφο Πειραιά (Καραίσκου 102, Πειραιάς).

Ταυτόχρονα, στο πλαίσιο της βράβευσης της «Μητέρας SOS», το ΙΕΚ ΑΚΜΗ στον Πειραιά θα υποστηρίξει συνολικά το έργο των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος, μέσω της συλλογής τροφίμων μακράς διάρκειας, που θα πραγματοποιείται καθόλη τη διάρκεια της εβδομάδας.

Κι ένα τέταρτο μητέρας αρκεί για δέκα ζωές, και πάλι κάτι θα περισσέψει που να το ανακράξεις σε στιγμή μεγάλου κινδύνου. (Οδυσσέας Ελύτης).
Υπό την Αιγίδα: Δήμος Πειραιά – Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού Νεολαίας Δήμου Πειραιά

Πληροφορίες

ΙΕΚ ΑΚΜΗ ΑΘΗΝΑΣ, Κοδριγκτώνος 16, τηλ.: 210 8224074
ΙΕΚ ΑΚΜΗ ΠΕΙΡΑΙΑ, Σωτήρος 1, 210 8224074
ΙΕΚ ΑΚΜΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, Τσιμισκή 14, 2310 260200
ΙΕΚ ΑΚΜΗ ΚΡΗΤΗΣ, Θεοτοκοπούλου & Κορωναίου, Ηράκλειο, 2810 300900
ΙΕΚ ΑΚΜΗ ΛΑΡΙΣΑΣ, 6ο χλμ. Λάρισας – Νίκαιας, 2410 660400
 
Top