Λαμπρές Τελετές Αποφοίτησης του Μητροπολιτικού Κολλεγίου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο Ο.Α.Κ.Α. - Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης

Σε κλίμα χαράς και έντονης συγκίνησης περισσότεροι από 700 απόφοιτοι του Μητροπολιτικού Κολλεγίου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, πέταξαν τα καπέλα τους ψηλά, για να γιορτάσουν την επιτυχή ολοκλήρωση των σπουδών τους, σε δύο λαμπρές Τελετές Αποφοίτησης που έλαβαν χώρα στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο και το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης αντίστοιχα.

Στις τελετές αποφοίτησης, παρουσία περισσότερων από 3.500 εκλεκτών καλεσμένων και μελών των οικογενειών τους, όλοι οι απόφοιτοι καταχειροκροτήθηκαν καθώς παρέλαβαν τα πτυχία τους από 25 διαφορετικά προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών, δύο διακεκριμένων Βρετανικών Πανεπιστήμιων, του University of East London και του Queen Margaret University.  

Κεντρικός παρουσιαστής της εκδήλωσης στο Ο.ΑΚ.Α. ήταν ο Δημοσιογράφος και  Εκδότης Νίκος Χατζηνικολάου, ο οποίος κήρυξε την έναρξη της  τελετής προσκαλώντας απόφοιτους και ακαδημαϊκούς να εισέλθουν στην αρένα του κατάμεστου Ολυμπιακού Ποδηλατοδρομίου –  εν μέσω ενός φαντασμαγορικού ποδηλατικού show – και τον κ. Κωνσταντίνο Ροδόπουλο Πρόεδρο Δ.Σ. του Μητροπολιτικού Κολλεγίου να απευθύνει χαιρετισμό. Ιδιαίτερα συγκινημένος, ο Πρόεδρος του Μητροπολιτικού Κολλεγίου συνεχάρη τους απόφοιτους και ευχαρίστησε τις οικογένειές τους τόσο για την εμπιστοσύνη στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο όσο και για τη στήριξή τους στην προσπάθεια που κατέβαλαν τα παιδιά τους κατά τη διάρκεια των σπουδών τους.  Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Πιστεύω ότι τα επόμενα χρόνια θα χρειαζόμαστε ολόκληρο το Ολυμπιακό Στάδιο για την Τελετή Αποφοίτησης. Αυτή τη θεαματική πορεία του Μητροπολιτικού Κολλεγίου την οφείλουμε σε εσάς τους απόφοιτους και τους γονείς, που όλα αυτά τα χρόνια εμπιστεύεστε την ποιοτική εκπαίδευση που προσφέρουμε. Την οφείλουμε και στις συνεργασίες μας με καταξιωμένα Βρετανικά Πανεπιστήμια, που μας δίνουν τη δυνατότητα να παρέχουμε τους τίτλους σπουδών αυτών των ιδρυμάτων στους δικούς μας  απόφοιτους. Και δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε την καλή δουλειά, γιατί έχουμε όραμα για μια καλύτερη τριτοβάθμια εκπαίδευση. Θα φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών σας, γιατί οι απόφοιτοί μας αποτελείτε την καταξίωσή μας».

Η εκδήλωση στην Αθήνα συνεχίστηκε με την απονομή του βραβείου «Εξωστρεφούς Επιχειρηματικότητας και Διεθνοποίησης» στον κ. Σπύρο Θεοδωρόπουλο, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Chipita. Το βραβείο απένειμε ο κος Κωνσταντίνος Ροδόπουλος, ως αναγνώριση της συμβολής του κου Θεοδωρόπουλου στη διεθνή ανάπτυξη της εταιρείας Chipita.  Στην ομιλία του ο κ. Θεοδωρόπουλος συνεχάρη θερμά τους απόφοιτους του Μητροπολιτικού Κολλεγίου και τις οικογένειές τους για την επιτυχή ολοκλήρωση των σπουδών τους και μοιράστηκε μαζί τους – σε έναν εμπνευσμένο λόγο –συμβουλές για το νέο ξεκίνημα στη ζωή τους: «Μετά την αποψινή βραδιά, θα μπείτε σε μία νέα φάση της ζωής σας, αυτή του πλήρους ενηλίκου, με την έννοια ότι η ευθύνη της ζωής σας περνάει στα δικά σας χέρια κυρίως. Το πρώτο και πιο βασικό είναι να ακολουθείτε την καρδιά σας. Βρείτε αυτό που σας ενδιαφέρει στη ζωή, αυτό που σας δίνει χαρά και κάντε το επάγγελμα. Έτσι, θα πετύχετε  σίγουρα. Ποτέ μη δεχτείτε ότι δεν είστε αρκετά καλοί. Μείνετε μακριά από ανθρώπους που  περιορίζουν τις φιλοδοξίες σας. Μην ξεχνάτε ότι την τύχη σας εσείς θα την καθορίσετε, μέσα από τη σκληρή σας προσπάθεια. Τίποτα δεν επιτυγχάνεται στη ζωή χωρίς αγώνα και θυσίες. Καλή τύχη στις ζωές σας».

Ο ενθουσιασμός κατά τη διάρκεια της Τελετής στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο κορυφώθηκε τη στιγμή που οι παρευρισκόμενοι υποδέχτηκαν όρθιοι με θερμό χειροκρότημα τον κορυφαίο Διεθνή Καλαθοσφαιριστή Δημήτρη Διαμαντίδη, ο οποίος βραβεύτηκε για  το ήθος και τη συμβολή του στις επιτυχίες της ελληνικής καλαθοσφαίρισης.  Κατά τη διάρκεια της σύντομης ομιλίας του, συνεχάρη τους απόφοιτους, τους ευχήθηκε καλή σταδιοδρομία και τόνισε το σημαντικό ρόλο των οικογενειών τους που με τη στήριξή τους συνέβαλαν στην επίτευξη των στόχων των παιδιών τους.    

Με την παρουσία τους τίμησαν τις Τελετές Αποφοίτησης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ακαδημαϊκά στελέχη των συνεργαζόμενων Βρετανικών Πανεπιστημίων. Το University of East London εκπροσώπησε η Καθηγήτρια Nora Ann Colton, Deputy Vice Chancellor (Academic) του Πανεπιστημίου. Η καθηγήτρια Colton έδωσε θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους απόφοιτους λέγοντας: «Είμαι ενθουσιασμένη που βρίσκομαι αυτήν την ξεχωριστή ημέρα εδώ. Το University of East London και το Μητροπολιτικό Κολλέγιο συνεργάστηκαν στενά για να σας προσφέρουν μια σειρά καινοτόμων προγραμμάτων σπουδών, με δυνατότητες αποκατάστασης στην αγορά εργασίας. Και είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για αυτή τη συνεργασία και τα υψηλού επιπέδου αποτελέσματα στην εκπαιδευτική διαδικασία.  Αγαπητοί απόφοιτοι, συγχαρητήρια για την επιτυχία σας και να θυμάστε ότι η σημερινή σας αποφοίτηση είναι μόνο η αρχή της εκπαίδευσής σας. Οι ραγδαίες αλλαγές της σύγχρονης εποχής, η παγκοσμιοποίηση και η εξέλιξη της τεχνολογίας, καθιστούν απαραίτητη τη δια βίου μάθηση.  Είστε οι μελλοντικοί ηγέτες και πρέπει να μάθετε να προσαρμόζεστε στις αλλαγές». Αντίστοιχα το «παρών» από το Queen Margaret University έδωσε ο κ. Richard Butt, Vice-Principal, ο οποίος απευθύνθηκε στους αποφοίτους σε εορταστικό τόνο: «Είναι τιμή μου που είμαι σήμερα κοντά σας και σας συγχαίρω για την επιτυχία σας. Η αποφοίτησή σας είναι μια ευκαιρία γιορτής για την επίτευξη των στόχων σας και η αρχή της επαγγελματικής σας ζωής κι ενός λαμπρού μέλλοντος. Το Πανεπιστήμιο Queen Margaret αισθάνεται υπερήφανο για τη μακροχρόνια συνεργασία του με το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, που αριθμεί περίπου 20 χρόνια. Πολλοί από εσάς που αποφοιτάτε σήμερα, είστε οι καρποί αυτής της συνεργασίας».

Εξίσου λαμπρά έκλεισαν και οι δύο Τελετές Αποφοίτησης, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με την απονομή του βραβείου “AMC Best Student Tudor Award” στον αριστούχο απόφοιτο κάθε πόλης.  Το βραβείο ήταν μια ευγενική χορηγία της διάσημης ελβετικής εταιρίας ρολογιών TUDOR, τα  προϊόντα της οποίας διατίθενται στην Ελλάδα από την ROLEX HELLAS.  Πρόκειται για ένα θεσμό,  στο πλαίσιο του οποίου οι απόφοιτοι με τη συνολικά υψηλότερη βαθμολογία σε κάθε πόλη,  παραλαμβάνουν ως δώρο ένα ρολόι της συλλογής Tudor.
 
Top