Ο Ολυμπιακός πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε στον τελικό της Euroleague...

Έχασε με 80-64 και η Φενέρμπαχτσε κατέκτησε το πρώτο της final 4 στην Κωνσταντινούπολη...

Ο Ολυμπιακός έχασε στον τελικό της Euroleague με 80-64 από τη Φενέρμπαχτσε που κατέκτησε τον πρώτο της ευρωπαϊκό τίτλο.

Οι «ερυθρόλευκοι» έχοντας ξοδέψει δυνάμεις στον ημιτελικό με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας κατάφεραν να είναι ανταγωνιστικοί για 25λεπτα.

Προς το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου η Φενέρ «έφτιαξε» διαφορά που έβγαλε εκτός τροχιάς τον Ολυμπιακό, ο οποίος δεν μπόρεσε να επιστρέψει ξανά στο παιχνίδι.

Ο αγώνας

Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να στεφθεί για τέταρτη φορά στην ιστορία του πρωταθλητής Ευρώπης, αφού οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου εγκλωβίστηκαν στην σπουδαία άμυνα της Φενέρμπαχτσε.

Οι Τούρκοι ήταν από το ξεκίνημα του αγώνα οδηγοί στο σκορ, αφού στην πρώτη περίοδο ευτύχησαν να βλέπουν τον Κάλινιτς να πετυχαίνει 12 πόντους με τρία τρίποντα, ένα δίποντο και μια βολή και να οδηγεί τους συμπαίκτες του στο σκοράρισμα.

Οι «ερυθεόλευκοι» από την πλευρά τους εμφάνισαν σαφείς αδυναμίες στις αλλαγές στις άμυνες, κάτι που οι Τούρκοι εκμεταλλεύονταν και είχαν συνεχή σύνδεση με το καλάθι.

Το 26-18 της πρώτης περιόδου φανερώνει τα παραπάνω, σκορ που θα μπορούσε να είναι και μεγαλύτερο, αφού η άμυνα των Πειραιωτών δεν ήταν η συνηθισμένη. Μέσα σε αυτά, βάλτε και το γεγονός ότι ο Σπανούλης ήταν εντελώς μπλοκαρισμένος κι έτσι ο Ολυμπιακός έβλεπε τους Μάντζαρη και Μπιρτς να τραβάνε το κουπί στην επίθεση.

Με αυτά τα δεδομένα οι «ερυθρόλευκοι» δεν θα μπορούσαν να έχουν μεγαλύτερες αξιώσεις. Η Φενέρ πήρε διαφορά δέκα πόντων (35-25) όμως ο Ολυμπιακός κατάφερε να μαζέψει το σκορ στο -5 στο τέλος του ημιχρόνου (39-34).

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν καταστροφικό για τον Ολυμπιακό που έδειχνε να έχει φέρει το ματς στα μέτρα του.

Οι «ερυθρόλευκοι» έμειναν στα αποδυτήρια αφού ο Σπανούλης ήταν εξουδετερωμένος, την ώρα που οι γηπεδούχοι έβλεπαν τον Ντατόμε να παίρνει «φωτιά» και να πηγαίνει το σκορ στο 57-44 και να θέτει τις βάσεις για τη μεγάλη νίκη.

Η Τρίτη περίοδος έκλεισε τελικά στο 60-48 και στην τέταρτη περίοδο η παράσταση αποδείχθηκε πως ήταν για ένα ρόλο. Οι Τούρκοι έκαναν ότι ήθελαν, έφτασαν μέχρι το +18 (68-50) και κάπου εκεί το παιχνίδι απέκτησε διαδικαστικό ρόλο.

Το τελικό 80-64 επιβεβαίωσε την κυριαρχία της Φενέρμπαχτσε που μπήκε ως φαβορί στο παρκέ και δικαιολόγησε απόλυτα τον χαρακτηρισμό αυτό.

Τα δεκάλεπτα: 26-18, 39-34, 60-48,  80-64

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ  (Ομπράντοβιτς): Ούντοχ 10 (9 ρ., 5 κοψ.), Μαχμούτογλου, Άντιτς 4 (1), Μπογκντάνοβιτς 17 (3), Σλούκας 3 (1 τρ., 5 ασ.), Νάναλι 2, Βέσελι 8 (8 ρ.), Κάλινιτς 17 (4 τρ., 5 ρ., 5 ασ.), Ντίξον 8 (2), Ντουβερίογλου, Ντατόμε 11 (2)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  (Σφαιρόπουλος): Γκριν 7 (1), Μπιρτς 14, Γιανγκ, Τολιόπουλος 3 (1), Σπανούλης 9 (2 τρ., 8 ασ.), Ουότερς 2, Αγραβάνης, Μιλουτίνοφ 10, Πρίντεζης 7 (1), Παπανικολάου 3 (1), Μάντζαρης 9 (3)

via
 
Top