Ιδιοκτήτης της Νότιγχαμ Φόρεστ με κάθε επισημότητα είναι από σήμερα ο Βαγγέλης Μαρινάκης, όπως ανακοίνωσε ο ιστορικός σύλλογος της Αγγλίας.

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, επιβεβαιώνοντας τα ρεπορτάζ πολλών μηνών, είναι πλέον το νέο αφεντικό του συλλόγου της Championship ενώ όπως γνωστοποιείται στην ανακοίνωση, θέση στην ομάδα θα έχουν οι Σωκράτης Κομινάκης και Γιάννης Βρέντζος.

Ωστόσο, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, χρέη προέδρου στο διοικητικό συμβούλιο της ομάδας θα έχει ο Νίκολας Ράνταλ, που αποδέχθηκε την πρόταση του ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού.

«Η πρόθεσή μας είναι να κρατήσουμε την Νότιγχαμ Φόρεστ μέσα στην κουλτούρα του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Αυτό που έχουμε επιτύχει στο ελληνικό αλλά και στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, θέλουμε να το κάνουμε και με την Νότιγχαμ Φόρεστ. Η Φόρεστ είναι μία από τις πιο παλιές ομάδες της Αγγλίας και μία με περήφανη ιστορία στο εθνικό και ευρωπαϊκό στερέωμα. Στόχος μας είναι να φέρουμε ξανά αυτές τις ένδοξες ημέρες. Είμαστε άνθρωποι του ποδοσφαίρου μέχρι το… κόκκαλο και αγαπάμε και ξέρουμε το παιχνίδι.

Θέλουμε να αναγεννήσουμε τις επιτυχίες της Φόρεστ και δεσμευόμαστε πως θα μείνουμε στην ομάδα για μεγάλο διάστημα. Αυτό που χρειάζεται η ομάδα είναι μια επαγγελματική διοίκηση και πάνω από όλα τους καλύτερους δυνατές ποδοσφαιριστές και το καλύτερο επιτελείο», κατέληξε.

Παράλληλα, έγινε γνωστό πως η Σαμάνθα Γκόρντον θα παραμείνει στην ομάδα ως επικεφαλής των οικονομικών θεμάτων, ενώ ο Ντέιβιντ Κουκ (σσ. είχε παρόμοια θέση στην Etihad Airways) θα είναι ο επικεφαλής στο εμπορικό τμήμα.

Στην ανακοίνωση γνωστοποιείται παράλληλα ότι προπονητής της ομάδας θα μείνει ο Μαρκ Γουόρμπαρτον.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Νότιγχαμ Φόρεστ ανακοινώνει την απόκτηση των μετοχών από την κοινοπραξία του Βαγγέλη Μαρινάκη, ενός Έλληνα εφοπλιστή, επιχειρηματία και ο ιδιοκτήτης των πρωταθλητών Ελλάδας, του Ολυμπιακού, και του Σωκράτη Κομινάκη, ενός Έλληνα επιχειρηματία και επενδυτή, που προηγουμένως διετέλεσε ανώτερο στέλεχος σε πολλές πολυεθνικές εταιρείες. Η ολοκλήρωση της αγοράς του 100% των μετοχών της ομάδας, προκύπτει και από τον έλεγχο της Football League στο επιχειρηματικό πλάνο που κατατέθηκε για την ομάδα. Η Football League διενήργησε ένα τεστ Ιδιοκτητών και Διευθυντών και κατέληξε ότι κανένα από τα πρόσωπα που σχετίζονται δεν μπορεί να αποκλειστεί από τη δοκιμασία.

Οι ιδιοκτήτες δημιούργησαν μια αγγλική εταιρεία, τη NF Football Investments Ltd., για να παρέχει πλήρη διαφάνεια, όταν απέκτησαν τις μετοχές, που προηγουμένως άνηκαν στην οικογένεια, Αλ Χασάουι από το Κουβέιτ.

Οι ιδιοκτήτες δημιούργησαν μια αγγλική εταιρεία, τη NF Football Investments Ltd., για να παρέχει πλήρη διαφάνεια, όταν απέκτησαν τις μετοχές, που προηγουμένως άνηκαν στην οικογένεια, Αλ Χασάουι από το Κουβέιτ.

«Η πρόθεσή μας είναι να κρατήσουμε την Νότιγχαμ Φόρεστ μέσα στην κουλτούρα του αγγλικού ποδοσφαίρου. Είμαστε επίσης περήφανοι να ανακοινώσουμε την πρόσληψη του Νίκολας Ράνταλ, ενός εκ των κορυφαίων αθλητικών δικηγόρων στην Αγγλία, στο διοικητικό συμβούλιο της ομάδας. Ο Νίκολας ξέρει την ποδοσφαιρική βιομηχανία όσο λίγο και έχει αποδεχθεί την πρόταση να έρθει στην ομάδα στο ρόλο του προέδρου.

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, και πλέον ο νέος μεγαλομέτοχος της Νότιγχαμ Φόρεστ, έχει στενούς δεσμούς με την Αγγλία. Φοίτησε σε λύκειο και Πανεπιστήμιο στην Αγγλία και άρχισε την επιτυχημένη του καριέρα στη διεθνή ναυτιλία στο Λονδίνο πριν αγοράσει τους πρωταθλητές Ελλάδας το 2010. Ο Ολυμπιακός ιδρύθηκε το 1925, είναι ο μεγαλύτερος και πιο πετυχημένος σύλλογος στο ελληνικό ποδόσφαιρο, έχοντας κατακτήσει 44 πρωταθλήματα, 27 Κύπελλα Ελλάδας και 4 Σούπερ Καπ. Τερμάτισαν τη φετινή σεζόν ως πρωταθλητές για έβδομη συνεχόμενη φορά υπό την ηγεσία του Μαρινάκη. Υπό την ηγεσία του Μαρινάκη, ο Ολυμπιακός έχει πετύχει τις υψηλότερες θέσεις στην Ευρώπη στην ιστορία του: Σήμερα ο Ολυμπιακός βρίσκεται στις 25 κορυφαίες ομάδες στην Ευρώπη.

Αυτό που έχουμε επιτύχει στο ελληνικό αλλά και στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, θέλουμε να το κάνουμε και με την Νότιγχαμ Φόρεστ. Η Φόρεστ είναι μία από τις πιο παλιές ομάδες της Αγγλίας και μία με περήφανη ιστορία στο εθνικό και ευρωπαϊκό στερέωμα. Στόχος μας είναι να φέρουμε ξανά αυτές τις ένδοξες ημέρες. Είμαστε άνθρωποι του ποδοσφαίρου μέχρι το… κόκκαλο και αγαπάμε και ξέρουμε το παιχνίδι.

Η ομάδα μας έχει κυριαρχήσει, έτσι γνωρίζουμε πώς να φέρουμε επιτυχίες στο ποδόσφαιρο, έχοντας κατακτήσει συνεχόμενους τίτλους με τον Ολυμπιακό στην Ελλάδα. Θέλουμε να αναγεννήσουμε τις επιτυχίες της Φόρεστ και δεσμευόμαστε πως θα μείνουμε στην ομάδα για μεγάλο διάστημα. Αυτό που χρειάζεται η ομάδα είναι μια επαγγελματική διοίκηση και πάνω από όλα τους καλύτερους δυνατές ποδοσφαιριστές και το καλύτερο επιτελείο. Η κυρίαρχη ομάδα μας θα είναι ο Νίκολας Ράνταλ ως Πρόεδρος, ο Ιωάννης Βρέντζος ως Διευθύνων Σύμβουλος, η Σαμάνθα Γκόρντον ως Οικονομική Διευθύντρια και ο Ντέιβιντ Κουκ ως Γενικός Εμπορικός Διευθυντής.

Επιπλέον, πιστεύουμε στον Μαρκ Γουόρμπαρτον και την ομάδα του ότι είναι οι σωστοί άνθρωποι που επιλέχθηκαν για να πάνε μπροστά τον σύλλογο εντός γηπέδου, ώστε να φέρουν εις πέρας το passing-game που αγαπούν οι οπαδοί και για το οποίο η Νότιγχαμ Φόρεστ έγινε διάσημη και φημίζεται σε όλο τον κόσμο. Θα παρέχουμε στον Μαρκ και την ομάδα του τον χρόνο και την υποστήριξη να χτίσουν εκ νέου την ομάδα και δημιουργήσουν τις συνθήκες για επιτυχία. Είμαι χαρούμενος να επιβεβαιώσω ότι έχουμε συμφωνήσει για ανανέωση για τον Φρανκ Μάκπαρλναντ ως αθλητικός διευθυντής. Οι παίκτες απέδωσαν περίφημα στο κρίσιμο ματς κόντρα στην Ίπσουιτς και στον τρόπο που ανταποκρίθηκαν στο σχέδιο παιχνιδιού του Μαρκ (σ.σ. Γουόρμπαρτον). Αλλά οι οπαδοί είναι από τα πιο σημαντικά κομμάτια του συλλόγου: Σε αναγνώριση του εξαιρετικού ρόλου που έπαιξαν τις δύσκολες στιγμές, αποφασίσαμε να χαμηλώσουμε τις τιμές στα εισιτήρια διαρκείας για τη νέα σεζόν, προκειμένου να είναι σε τιμές που μπορούν να τις αντέξουν οι φίλοι της ομάδας. Είναι κρίσιμο για την ομάδα να ανταποδώσει στους οπαδούς σε μια προσπάθεια να επαναφέρουμε την επιτυχία.

Σε ένα ακόμα βήμα ώστε να τιμήσουμε το παρελθόν της Νότιγχαμ Φόρεστ, θα προσπαθήσουμε να φέρουμε πίσω όσους περισσότερους μπορούμε, κυρίως φυσικά πρώην ποδοσφαιριστές, που έπαιξε αποφασιστικό ρόλο στο να χτιστεί η κληρονομιά της Φόρεστ. Αξίζουν το σεβασμό μας και θέλουμε να τους κάνουμε μέλος της προσπάθειάς μας να ξαναχτίσουμε αυτό τον εξαιρετικό σύλλογο».

Νέα φιλοσοφία

Η Νότιγχαμ Φόρεστ θα επιδιώξει να γίνει το μοντέλο ομάδας στην Αγγλία για τον οπαδό και τη συμμετοχή στην κοινότητα. Το νέο διοικητικό συμβόλαιο και η τεχνική ηγεσία θα δρομολογήσει δύο φιλόδοξες και χωρίς περιορισμούς πρωτοβουλίες αυτό το καλοκαίρι.

Πρώτον, επειδή το Νότιγχαμ και η περιοχή φιλοξενεί εξαιρετικά πανεπιστήμια, οι εκπρόσωποι των οπαδών και των τριτοβάθμιων ιδρυμάτων θα κληθούν να συγκροτήσουν ένα συμβούλιο. Ο πρόεδρος του Συμβουλίου θα συμμετέχει τακτικά στις συνεδριάσεις του διοικητικού συμβουλίου ως Παρατηρητής και θα προσφέρει πρακτικές συμβουλές που θα συγκεντρώνονται μέσω των συναντήσεων του Συμβουλίου.

Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα και αναγνωρίζοντας την κρίσιμη σημασία των νεαρών και πιθανών οπαδών για την ανάπτυξη του συλλόγου, η Νότιγχαμ Φόρεστ θα ξεκινήσει το Συμβούλιο Νεολαίας του Nottingham Forest, του οποίου ο πρόεδρος θα αντιπροσωπεύει τις απόψεις και τις προσδοκίες της νεολαίας του Νότιγχαμ στο συμβούλιο της Νότιγχαμ Φόρεστ.

Ο πρόεδρος του σωματείο, Νίκολας Ράνταλ, θα είναι υπεύθυνος για τις δύο πρωτοβουλίες και θα περιγράψει τις λεπτομέρειες πολύ πριν από την έναρξη της σεζόν 2017-18.

Ο κ. Μαρινάκης δήλωσε ότι: «Οι υποστηρικτές της Νότιγχαμ Φόρεστ ήταν υπέροχοι σε μια δύσκολη εποχή και τώρα η ομάδα μου θέλει να ακουστούν οι φωνές τους και να συμπεριλάβουν τη γνώμη τους στη λήψη αποφάσεων. Αυτά τα φόρουμ θα το κάνουν αυτό για πρώτη φορά και με έναν ουσιαστικό τρόπο».

Βιογραφικά:

Ιδιοκτήτες

Ο κ. Βαγγέλης Μαρινάκης είναι ο ιδρυτής και πρόεδρος της Capital Maritime & Trading Corp. Ο Μαρινάκης συμπεριλήφθηκε στη λίστα της Lloyd με τα «100 άτομα με τη μεγαλύτερη επιρροή στη ναυτιλιακή βιομηχανία». Από τον Αύγουστο του 2010 έγινε ο μεγαλομέτοχος και Πρόεδρος του Ολυμπιακού. Έχει επίσης εμπειρία στη διοίκηση του ποδοσφαίρου ως Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου και Προέδρου της ελληνικής Superleague. Ένας παθιασμένος οπαδός του ποδοσφαίρου και πιστός στο πόσο σημαντικό ρόλο μπορεί να διαδραματίσει το άθλημα, και ειδικά μια ομάδα, που έχει τη δύναμη για να βοηθήσει στην κοινότητα. Ο Μαρινάκης δραστηριοποιείται επίσης στην τοπική πολιτική και εκλέχτηκε ως Μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου του Πειραιά.

Ο κ. Σωκράτης Κομινάκης υπήρξε ένας από τους πιο επιτυχημένους διευθυντές που υπηρετούν σε κορυφαίες διευθυντικές θέσεις σε γνωστές πολυεθνικές εταιρείες όπως η Procter & Gamble, η Kraft, η Vodafone και η TIM. Έγινε Διευθύνων Σύμβουλος της TIM Hellas το 2004 στην ηλικία των 36 ετών (ο νεότερος διευθύνων σύμβουλος σε μια μεγάλη εταιρεία τηλεπικοινωνιών την εποχή εκείνη σύμφωνα με την FT). Μετά την επιτυχημένη πορεία της πώλησης της TIM Hellas από την Telecom Italia σε ομάδα επενδυτών ιδιωτικών μετοχών και 2,5 χρόνια αργότερα στη Weather Investments, παραιτήθηκε από τη θέση του CEO στα τέλη του 2008 και ίδρυσε μια εταιρεία συμβούλων επενδύσεων, τη Milos Advisors SA, η οποία συνέστησε μεγάλα διεθνή ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια στις επενδύσεις τους στην Ελλάδα και την περιοχή των Βαλκανίων. Είναι ενεργός επενδυτής σε πολλούς τομείς, αλλά κυρίως στην ναυτιλία και την ακίνητη περιουσία. Ήταν επίσης αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού μεταξύ Ιουλίου 2010 και Μαΐου 2011.

Ο κ. Νίκολας Ράνταλ CQ ασχολείται με τη δικηγορία από το 1990 και διορίστηκε δικηγόρος της Βασίλισσας το 2013. Είναι αναγνωρισμένος ως κορυφαίος δικηγόρος αθλητισμού στους ανεξάρτητους νομικούς καταλόγους. Είναι μέλος του Premier League Disputes Panel και εδρεύει τακτικά ως Διαιτητής. Περιγράφεται ως εκπρόσωπος για περιπτώσεις ποδοσφαίρου. Οι πρώην πελάτες του καλύπτουν το πλήρες φάσμα της ποδοσφαιρικής δραστηριότητας και συμπεριλαμβάνουν τον Σερ Μπόμπι Ρόμπσον, τον Κέβιν Ρίγκαν, τον Ρόι Κιν, τον Τζορτζ Γκρέιαμ, τον Ντέιβιντ Ο’ Λίρι, το LMA, το PFA καθώς και πολλούς συλλόγους, παίκτες και πράκτορες.

Ο κ. Ιωάννης Βρέντζος έχει μεγάλη εμπειρία σε υψηλό επίπεδο γύρω από τις τραπεζικές επενδύσεις, τα οικονομικά αλλά και τους τομείς του ποδοσφαίρου. Διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος στον Ολυμπιακό από το 2010, επιβλέποντας την αναδιάρθρωση του συλλόγου, ο οποίος είναι από τους πιο ασφαλείς οικονομικά στην Ευρώπη. Πλέον θα μετακομίσει στο Νότιγχαμ για να τρέξει τον σύλλογο ως διευθύνων σύμβουλος. Θα ηγηθεί του αγωνιστικού τμήματος μέσω μιας οργανωμένης δομής ενσωματώνοντας την κουλτούρα υψηλών αποδόσεων και φέρνοντας εις πέρας τους κύριους στόχους της Νότιγχαμ»

Η κα Σαμάνθα Γκόρντον έχει σημαντική εμπειρία στη διαχείριση των οικονομικών ενός ποδοσφαιρικού συλλόγου με παρόμοιες φιλοδοξίες στη Νότιγχαμ Φόρεστ καθώς πέρασε επτά χρόνια με την Norwich City, συμπεριλαμβανομένης της διαχείρισης της μετάβασης από το πρωτάθλημα στην Premier League. Έχει αποδεδειγμένο ιστορικό οικονομικής ανάκαμψης ενός ποδοσφαιρικού συλλόγου, έχοντας εκκαθαρίσει £ 21 εκατ. χρέους, ενώ ταυτόχρονα πέτυχε την άνοδο από το League One στην Premier League. Η εκτεταμένη εμπειρία της στον τομέα του αθλητισμού θα διασφαλίσει ότι θα βοηθήσει τη Νότιγχαμ Φόρεστ για να επιτύχει τους στόχους του NFFI, ενώ θα συμμορφώνεται με τους κανονισμούς του Financial Fair Play.

Ο κ. Ντέιβιντ Κουκ θα είναι στο σύλλογο ως Γενικός Εμπορικός Διευθυντής. Ο Ντέιβιντ είναι ειδικός αθλητικών μάρκετινγκ με εμπειρία που καταλήγει σε μερικές από τις μεγαλύτερες εμπορικές συμφωνίες στον αθλητικό τομέα. Από τον Σεπτέμβριο του 2012, ο Ντέιβιντ κατείχε τη θέση του Διευθυντή Χορηγιών στην Etihad Airways. Σε αυτό το ρόλο, ο Ντέιβιντ έχει την ευθύνη να σχεδιάσει την παγκόσμια χορηγική στρατηγική της εταιρείας και να διαπραγματευτεί όλες τις εμπορικές συνεργασίες της αεροπορικής εταιρείας. Έχει συνάψει συμφωνίες χορηγίας πολλών εκατομμυρίων δολαρίων ανά τον κόσμο και στο ποδόσφαιρο, το κρίκετ, το μηχανοκίνητο αθλητισμό και τη μόδα. Πριν από το ρόλο του με την Etihad Airways, ο Ντέιβιντ ήταν επικεφαλής της επιχειρηματικής ανάπτυξης στη Σέλτικ, όπου σημείωσε σημαντική αύξηση εσόδων για την ομάδα. Επιπλέον, ο Ντέιβιντ κατείχε τη θέση του Διεθνούς Διευθυντή Ανάπτυξης Επιχειρήσεων στην Έβερτον. Η εμπειρία του Ντέιβιντ θα βοηθήσει να αναπτυχθούν οι εμπορικές προσφορές της Νότιγχαμ Φόρεστ, να έρθουν νέες ροές εισοδήματος και να διεθνοποιηθεί το σήμα της ομάδας, όλα σύμφωνα με το όραμα του NFFI για το σύλλογο».
http://www.pireasnews.gr/2017/05/blog-post_957.html
 
Top