“Νησιωτικότητα, καινοτομία, επιχειρηματικότητα” είναι ο τίτλος του θεματικού συνεδρίου που διοργανώνει την Παρασκευή 26 και το Σάββατο, 27 Μαΐου, η σχολή Οικονομικών Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά, το Εργαστήριο Διεθνών και Ευρωπαϊκών Πολιτικών και Προγραμμάτων Ανάπτυξης (DevelopmentLAB), το Διατμηματικό Διαπανεπιστημιακό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα “Τοπική και Περιφερειακή Ανάπτυξη και Αυτοδιοίκηση” (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου), ο πανευρωπαϊκός οργανισμός INSULEUR “Δίκτυο Νησιωτικών Επιμελητηρίων Ευρωπαϊκής Ένωσης” και ο ΕΟΑΕΝ “Επιμελητηριακός Όμιλος Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών”.

Στόχος του συνεδρίου, είναι να επιδιώξει να οριοθετήσει την έννοια της νησιωτικότητας υπό το πρίσμα σύγχρονων πολιτικών πρωτοβουλιών της ΕΕ, δίνοντας έμφαση στον οικονομικό και κοινωνικό παράγοντα, ενώ θα αναδειχθούν επιχειρηματικές δράσεις και πρωτοβουλίες της επιμελητηριακής κοινότητας.

Παράλληλα, θα παρουσιασθούν “καινοτόμες” και πρωτότυπες ιδέες και εργασίες της φοιτητικής κοινότητας, στο πλαίσιο σχετικού διαγωνισμού που θα διεξαχθεί.

Βασικοί ομιλητές του συνεδρίου θα είναι ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός, ο τομεάρχης Ναυτιλίας της ΝΔ, Γιάννης Πλακιωτάκης, ο βουλευτής Αργολίδας, Γιάννης Μανιάτης, ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης και η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Χριστιάννα Καλογήρου. Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.
 
Top