Τα σχολεία κλείνουν, οι «Διακοπές στην πόλη μου» ξεκινούν!
Έναρξη εγγραφών Δευτέρα 29 Μαΐου  

Αρχίζουν στις 29 Μαΐου οι εγγραφές για το Πρόγραμμα Θερινής Δημιουργικής Απασχόλησης  «Διακοπές στην πόλη μου», το οποίο θα λειτουργήσει και φέτος τέσσερις εβδομάδες, από 19 Ιουνίου έως 14 Ιουλίου, στο 1ο , 6ο και 9ο Δημοτικά Σχολεία Κορυδαλλού, καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή, 7.30 έως 16.00.
Το ειδικά σχεδιασμένο εκπαιδευτικό παιδαγωγικό πρόγραμμα στοχεύει στην δημιουργική διέξοδο και απασχόληση παιδιών δημοτικού σχολείου, τα οποία δεν έχουν τη δυνατότητα διακοπών μετά το κλείσιμο των σχολείων. 
Μέσα από την ψυχαγωγία, την άθληση και με πολλές πρωτότυπες και ενδιαφέρουσες δραστηριότητες, το πρόγραμμα στοχεύει να καλλιεργήσει την αισθητική αγωγή, τη φιλαναγνωσία, την παραγωγή λόγου, την κοινωνικοποίηση, την καλλιέργεια πνεύματος ομαδικότητας και συνεργασίας. 
Το πολυεπίπεδο βιωματικό πρόγραμμα περιλαμβάνει αθλητικές δραστηριότητες, εικαστικά, θεατρική αγωγή, σκάκι, κινηματογράφο, κολύμπι, παιδαγωγικές δράσεις. Φέτος τα παιδιά θα έρθουν ακόμη περισσότερο σε επαφή με το καλό παιδικό βιβλίο, μέσα από την αφήγηση - δραματοποίηση παραμυθιού και δράσεις φιλαναγνωσίας. Δεν θα λείψουν όμως και δράσεις εξοικείωσης με τα σύγχρονα μέσα, αφού θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν με ασφάλεια τις Νέες Ψηφιακές Τεχνολογίες, την ορθή χρήση του υπολογιστή και την ασφαλή περιήγηση τους στο Διαδίκτυο. Φυσικά θα απολαύσουν τα θαλάσσια μπάνια τους με την επίβλεψη έμπειρων καθηγητών Φυσικής Αγωγής, παρουσία ναυαγοσώστη και γιατρού, σε ένα περιβάλλον ασφάλειας και εμπιστοσύνης που δημιουργούν οι έμπειροι συνεργάτες του Οργανισμού Άθλησης και Πολιτισμού του Δήμου. 
Λεπτομέρειες για το πρόγραμμα, καθώς και όλα τα έντυπα μπορούν να βρουν οι ενδιαφερόμενοι στην ιστοσελίδα του Δήμου Κορυδαλλού: www.korydallos.gr. 
Δηλώσεις συμμετοχής από 29/5 έως 9/6/2017, Οργανισμός Άθλησης και Πολιτισμού Δήμου Κορυδαλλού, Σολωμού 2-4,  ΔΑΚ Κορυδαλλού, τηλ. 210 4944364-5. Ωράριο εγγραφών: Δευτέρα έως Πέμπτη 09:00-14:00, Παρασκευή 09:00-13:00 και Δευτέρα & Τετάρτη απόγευμα 18:00-20:00.
Επειδή ο αριθμός των συμμετοχών είναι συγκεκριμένος, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. 


http://www.pireasnews.gr/
 
Top