Όλα έτοιμα για το «Endomarch Piraeus»!
Η αντίστροφη μέτρηση για τον νυχτερινό  αγώνα δρόμου «Endomarch Piraeus» θα πραγματοποιηθεί στον Πειραιά  το Σάββατο 20 Μαΐου 2017, στις 20:00, έχει ξεκινήσει. Με εκκίνηση και  τερματισμό το Γήπεδο "Γ. Καραϊσκάκης"  και τις διαδρομές 5, 10 χιλιομέτρων ή 2.5 χιλιόμετρα περπάτημα. Σε αυτόν τον αγώνα θα υπάρξει μια καινοτομία σε σχέση με άλλους αγώνες. Είναι ο πρώτος αγώνας δρόμου στην πόλη που θα διεξαχθεί σε βραδινή ώρα. Με ένα μέρος των εσόδων από τις συμμετοχές, θα ενισχυθεί ο «Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας» του Δήμου Πειραιά. Ο αγώνας δρόμου και ο περίπατος στους δρόμους του Δήμου Πειραιά έχει καθαρά συμβολικό χαρακτήρα. Αυτοσκοπός δεν είναι η πρωτιά και η διάκριση αλλά η στήριξή στη γυναίκα στα σοβαρά γυναικολογικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, όπως είναι αυτό της Ενδομητρίωσης.
Στην προσπάθεια ενημέρωσης του κοινού, φιλοξενήθηκε, στις αρχές της  εβδομάδας η επικεφαλής των δράσεων της Aware, Τζωρτζίνα Χείλαρη, στην εκπομπή του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π., η οποία ανέλυσε τους σκοπούς του πρώτου νυχτερινού αγώνα δρόμου που θα διεξαχθεί το ερχόμενο Σάββατο υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά και την υποστήριξη της ΠΑΕ Ολυμπιακός.
Παράλληλα πέντε αθλήτριες του Ολυμπιακού, η Φιλιώ Μανωλιουδάκη, η Άλκηστη Αβραμίδου, η Εβίνα Μάλτση, η Στέλλα Καλτσίδου και η Εβίνα Σταμάτη, απάντησαν στις ακόλουθες ερωτήσεις:
-Πως αποφάσισες να συμμετέχεις στην καμπάνια αυτή;
Φιλιώ Μανωλιουδάκη: «Θεωρώ ότι είναι μια πάρα πολύ ωραία καμπάνια και πρωτοβουλία για να γίνει ενημέρωση για την ενδομητρίωση που πολλές γυναίκες υποφέρουν από αυτό και υπάρχει άγνοια. Ήθελα με τον τρόπο μου να βοηθήσω και είναι πολύ σημαντικό ότι μέρος των εσόδων θα διατεθεί στον Ξενώνα Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών του Δήμου Πειραιά».
Άλκηστη Αβραμίδου: «Ως αθλήτριες, γυναίκες και ως άνθρωποι οφείλουμε να λαμβάνουμε μέρος σε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες με γνώμονα την παρότρυνση και την ενημέρωση των γυναικών. Επομένως από τη στιγμή που ενημερώθηκα για την καμπάνια αυτή δέχθηκα με μεγάλη χαρά να λάβω μέρος».
Εβίνα Μάλτση: «Η απόφαση μου να μετέχω σε αυτήν την καμπάνια ήταν πάρα πολύ εύκολη… η ενδομητρίωση είναι μία πάρα πολύ ύπουλη ασθένεια για την οποία θα πρέπει να ενημερωθούν όλες οι γυναίκες»
 Eβίνα Σταμάτη: «Η απόφαση μου να συμμετέχω στην καμπάνια δεν ήταν καθόλου δύσκολη να παρθεί καθώς ο αγώνας  γίνεται για συγκέντρωση χρημάτων που θα βοηθήσει κακοποιημένες γυναίκες».
 Στέλλα Καλτσίδου: «Πάντα προσπαθώ να συμμετέχω σε δράσεις οι οποίες αφορούν  ενημέρωση για θέματα υγείας. Η ιδέα του Night Run είναι πρωτότυπη και με ενθουσίασε θα έλεγα. Επίσης η στήριξη των κακοποιημένων γυναικών είναι ένα ακόμα θέμα που με ευαισθητοποίησε».
-Τι μήνυμα θέλεις να περάσεις μέσα από αυτήν την εκστρατεία, σε όλες τις γυναίκες;
Φιλιώ Μανωλουδιάκη: «Ότι με τη σωστή και γρήγορη ενημέρωση θα υπάρχουν καλύτερα αποτελέσματα».
Άλκηστη Αβραμίδου: «Το μήνυμα που θέλω να περάσω είναι ότι με πρέπει να ενημερωνόμαστε σωστά και έγκαιρα».
Εβίνα Μάλτση: «Να ενημερωθούν από τον γιατρό τους, να επισκέπτονται συχνά τον γυναικολόγο τους. Επίσης αν έχουν τελικώς διαγνωστεί με αυτήν την ασθένεια δεν θα πρέπει να νιώσουν μόνες τους και ότι ήρθε το τέλος του κόσμου, τα πάντα αντιμετωπίζονται και ειδικά με θετική σκέψη και ενέργεια».
Εβίνα Σταμάτη: «Πως με την γρήγορη διάγνωση μπορούμε να προλάβουμε και να θεραπεύσουμε πολλές γυναικολογικές και όχι μόνο παθήσεις».
Στέλλα Καλτσίδου: :«Ότι το σημαντικότερο από όλα είναι η πρόληψη άσχετα από την πάθηση».
-Πριν σου κάνουν πρόταση να συμμετέχεις σε αυτόν τον αγώνα δρόμου, γνώριζες για την ενδομητρίωση;
Φιλιώ Μανωλιουδάκη: «Ναι το γνώριζα και είχα σκοπό έτσι και αλλιώς να λάβω μέρος. Γιατί είναι μια πρωτοβουλία που την γνωρίζω από πέρσι».
Άλκηστη Αβραμίδου: «Η αλήθεια είναι ότι δεν γνώριζα λεπτομερώς για την ενδομητρίωση. Σαν όρο τον είχα ακουστά εδώ και ένα χρόνο όμως δεν είχα επαρκή γνώση».
Εβίνα Μάλτση: «Θα είμαι ειλικρινής… όχι πολλά πράγματα… και για αυτό θεωρώ ότι ό ρόλος της εκστρατεία αυτής και το έργο που προσφέρει η Endomarch είναι τεράστιος»!
Εβίνα Σταμάτη: «Ναι είχα ξανακούσει για την ενδομητρίωση, σε μια συζήτηση που είχα με κάτι φίλες μου».
Στέλλα Καλτσίδου: «Ναι φυσικά. Δυστυχώς, έχω γνώση διότι μία φίλη μου στην εφηβεία μας είχε τέτοιο πρόβλημα».
-Γιατί να συμμετέχουν όλοι στον αγώνα στις 20 Μαΐου;
Φιλιώ Μανωλιουδάκη: «Γιατί ο αγώνας γίνεται για δυο στόχους. Για δυο πάρα πολύ καλούς στόχους. Ο  ένας είναι για ενημέρωση και ο άλλος επειδή τα έσοδα θα πάνε Ξενώνα Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών του Δήμου Πειραιά. Είναι αρκετοί αυτοί οι δυο λόγοι για να συμμετέχουμε όλοι μας».
Άλκηστη Αβραμίδου: «Γιατί γίνεται για δυο πολύ σημαντικούς σκοπούς. Πρώτον για την ενημέρωση και δεύτερον για την ενίσχυση του Ξενώνα Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών του Δήμου Πειραιά».
Εβίνα Μάλτση: «Για να γίνουμε όλοι μία γροθιά και να περάσουμε το μήνυμα στις γυναίκες που έχουν δεχτεί την οποιαδήποτε μορφή κακοποίησης ότι : « Δεν είστε μόνες, είμαστε όλοι μαζί σας».
Εβίνα Σταμάτη: «Γιατί γίνεται για συγκέντρωση χρημάτων που θα χρησιμοποιηθούν για καλό σκοπό. Επίσης μέσα από την εκστρατεία αυτή θα ενημερωθούν πολλές γυναίκες για την ύπουλη αυτή ασθένεια».
Στέλλα Καλτσίδου: «Ο αγώνας της 20ης Μαΐου έχει στόχο την ενημέρωση για την ενδομητρίωση, μία χρόνια πάθηση για την οποία πρέπει να μάθουμε περισσότερα, αλλά και για τη στήριξη των κακοποιημένων γυναικών οι οποίες έχουν πραγματικά ανάγκη από τη συμπαράστασή μας».
http://www.pireasnews.gr/2017/05/endomarch-piraeus.html
 
Top