Με μια σεμνή τελετή στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Κυθήρων "Δήμαρχος Αρτέμιος Καλλίγερος", παραδόθηκαν επίσημα στους πιστοποιημένους εθελοντές πυροσβέστες του νησιού τα σύγχρονα μέσα ατομικής προστασίας που προμηθεύτηκε ο Δήμος. Στην τελετή παρέστη, κατόπιν προσκλήσεως του κ. Δημάρχου, ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου Αρχιπύραρχος κ. Θεόδωρος Λαρέζος, ο Διοικητής της Π.Υ. Γυθείου Αντιπύραρχος κ. Χριστόδουλος Παπαμιχαήλ και ο Προϊστάμενος του Π.Κ. Κυθήρων Επιπυραγός κ. Λάζαρος Κωνσταντίνου. Η εκδήλωση ξεκίνησε με ομιλία του Δημάρχου κ. Ευστρατίου Χαρχαλάκη, ο οποίος παρουσίασε όλες τις δράσεις και πρωτοβουλίες της Δημοτικής Αρχής τα τελευταία δυόμιση χρόνια στον τομέα της πολιτικής προστασίας και κυρίως της πυρασφάλειας.
Στη συνέχεια έλαβε το λόγο ο Αρχιπύραρχος κ. Λαρέζος, Διοικητής της Περιφερειακής Διοίκησης του Πυροσβεστικού Σώματος Πελοποννήσου, ο οποίος μετέφερε τις ευχαριστίες και τα συγχαρητήρια του Αρχηγού της Πυροσβεστικής για την άριστη συνεργασία του Δήμου με το Σώμα και συνεχάρη το Δήμαρχο και τη Δημοτική Αρχή για την πρωτοβουλία τους να ενισχύσουν τους εθελοντές πυροσβέστες, αλλά και για όλες τις δράσεις και ενέργειες των τελευταίων δυόμιση ετών στον τομέα της πυρασφάλειας και της πολιτικής προστασίας. Ο Διοικητής της Π.Υ. Γυθείου χαρακτήρισε άψογη τη συνεργασία με το Δήμο Κυθήρων και ευχήθηκε όσο το δυνατόν λιγότερα συμβάντα για την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο.
Τέλος, έγινε η παράδοση των ατομικών μέσων προστασίας στους πιστοποιημένους εθελοντές πυροσβέστες των Κυθήρων από τον Αρχιπύραρχο κ. Λαρέζο, ενώ ο κ.Δήμαρχος προσέφερε στους δύο Διοικητές αναμνηστικά δώρα.
Τα ατομικά μέσα προστασίας πληρούν τις πλέον σύγχρονες διεθνείς προδιαγραφές και απαιτήσεις και αποτελούν την ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης του Δήμου μας προς τους ανθρώπους που σε κάθε περιστατικό θέτουν το γενικό κάλο πάνω από κάθε προσωπική εργασία και υποχρέωση.
Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Αντιδήμαρχος κ. Γ. Κομηνός, ο Πρόεδρος της Εγχωρίου Περιουσίας κ. Π. Κομηνός, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Λάζαρος Βέζος, ο Δημ. Σύμβουλος (και πιστοποιημένος εθελοντής πυροσβέστης) κ. Ιωάννης Κατσανεβάκης, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Καραβά κ. Γ. Τσάκος, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Λογοθετιανίκων (και πιστοποιημένος εθελοντής πυροσβέστης) κ. Μηνάς Φαρδούλης, συγγενείς και φίλοι των εθελοντών και υπάλληλοι του Δήμου.
Ο Δήμαρχος κ. Χαρχαλάκης, σε δηλώσεις του προς τα τοπικά Μ.Μ.Ε. που κάλυψαν την εκδήλωση δήλωσε:
"μεγάλο έργο δεν είναι μόνο τα κτίρια και οι υποδομές, αλλά και όλες οι δράσεις του Δήμου μας στον τομέα της πυρασφάλειας, που γίνονται με αξιοποίηση του δημοσίου χρήματος και σεβασμό προς την τοπική κοινωνία και τις ανάγκες της".
http://www.pireasnews.gr/
 
Top