Χρηματοκιβώτιο από εταιρία κοινοχρήστων απέσπασε συμμορία που εισέβαλλε τα ξημερώματα της Τρίτης σε κτίριο στην Ακτή Μουτσοπούλου στον Πειραιά.

Οι διαρρήκτες, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί, κατόρθωσαν να αποσπάσουν χρηματοκιβώτιο που περιείχε περίπου 25.000 ευρώ, να το φορτώσουν σε όχημα και να διαφύγουν. Η κλοπή διαπιστώθηκε νωρίς το πρωί της ίδιας ημέρας όταν υπεύθυνοι της επιχείρησης πήγαν στα γραφεία εντοπίζοντας την απώλεια. Είναι το τρίτο κρούσμα αρπαγής χρηματοκιβωτίου μετά την εξάρθρωση της περιβόητης «συμμορίας των χρηματοκιβωτίων».

Το προηγούμενο κρούσμα ήταν στις 17 Μαΐου όταν άγνωστοι είχαν εισβάλει σε εξαώροφο κτίριο, όπου στεγάζονται τα γραφεία της περιφερειακής διεύθυνσης Νότιας Αθήνας του ΕΟΠΥΥ στην Καλλιθέα. Οι δράστες είχαν παραβιάσει την κεντρική είσοδο και αρχικά απέσπασαν δέκα ηλεκτρονικούς υπολογιστές, οι οποίοι βρέθηκαν κατεστραμμένοι σε διπλανό πάρκο. Στη συνέχεια παραβίασαν γραφεία του τμήματος συντάξεων του ΕΦΚΑ, που βρίσκεται στον 4ο όροφο του κτιρίου απ’ όπου απέσπασαν ένα χρηματοκιβώτιο με άγνωστο χρηματικό ποσό και έγγραφα.

Στις 12 Μαΐου στον κόμβο Χαλάστρας στη Θεσσαλονίκη εισέβαλαν στην αντιπροσωπεία φορτηγών Scania και άρπαξαν το χρηματοκιβώτιο. Τέσσερα άτομα με αυτοκίνητο είχαν εμβολίσει την πόρτα της επιχείρησης είχαν ακινητοποιήσει τον 69χρονο φύλακα και στη συνέχεια μπήκαν στο γραφείο του ιδιοκτήτη από το οποίο σήκωσαν το χρηματοκιβώτιο με 55.000 ευρώ κοσμήματα και τιμαλφή.
 
Top