ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ


Οι νέοι από το κέντρο επανένταξης ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ έχουν αναλάβει να βάψουν 30 αίθουσες του 2ου Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης Πειραιά «Άνοιξη», που εκπαιδεύει παιδιά με αναπηρία στα Καμίνια, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της διευθύντριας του σχολείου Δήμητρας Σκλαβενίτη.


Οι εργασίες για το βάψιμο του σχολείου ξεκίνησαν περίπου πριν από 2 μήνες και θα ολοκληρωθούν στις αρχές του Ιουλίου. 

Στις εργασίες αυτού του έργου συμμετέχουν παιδιά από 22 ετών που βρίσκονται στο τρίτο και τελικό στάδιο της επανένταξης. Τα χρώματα για το βάψιμο προέρχονται από το σχολείο και από το ΚΕΘΕΑ και από προσφορές πολιτών.

5Το ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ απευθύνει μέσω του Αθήνα 9.84 έκκληση προς τους πολίτες και φορείς για προσφορά χρωμάτων για την ολοκλήρωση του βαψίματος στο σχολείο .

«Οι εργασίες του περιλαμβάνουν δυο στάδια. Το πρώτο αφορά το βάψιμο όλων των αιθουσών και το δεύτερο την αισθητική και εικαστική παρέμβαση στους εσωτερικούς χώρους και το προαύλιο. 

Ειδικά γι αυτό τον λόγο τα παιδιά θα φτιάξουν γκράφιτι και θα ζωγραφίσουν διαφορά άλλα θέματα στις αίθουσες και στο εξωτερικό του σχολείου με την καθοδήγηση ζωγράφων, εικαστικών και καλλιτεχνών που συνεργάζονται με το ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ δήλωσε ο υπεύθυνος του Κέντρου Επανένταξης Ανδρέας Κρεμμύδας.

«Είμαστε ακόμη στο στάδιο της διερεύνησης για όλα, δηλαδή για τις παρεμβάσεις που θα κάνουμε μέσα στο επόμενο διάστημα στο σχολείο, σε συνεργασία πάντα με τους καθηγητές», πρόσθεσε  ο κ. Κρεμμύδας.

Από την πλευρά τους  ο Αλέξανδρος, ο Παναγιώτης, ο Δημοσθένης, ο Σεραφείμ, ο Πασχάλης, ο Βασίλης, ο Γιώργος που συμμετέχουν στις εργασίες βαψίματος του σχολείου δηλώνουν υπερήφανοι για αυτή την πρωτοβουλία και παράλληλα σημειώνουν πως και «μόνο που αισθάνονται ότι αυτή η προσφορά μας »πιάνει τόπο», ειδικά εφόσον πρόκειται για ένα σχολείο με ειδικές ανάγκες, νοιώθουμε διπλά υπερήφανοι».

Χαρακτηριστική είναι η επισήμανση των παιδιών της επανένταξης ότι, τους συγκινεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι οι ίδιοι, αν θέλουν, μπορούν να αλλάξουν τον τρόπο ζωής τους ενώ για τα παιδιά με αναπηρίες αυτό δεν εξαρτάται μόνο από αυτά.

Η ανακοίνωση – έκκληση του ΚΕΘΕΑ για χρώματα

«Τα μέλη του Κέντρου Κοινωνικής Επανένταξης του ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ ζητούν την προσφορά του πολιτών σε πλαστικά χρώματα και εργαλεία βαψίματος, για την εικαστική παρέμβαση (ζωγραφική και graffiti) και το βάψιμο, στα Εργαστήρια Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (2ο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ ΠΕΙΡΑΙΑ) Άνοιξη.

Το Θεραπευτικό Πρόγραμμα ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ – ΕΞΑΝΤΑΣ ιδρύθηκε το 1993 με έδρα τον Πειραιά. Οι υπηρεσίες του παρέχονται δωρεάν στους εξυπηρετούμενους (ενήλικες και εφήβους) και περιλαμβάνουν συμβουλευτική υποστήριξη στους χρήστες ουσιών και στις οικογένειές τους, θεραπεία απεξάρτησης, εκπαίδευση και κατάρτιση, κοινωνική δραστηριοποίηση και προετοιμασία ένταξης στην αγορά εργασίας.

Το Κέντρο Κοινωνικής Επανένταξης του Θεραπευτικού Προγράμματος ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ αποτελεί την τελευταία φάση της θεραπευτικής διαδικασίας με στόχο την ομαλή και σταδιακή επανακοινωνικοποίηση των μελών του και την ένταξη τους στο κοινωνικό σύνολο.

Τα Εργαστήρια Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ) ανήκει στο Υπουργείο Παιδείας και υπάγονται στην κατηγορία των αυτοτελών Σχολικών Μονάδων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης.Φοιτούν παιδιά με νοητική υστέρηση, σοβαρές μαθησιακές δυσκολίες, αυτισμό, σύνθετες γνωστικές συναισθηματικές και κοινωνικές δυσκολίες, πολλαπλές αναπηρίες, προβλήματα ψυχικής υγείας ή άλλες αναπτυξιακές δυσκολίες, ηλικίας 13-22 ετών. 

Αυτά τυχαίνουν των ωφελειών της ανάπτυξης εκπαιδευτικών και επαγγελματικών δραστηριοτήτων μέσα στο σχολικό περιβάλλον. Η φοίτηση τους διαρκεί από 6 έως 8 χρόνια.

Δεδομένης της έλλειψης επαρκών οικονομικών πόρων του σχολείου, ήδη, έχουμε εξαντλήσει οποιοδήποτε απόθεμα διαθέταμε σε υλικά και χρώματα.

Προκειμένου να ολοκληρωθεί το έργο, απευθυνόμαστε σε ευαισθητοποιημένους πολίτες, δομές ή φορείς που αντιλαμβάνονται την αναγκαιότητα της συγκεκριμένης δράσης, να συμβάλλουν προσφέροντας χρώματα και εργαλεία.

Συγκεκριμένα:

• ρολά, πινέλα, σκαφάκια
• πλαστικά χρώματα (κυρίως λευκό)
• λαδομπογιές
• χαρτοταινίες κλπ

Σημείο συλλογής υλικών: Κέντρο Κοινωνικής Επανένταξης, οδός Κολοκοτρώνη 93, Πειραιάς. Διαθέτουμε αυτοκίνητο και έτσι σε περίπτωση δυσκολίας σας, έχουμε τη δυνατότητα να παραλάβουμε τα χρώματα από το χώρο σας. 
Ελπίζοντας στην ανταπόκριση του αιτήματός μας, είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε περαιτέρω διευκρίνιση.
 
Top