ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΑΥΣΤΗΡΗ ΤΙΜΩΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ....

Όχι με αφαίρεση βαθμών, αλλά με τέσσερις αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμο 150.000 ευρώ τιμωρήθηκε ο Ολυμπιακός για τα γεγονότα του πρώτου ημιτελικού με την ΑΕΚ....


Δικαιώθηκαν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού όταν από την πρώτη στιγμή των γεγονότων που ακολούθησαν στον προθάλαμο των αποδυτηρίων του "Γ. Καραϊσκάκης" μετά το τέλος του ημιτελικού με την ΑΕΚ και έφτασαν έως το πειθαρχικό όργανο της ΕΠΟ, υποστήριζαν ότι δεν προκύπτει από πουθενά ποινή αφαίρεσης 6 βαθμών στο πρωτάθλημα.

Εν μέρει δικαίωση, όμως, καθώς ο Ολυμπιακός τιμωρήθηκε με πρόστιμο ύψους 150.000 ευρώ και 4 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών στα επόμενα παιχνίδια του.

Ερμηνεία για το χρηματικό σκέλος της ποινής δεν χρειάζεται, είναι το ποσό που πρέπει να βγάλει ο Ολυμπιακός από τα ταμεία του για να πληρώσει το πρόστιμο που του επιβλήθηκε. Ωστόσο, πέραν του πρακτικού σκέλους -ότι οι Πειραιώτες θα στερηθούν τον κόσμο τους σε 4 ματς τη νέα σεζόν- υπάρχει η προέκταση της ποινής των κεκλεισμένων των θυρών.

Προφανώς θα υπάρχει απώλεια εσόδων -αφού δεν θα κοπούν εισιτήρια- από αυτά τα παιχνίδια, ανάλογα με το ύφος των οποίων (π.χ. ντέρμπι), μπορεί να φτάσει ακόμη και στο 1,5 εκατομμύριο ευρώ, ένα σεβαστό ποσό που συνιστά οικονομική ζημιά για τον σύλλογο.

Ανάλογα με τα κέφια της κληρωτίδας, στα τέσσερα κεκλεισμένων των θυρών ενδέχεται να προκύψουν αγωνιστικές με παιχνίδια κόντρα σε ΑΕΚ, ΠΑΟΚ ή Παναθηναϊκό. Εδώ η ζημιά για τον Ολυμπιακό είναι πολύπλευρη, αφού θα στερηθεί τον κόσμο του σε τόσο σημαντικά ματς, δεν θα έχει εισπράξεις από εισιτήρια, διαφημίσεις και χορηγίες θα είναι μειωμένες στο γήπεδο, ενώ πρόκειται για ένα σενάριο που μπορεί να επηρεάσει έστω και σε μικρό βαθμό την κίνηση των διαρκείας.

Σε μια εποχή οικονομικής δυσπραγίας, αυτός που αποφασίζει να δώσει τα χρήματα του για ένα εισιτήριο διαρκείας θέλει τουλάχιστον να δει τα ντέρμπι και τα παιχνίδια της Ευρώπης. Αν ένα ή δύο τέτοια παιχνίδια φύγουν από την εξίσωση, αυτομάτως δημιουργείται ένας προβληματισμός.

Επιπλέον με τέσσερα παιχνίδια χωρίς θεατές και άλλα τόσα εκτός έδρας, για τους Πειραιώτες θα περάσει σχεδόν το 1/3 του πρωταθλήματος και θα φτάσουμε στον Οκτώβρη για να ξαναδούν κόσμο στο γήπεδο τους (πλην Ευρώπης και Κυπέλλου).

Προφανώς οι παραπάνω λόγοι βρίσκονται στο μυαλό των ανθρώπων του Ολυμπιακού, που ούτως ή άλλως θα καταθέσουν έφεση για μείωση της ποινής την οποία και θεωρούν υπερβολικά αυστηρή.
με πληροφορίες από sport24
http://www.pireasnews.gr/2017/04/tesseris-agonistikes-kai-varu-prostimo-ston-olumpiako.html
 
Top