*Του Κώστα Κατσαφάδου

Τα όσα συνέβησαν στον Πειραιά το μεσημέρι της Πέμπτης, με την ομηρεία πολιτών και υπαλλήλων τράπεζας, είναι απλώς το …κερασάκι μιας εγκληματικότητας που όλο και μεγαλώνει, όπως μεγαλώνει παράλληλα το αίσθημα ανασφάλειας που νιώθουν οι Έλληνες πολίτες.

Και για αυτό φυσικά δεν ευθύνονται τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, που με μισθούς πείνας, με τεράστιες ελλείψεις τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό, όσο και σε τεχνικό επίπεδο, αλλά οι πολιτικές που εφαρμόζει αυτή η κυβέρνηση και έχουν οδηγήσει σε γιγάντωση της εγκληματικότητας.

Από τη μια οι νόμοι Παρασκευόπουλου, που ανοίγουν τις φυλακές σε εγκληματίες, για να συνεχίσουν ανενόχλητοι τη δράση τους και από την άλλη η εισροή χιλιάδων μεταναστών, χωρίς κανέναν έλεγχο έχουν δημιουργήσει ένα εκρηκτικό μείγμα που απειλεί κάθε πολίτη.

Τα όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό δείχνουν ότι έχει χαθεί κάθε έλεγχος. Κανείς δεν νιώθει ασφαλής πλέον ούτε μέσα στο ίδιο του το σπίτι, καθώς η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι η Ελλάδα είναι ξέφραγο αμπέλι και ο καθένας μπορεί να κάνει ότι θέλει, όπως θέλει και όποτε θέλει.

Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα όλων είναι τα όσα συμβαίνουν στα Εξάρχεια, όπου το παρακράτος έφτασε στο σημείο να στήσει και λυόμενο ΚΕΠ, χωρίς να ιδρώνει το αυτό του αρμόδιου Υπουργού. Δεν συζητάμε φυσικά ούτε για τις επιθέσεις που δέχονται οι δυνάμεις της ΕΛΑΣ, ούτε και αυτές των κομμάτων που δεν είναι αρεστά στους γνωστούς-αγνώστους που έχουν μετατρέψει μια συνοικία της Αθήνας σε …αυτόνομο κράτος. Και όμως όλα αυτά για κάποιους στο ΣΥΡΙΖΑ μάλλον είναι αυτονόητα. Για να μην πούμε ότι ευχαριστιούνται που οι πρώην (;) συνοδοιπόροι τους των Εξαρχείων λειτουργούν με αυτόν τον τρόπο, λέμε πολύ απλά ότι δεν κάνουν τίποτε για να σταματήσουν αυτό το αίσχος που συμβαίνει.

Από το Νόμος και Τάξη, φτάσαμε στην Παρανομία και την πλήρη Αταξία και Ανασφάλεια, δείχνοντας προς τα έξω ότι η Δημοκρατία μας, πέραν των άλλων προβλημάτων της, είναι ανοχύρωτη και οι πολίτες της μη ασφαλείς. Και ρωτάμε πολύ απλά. Σκοπεύουν να κάνουν κάτι για να μπορούν οι Ελληνίδες και οι Έλληνες αν μη τι άλλο να νιώθουν ασφαλείς στα σπίτια τους, μαζί με τα παιδιά τους; θα κάνουν κάτι για να σταματήσουν το πάρτι των αναρχικών και των εγκληματιών; Πόσες ζωές πρέπει ακόμη να χαθούν και πόσες περιουσίες να καταστραφούν για να μπει επιτέλους, φρένο σε αυτήν την κατρακύλα; θα δώσουν κάποτε στα στελέχη της ΕΛΑΣ τους πόρους ώστε να πράττουν το αυτονόητο, προστατεύοντας πολίτες και περιουσίες;

*Ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Α ΠΕΙΡΑΙΑ  ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ
 
Top