Ένοπλη ληστεία από τέσσερα άτομα που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους με μάσκες και διήρκεσε περίπου τρεις ώρες, σημειώθηκε στις 14:00 χτες το μεσημέρι, σε υποκατάστημα της τράπεζας Πειραιώς, στην οδό Χατζηκυριακού 27-31, στην Καλλίπολη του Πειραιά.

Οι δράστες με την απειλή των όπλων, ακινητοποίησαν τους πέντε υπαλλήλους και τους τρεις πελάτες, που βρίσκονταν εκείνη την ώρα μέσα στο υποκατάστημα και ακολούθως μετέβησαν στον ημιυπόγειο χώρο της τράπεζας, θέλοντας να αποσπάσουν από τις θυρίδες χρήματα και χρυσαφικά.

Δύο από τους ληστές κράτούσαν ομήρους τους πελάτες ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι κανείς από όσους ήταν απέξω δεν κατάλαβε το παραμικρό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ, οι δράστες, με την χρήση οξυγόνου, διέρρηξαν τις θυρίδες και εργάζονταν στο συγκεκριμένο σημείο επί 2,5 ώρες. Αφού απέσπασαν άγνωστο αριθμό χρημάτων και κοσμημάτων, διέφυγαν με άγνωστο μέσο από το σημείο.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, το μπουτόν του συναγερμού πάτησε υπάλληλος στις 16:49 και λίγα λεπτά αργότερα έφτασαν στο σημείο οι αστυνομικοί, αλλά οι δράστες είχαν ήδη εξαφανιστεί.

Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί με τι μέσον διέφυγαν από την τράπεζα, γι' αυτό οι αξιωματικοί της Ασφάλειας συγκεντρώνουν τα βίντεο από όλες τις κάμερες που υπάρχουν στην περιοχή, με την ελπίδα ότι μπορεί να εντοπίσουν κάποια στοιχεία, ενώ καταγράφουν και μαρτυρίες ομήρων.

Αστυνομικοί υποστηρίζουν ότι πρόκειται για ληστεία «καρμπόν» με αυτή που έγινε τον περασμένο Αύγουστο στους Αμπελόκηπους, όπου οι δράστες είχαν επίσης κρατήσει ομήρους επί 1,5 ώρα και είχαν αδειάσει τις θυρίδες χωρίς να πάρει κανείς χαμπάρι.


 
Top