Η Διοίκηση της ΟΛΠ Α.Ε. με επικεφαλής το Δ/ντα Σύμβουλο Cpt. Fu Chengqiu μαζί με το Δ/ντα Σύμβουλο της Celestyal Cruises κ. Κυριάκο Αναστασιάδη υποδέχθηκαν σε ειδική εκδήλωση την πρώτη ομάδα 250 κινέζων τουριστών στο  κρουαζιερόπλοιο Celestyal Olympia σε ένα ταξίδι κρουαζιέρας από τον Πειραιά στα ελληνικά νησιά.
Πρόκειται για μία εξέλιξη ιδιαίτερα σημαντική στη προσπάθεια που καταβάλλει η νέα διοίκηση της ΟΛΠ Α.Ε. για το άνοιγμα της κινεζικής αγοράς κρουαζιέρας στη Μεσόγειο, στόχος που υποστηρίζεται και από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς. Προς αυτή την κατεύθυνση έχουν αναληφθεί το τελευταίο διάστημα πρωτοβουλίες για την περαιτέρω ανάπτυξη του home porting και την ενίσχυση του λιμένος Πειραιά στη διεθνή βιομηχανία κρουαζιέρας. 
Παράλληλα, η Διοίκηση της ΟΛΠ Α.Ε. επέδωσε τιμητική πλακέτα στην εταιρεία Celestyal Cruises που χρησιμοποιεί τον Πειραιά ως λιμάνι αφετηρίας κρουαζιέρας για τη συνολική συνεισφορά της στην ανάπτυξη του home porting αφού έχει διακινήσει  πάνω από 650.000 επιβάτες την τελευταία 5ετια.
Όπως δήλωσε ο Cpt. Fu Chengqiu «Ευχαριστούμε θερμά τη Celestyal Cruises για την παραγωγική συνεργασία και την εμπιστοσύνη στο λιμάνι του Πειραιά. Η ανάπτυξη του Πειραιά ως λιμάνι αφετηρίας κρουαζιέρας είναι πολύ σημαντική τόσο για τη τοπική, όσο και για την εθνική οικονομία. Για το λόγο αυτό σχεδιάζουμε την αναβάθμιση των υποδομών και υπηρεσιών κρουαζιέρας, ώστε να αναδείξουμε τις μεγάλες δυνατότητες του λιμένος Πειραιά».


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ  (από αριστερά):

ο κ. Καλαματιανός Διονύσης-Χαράλαμπος, Γ.Γ. Υπουργείου Ναυτιλίας, η κα Παντιώρα Φωτεινή , Σύμβουλος Υπ. Ναυτιλίας, ο κ. Λιάγκος Αθανάσιος, Σύμβουλος Διοίκησης και μέλος του Δ.Σ ΟΛΠ Α.Ε., ο κ. Deng Xiaoli, Αναπλ. Δ/ντος Συμβούλου ΟΛΠ ΑΕ, ο capt. Fu Chengqiu (Δ/νων Σύμβουλος ΟΛΠ ΑΕ), ο κ. Λοΐζου Κωστάκης , Πρόεδρος της Celestyal Cruises, ο κ. Αναστασιάδης Κυριάκος , Δ/νων Σύμβουλος της Celestyal Cruises, o cpt. Στάθης Ρωμαίος,  καπετάνιος του πλοίου και ο cpt.  Κουμπενάς Γεώργιος, Αντιπρόεδρος Επιχειρήσεων της Celestyal Cruises.


Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΟΥ ΟΛΠ κ.  capt. Fu Chengqiu :

"Kύριε Διευθύνοντα Σύμβουλε κ. Αναστασιάδη,
Kυρία Zhou,
συμπατριώτισσες και συμπατριώτες,

   
Καλωσορίσατε στην εκδήλωση που συνδιοργανώνεται από ΟΛΠ και Celestyal. Είσαστε οι πρώτοι οργανωμένοι κινέζοι τουρίστες κρουαζιέρας που ήρθαν στο λιμάνι του Πειραιά μετά την συνεργασία της COSCO SΗΙPPING με τον ΟΛΠ. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Celestyal Cruises για την πρωτοβουλία αυτή.
Γνωρίζετε ότι η ναυτιλία, ο τουρισμός και η γεωργία είναι οι τρεις σημαντικές βιομηχανίες της Ελλάδας. Η Ελληνική κρουαζιέρα που έχει στενές σχέσεις με την ναυτιλία και τον τουρισμό έχει μεγάλη προοπτική. Η Ελλάδα διαθέτει πλούσιους τουριστικούς τόπους, μοναδική φύση και πολιτιστική κληρονομιά. Τα λαμπερά ιστορικά επιτεύγματα και η όμορφη θέα της Μεσογείου προσελκύουν χιλιάδες τουρίστες από διάφορα μέρη, από την άκρη του κόσμου να έρθουν στη θαυμάσια Ελλάδα. Λόγω της πλεονεκτικής γεωγραφικής του θέσης, το λιμάνι του Πειραιά έχει γίνει μία απαραίτητη στάση στη Μεσογειακή κρουαζιέρα γεγονός που αποδεικνύει ότι έχει μεγάλη προοπτική.
Όσον αφορά την αγορά κρουαζιέρας σημειώνεται μεγάλη ανάπτυξη στη Άπω Ανατολή και ιδιαίτερα στην Κίνα, επειδή υπάρχει τεράστια ζήτηση από τους κινέζους για τουρισμό στο  εξωτερικό μετά από το Άνοιγμα και τις Μεταρρυθμίσεις της Κίνας που έφερε την οικονομική ευημερία. Και ο τουρισμός με κρουαζιερόπλοια έχει γίνει  νέα μόδα στην Κίνα. Ίδια μόδα έχει γίνει και ο τουρισμός στην Ελλάδα μετά από τις καλύψεις των ειδήσεων για την στρατηγική συνεργασία της COSCO SHIPPING με τον ΟΛΠ. Οι κινέζοι γνωρίζουν τώρα όλο και περισσότερο την Ελλάδα και η Ελλάδα έχει γίνει ο πόλος έλξης χιλιάδων κινέζων τουριστών.
Για πιο ισχυρή εμφάνιση στην αγορά αυτή, η Air China θα προσθέσει απευθείας πτήσεις από Πεκίνο στην Αθήνα από τον φθινόπωρο, ενώ η COSCO SHIPPING έχει υπογράψει συμφωνία με τις Κινεζικές  Ανατολικές Αερογραμμές που είναι η τρίτη μεγαλύτερη Αεροπορική Εταιρεία της Κίνας, δηλαδή με απευθείας ναυλωμένες πτήσεις να φέρνουν γκρουπ κινέζων τουριστών στην Ελλάδα και μετά να επιβιβάζονται στα κρουαζιερόπλοια που ξεκινούν το ταξίδι από τον Πειραιά στην Μεσόγειο, την Αδριατική και το Αιγαίο. Αυτό θα αυξήσει τις αφίξεις κινέζων τουριστών και θα ενισχύσει  τα έσοδα  από τον τουρισμό, την ευημερία του λιμανιού, την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού, ακόμη και την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.
Η διακίνηση επιβατών κρουαζιέρας του λιμανιού τώρα είναι περίπου 1 εκατ. τον χρόνο, ενώ ο βραχυπρόθεσμος σκοπός μας είναι να την αυξήσουμε μέχρι 1.5 εκατ. και μακροπρόθεσμος 3 εκατ. Θέλουμε να συνεργαστούμε με την ελληνική κυβέρνηση, συνεργάτες και πελάτες μας, να προσφέρουμε καλύτερες υπηρεσίες, ώστε να αγκαλιάσουμε τουρίστες από την Κίνα και κάθε μέρος του κόσμου σαν να είναι στο σπίτι τους". 


 
Top