Η Άνοιξη γιορτάζει στο 1ο ΚΑΠΗ ΝΙΚΑΙΑΣ

Το  1ο  ΚΑΠΗ της Δημοτικής Ενότητας Νίκαιας διοργανώνει εκδηλώσεις αφιερωμένες στη γιορτή της Άνοιξης από τις 27 Απριλίου έως τις 4 Μαΐου στο χώρο της αυλής του( Ναζιανζού 10) θέλοντας να αναδείξει τη φύση στις γειτονιές της πόλης.
Πιο συγκεκριμένα  την Πέμπτη 27 Απριλίου στις 10.30 το πρωί  οι επισκέπτριες υγείας του ΚΑΠΗ θα κάνουν μία παρουσίαση των ανθεστηρίων από την αρχαιότητα έως την σημερινή εποχή. Στη συνέχεια τα μέλη του ΚΑΠΗ θα κατασκευάσουν Μικρασιάτικο στεφάνι, με τα ήθη και τα έθιμα από τις Κυδωνιές, όπου μαζί με τα υπέροχα λουλούδια του αγρού έβαζαν ένα σκόρδο για την βασκανία, ένα αγκάθι για τους εχθρούς κι ένα στάχυ για την αφθονία.
Την Τετάρτη 3 Μαΐου την ίδια ώρα, όσοι επιθυμούν μπορούν να φέρουν λουλούδια από τις γλάστρες τους και μαζί με την ομάδα χειροτεχνίας θα φιλοτεχνήσουν μαγιάτικα στεφάνια απολαμβάνοντας εδέσματα από την ομάδα παραδοσιακής διατροφής.  Την Πέμπτη 4 Μαΐου στις 11.00 το πρωί  στο στολισμένο με τα μαγιάτικα στεφάνια χώρο του ΚΑΠΗ, θα γίνει τσούγκρισμα αυγών και θα δοθούν κατάλευκες λαμπάδες με κόκκινες κορδέλες σε όλους τους συμμετέχοντες. 
1ο ΚΑΠΗ ΝΙΚΑΙΑΣ
Ναζιανζού 10
Τηλ. 210 4011584
Είσοδος ελεύθερη

http://www.pireasnews.gr/
 
Top