ΔΗΜΑΡΧΕ ΜΕ ΕΥΧΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΔΕΝ ΛΥΝΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ...

Η ταλαιπωρία κατοίκων και επισκεπτών του Πειραιά συνεχίζεται εδώ και πολλούς μήνες, λόγω των έργων του τραμ, που έχουν μετατρέψει την πόλη σε ένα απέραντο εργοτάξιο, ενώ το κυκλοφοριακό κομφούζιο με τις ουρές των αυτοκινήτων είναι καθημερινό φαινόμενο.

Ο Δήμαρχος όμως της πόλης, Γιάννης Μώραλης, ζητά να μην προβάλλεται συνέχεια η ταλαιπωρία, αλλά τα θετικά έργα και οι παρεμβάσεις που έχουν γίνει σε όλη την πόλη.

«Όπως ξέρετε το Τραμ δεν είναι δημοτικό έργο» ανέφερε απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Δήμαρχος. «Έχω μάθει να πιέζω με ένα συγκεκριμένο τρόπο. Δεν είμαι φωνακλάς, μπορεί εκεί να μειονεκτώ και να πρέπει να φωνάζεις και να ουρλιάζεις για να κάνεις τη δουλειά σου. Εγώ δεν την πιστεύω αυτήν την μέθοδο, επαναλαμβάνω. Ο καθένας κρίνεται για τη μεθοδολογία, τον τρόπο με τον οποίο πολιτεύεται στην καθημερινότητά του.

Μιλάω με τους αρμόδιους Υπουργούς, μιλάω με την ανάδοχο εταιρεία και προσπαθούμε να τελειώσουμε. Δυστυχώς, είχε ορίζοντα τον τρίτο του 2015, είμαστε σχεδόν τον πέμπτο του 2017 και έχουμε ακόμα λίγο δρόμο, όπως λέμε λαϊκά «έχουμε φάει το γάιδαρο και μένει η ουρά». Άρα, θα κάνουμε υπομονή σε σχέση με το Τραμ».

«Σε αυτή τη χώρα που ζούμε» συνέχισε «τα έργα συνήθως κρατάνε παραπάνω από όσο προγραμματίζονται στην αρχή. Δεν υπάρχει έργο στη χώρα που να έχει τελειώσει στην ημερομηνία την οποία θα έπρεπε να είχε τελειώσει. Είναι ένα πρόβλημα που προσπαθούμε να το διαχειριστούμε, δεν μπορούμε να το λύσουμε. Προχωρήσαμε κι εμείς σε κάποιες παρεμβάσεις στην πόλη. Ο Αντιπεριφερειάρχης ενέκρινε για αναπλάσεις στον Δήμο Πειραιά 25 εκατομμύρια ευρώ.

Άρα, το να μεμψιμοιρούμε και να μιζεριάζουμε και να λέμε ότι κάθε μέρα στον Πειραιά έχει κυκλοφοριακό πρόβλημα -ναι, στον Πειραιά έχει κυκλοφοριακό πρόβλημα το λέμε κάθε μέρα- δεν βοηθάμε κανέναν ούτε τους εαυτούς μας, ούτε τους επισκέπτες, ούτε τους τουρίστες να επαναλαμβάνουμε συνέχεια αυτό, μη προβάλλοντας τα όποια θετικά υπάρχουν.

Υπάρχουν θετικά, έγιναν αναπλάσεις, ασφαλτοστρώσεις, συγκεκριμένα έργα που γίνονται κι εδώ και στην Περιφέρεια, όχι μόνο στο κέντρο.

Θέλει υπομονή από τους Πειραιώτες και όσους διέρχονται από την πόλη μας, να κάνουν υπομονή ώστε αυτή η πόλη να αλλάξει. Και δεν αλλάζει επαναλαμβάνω σε δύο ή τρία χρόνια.

Το εργαλείο για την πόλη η Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση την υποβάλαμε, τώρα άνοιξε το πρόγραμμα, δεν είναι ευθύνη δική μου αν το πρόγραμμα δεν άνοιξε από την κυβέρνηση πριν ένα χρόνο κι άνοιξε τώρα. Τώρα άνοιξε, τώρα το υποβάλαμε».

Και κατέληξε: «Επαναλαμβάνω πρέπει να κάνουμε υπομονή λίγο ακόμα διάστημα. Επαναλαμβάνω όμως σημαντική θετική αλλαγή θα είναι η ολοκλήρωση του τραμ, η οποία οσονούπω απ’ ότι πληροφορούμαστε όλοι, θα ολοκληρωθεί και θα λύσει ένα κομμάτι του προβλήματος».



 
Top