Με κεντρικό σύνθημα, «με τους εργαζόμενους όλων των χωρών για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά», συνδικάτα του Πειραιά που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, καλούν στην απεργιακή συγκέντρωση που διοργανώνουν την Δευτέρα 1η Μάη στον Πειραιά, στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Καραϊσκάκη. 

Η απόφαση ελήφθη μετά από σύσκεψη σωματείων που διοργανώθηκε στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά την Τετάρτη 19 Απρίλη.

Προσυγκεντρώσεις θα γίνουν στις 10 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά (Εργατικά Σωματεία, Σωματεία Δημόσιου Τομέα, ΟΤΑ, Επιτροπές Αγώνα, Εκπαιδευτικοί, Υγεία), στο Σταθμό ΗΣΑΠ (Λαϊκές Επιτροπές Κερατσινίου - Δραπετσώνας - Περάματος, Συνταξιούχοι Πειραιά, ΕΒΕ, Σύλλογοι Γυναικών), στην Αγία Τριάδα  (Λαϊκές Επιτροπές Νίκαιας - Κορυδαλλού, Συνταξιούχοι Νίκαιας - Κορυδαλλού, Σύλλογοι Γυναικών) και στην πλατεία Κοραή (Λαϊκή Επιτροπή Α΄ Πειραιά, Επιτροπή Αγώνα ΠΑΠΕΙ, Σύλλογοι Γυναικών).

Στην ανακοίνωση - κάλεσμα, τα συνδικάτα αναφέρουν μεταξύ άλλων:

«Η αντεργατική - αντιλαϊκή βαρβαρότητα δεν έχει τέλος, αν δεν την σταματήσουμε με τη δύναμη της οργάνωσής μας, με την απόφασή μας να την ανατρέψουμε!

Πάνω στις προηγούμενες αιματηρές ανατροπές στη ζωή μας, έρχονται να προσθέσουν νέα μέτρα για την ενίσχυση των κερδών των μονοπωλιακών ομίλων για την καπιταλιστική ανάκαμψη.

Κυβέρνηση, ΕΕ, ΔΝΤ, μαζί με τα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο έχουν συμφωνήσει σε νέα μέτρα. Θέλουν τον λαό συνένοχο. Προωθούν την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, νέα μείωση μισθών και συντάξεων, νέα άγρια φοροληστεία με την μείωση του αφορολόγητου, περιορισμό και απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης, θεσμοθέτηση της ανταπεργίας για τους εργοδότες.

Στον Πειραιά σχεδιάζουν την εφαρμογή ειδικής οικονομικής ζώνης, που σημαίνει ακόμη πιο άγρια εκμετάλλευση για τους εργαζόμενους και νέο φορολογικό παράδεισο για τα αφεντικά. Έχουμε πείρα από τις "θυσίες" για την ανάκαμψη της οικονομίας. Τρομοκρατία, εντατικοποίηση, απληρωσιά, απολύσεις, 2μηνη, 5μηνη, 8μηνη εργασία και μετά πάλι ανεργία.

Ιδιαίτερα τα τελευταία όπως και τα προηγούμενα χρόνια και στις συνοικίες του Πειραιά, βιώνουμε τα αποτελέσματα της αντιλαϊκής πολιτικής του κεφαλαίου και της ΕΕ, με καταστροφικές συνέπειες για τους εργαζόμενους σε κλάδους όπως τους ναυτεργάτες, της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης στο Πέραμα, των κατασκευών, του εμπορίου και του τουρισμού. Τα ταξικά συνδικάτα στους κλάδους αυτούς δείχνουν τον δρόμο του αγώνα και της διεκδίκησης, όπως οι κινητοποιήσεις για την υπογραφή ΣΣΕ στο μέταλλο, η 9ήμερη απεργία των ναυτεργατών ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο που έφερε η κυβέρνηση τον περασμένο Δεκέμβρη, η πάλη για άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους.

Καμία αναμονή, καμία ανοχή! Όλοι στον αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς, εργοστάσιο το εργοστάσιο, γραφείο το γραφείο, γειτονιά τη γειτονιά, στα χωριά, παντού! Μόνο αυτός ο δρόμος υπάρχει για τους εργαζόμενους! Κλιμακώνουμε με απεργιακό αγώνα στην επίθεση κεφαλαίου και εργοδοσίας.

Τα συνδικάτα που συσπειρωνόμαστε στο ΠΑΜΕ έχουμε αναλάβει μεγάλες ευθύνες για την οργάνωση της εργατικής και λαϊκής αντίστασης, για την ανασύνταξη του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος. Ιδιαίτερα εδώ στον Πειραιά όπου ο αρνητικός συσχετισμός στο Εργατικό Κέντρο με την πλειοψηφία των δυνάμεων ΕΠΑΣΚ (ΠΑΣΚΕ), ΕΔΑΣ (ΔΑΚΕ), Ενωτική Ριζοσπαστική Συνεργασία (ΜΕΤΑ), Ταξική Εργατική Συσπείρωση, το κρατούν σε αδράνεια. Δούλοι στον 21ο αιώνα δεν θα γίνουμε!».
 
Top