Στα διαλυτήρια του Αλιάγα της Τουρκίας βρίσκεται εδώ και λίγες μέρες το πάλαι ποτέ κραταιό ακτοπλοϊκό επιβατηγό/οχηματαγωγό πλοίο «Παναγία Τήνου».

Το πλοίο, προηγούμενες ονομασίες του οποίου ήταν «Παντοκράτωρ», «Εξπρές Άρτεμης», «Παναγιά Εκατονταπυλιανή», «Αγ. Γεώργιος», «Απόλλων Εξπρές 2», αλλά και άλλες, στην αρχή της «καριέρας» του στις ελληνικές θάλασσες, με γνωστότερη ίσως τη «Ρομίλντα», όταν ανήκε στον στόλο του Γεράσιμου Αγούδημου, είχε ναυπηγηθεί το 1972 στην Αγγλία με το όνομα «Hengist».

Έμεινε στην ιστορία για την αδιάκοπη δρομολόγησή του στα νησιά των Κυκλάδων για πάρα πολλά χρόνια.

Το «Παναγία Τήνου» επανήλθε στο προσκήνιο στα τέλη του 2014 πρακτικά εγκαταλελειμμένο στον Πειραιά, δεμένο μπροστά από τον Άγιο Διονύσιο στην πύλη Ε3 προκαλώντας σημαντικά προβλήματα στην επιβατηγό ναυτιλία.

Τη Μεγάλη Τετάρτη του 2016 δεν άντεξε άλλο και άρχισε να βάζει νερά, με αποτέλεσμα να «κάτσει» τελικά στη λάσπη του βυθού του «μεγάλου λιμανιού», όταν και έγινε η αρνητική… ατραξιόν του λιμανιού του Πειραιά, ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες.

Μετά από πολλούς μήνες νομικών και γραφειοκρατικών εμποδίων, εταιρεία Antipollution, ανέλαβε την υποχρέωση να το ανελκύσει, να αποκαταστήσει την πλευστότητά του και να το απομακρύνει.

Το πλοίο, αραγμένο πλέον στην άμμο των διαλυτηρίων στην Αλιάγα, βορείως της Σμύρνης, περιμένει το τέλους του.

Θα κοπεί και θα πουληθεί για παλιοσίδερα.


Δείτε τις φωτογραφίες, όπως τις δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό ο Selim Sam.



 
Top