Με επαγγελματική ακρίβεια αντέγραψαν τη ληστεία με ομηρία που είχε γίνει στις 9 Αυγούστου 2016 σε υποκατάστημα τράπεζας στους Αμπελόκηπους, τέσσερις ληστές που χτύπησαν χθες σε τράπεζα στην Καλλίπολη Πειραιά.

 Οι δράστες κράτησαν για περίπου 2,5 ώρες ομήρους υπαλλήλους και πελάτες, άνοιξαν περισσότερες από 50 θυρίδες πελατών και διέφυγαν πριν οι υπάλληλοι προλάβουν να πατήσουν το «κουμπί πανικού» για την ειδοποίηση της Αστυνομίας.

Οι δράστες που μπήκαν χθες το μεσημέρι στο υποκατάστημα της οδού Χατζηκυριάκου στην Καλλίπολη εφάρμοσαν όσα είχαν δοκιμάσει και στις 9 Αυγούστου 2016 όταν είχαν εισβάλλει σε υποκατάστημα της λεωφόρου Κηφισίας.

Οι δύο από τους ληστές μπήκαν πρώτοι στην τράπεζα στις 14:15, λίγη ώρα πριν κλείσει το κατάστημα, κρατώντας σάκους από τους οποίους έβγαλαν όπλα. Ακινητοποίησαν με την απειλή όπλων και μίας χειροβομβίδας πέντε πελάτες και τρεις υπαλλήλους και τους απομάκρυναν από τη θέση τους πριν προλάβουν να πατήσουν το κουμπί πανικού. Στη συνέχεια, τους κλείδωσαν σε κουζίνα του υπογείου. Αμέσως μετά μπήκαν άλλοι δύο ένοπλοι, οι οποίοι κατευθύνθηκαν στο ημιυπόγειο του υποκαταστήματος και άρχισαν να ανοίγουν θυρίδες.

Εντυπωσιακό είναι ότι χθες άνοιξαν διπλάσιες θυρίδες σε σχέση με αυτές που είχαν ανοίξει στις 9 Αυγούστου 2016 (συνολικά 22 θυρίδες) στους Αμπελόκηπους.

Να σημειωθεί ότι πριν φύγουν από το χώρο έριξαν χλωρίνη για να σβήσουν τα ίχνη τους. Μάλιστα ψέκασαν το χώρο με πιεστικό μηχάνημα που είχαν μαζί τους για να εξαφανίσουν τυχόν DNA.
 
Top