Ο Δήμαρχος Πειραιά εγκαινίασε την 7η Ανθοκομική Έκθεση Πειραιά
Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης εγκαινίασε  την 7η Ανθοκομική Έκθεση Πειραιά, στην Πλατεία Κανάρη, στο  Πασαλιμάνι.

Την έκθεση οργανώνει ο Δήμος σε συνεργασία με τον Αγροτικό Ανθοκομικό Συνεταιρισμό Φυτωριούχων Αχαρνών Αττικής και αποτελεί πλέον θεσμό στην πόλη.

Η 7η Ανθοκομική Έκθεση θα διαρκέσει έως τις 14 Μαΐου και θα λειτουργεί καθημερινά από τις 9:00 έως τις 21:00.

Την εκδήλωση των εγκαινίων πλαισίωσε η Φιλαρμονική του Δήμου.


Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, στο χαιρετισμό του, τόνισε:
«Σεβαστοί εκπρόσωποι της Εκκλησίας, αξιότιμοι προσκεκλημένοι, κυρίες και κύριοι καλώς ήλθατε στα εγκαίνια της 7ης Ανθοκομικής Έκθεσης του Πειραιά.
Είναι μια ημέρα χαράς, που φέρνει χρώματα, αρώματα, κάνει αυτή την ημέρα καλύτερη, σε μία νέα τοποθεσία η οποία φιλοξενεί την 7η Ανθοκομική Έκθεση.
Δυστυχώς, τα έργα που γίνονται στην πόλη, δεν υποχρεώνουν μόνο όλους εμάς στην καθημερινότητά μας να αλλάζουμε δρομολόγια, για να πάμε στις δουλειές μας ή σπίτι μας ή και να κινηθούμε στον Πειραιά, αλλά μας υποχρεώνουν να αλλάζουμε τον τόπο τέλεσης των εκθέσεών μας όπως της Ανθοκομικής.
Ξεκίνησε στην πλατεία Κοραή, μεταφέρθηκε λόγω των έργων στον Τινάνειο Κήπο και φέτος, λόγω των έργων του τραμ μπροστά στον Τινάνειο Κήπο, μεταφέρθηκε στην πλατεία Κανάρη.  Το τοπίο εδώ βέβαια  είναι εξαιρετικό. Είναι η θάλασσα από τη μία, με τα σκάφη και το ωραίο τοπίο και από την άλλη, είναι τα λουλούδια σε μια όμορφη πλατεία της πόλης μας. Ακόμη και τα παιδιά που παίζουν στην παιδική χαρά θα έρθουν πιο κοντά για δύο εβδομάδες με τα λουλούδια.
Θα ήθελα να καλέσω τους Πειραιώτες και τους κατοίκους της Αττικής να έρθουν  στην πλατεία Κανάρη, αυτές τις δύο εβδομάδες μέχρι τις 14 Μαΐου και να χαρούν αυτήν την πολύ όμορφη έκθεση.
Να ευχαριστήσω τον Συνεταιρισμό Φυτωριούχων Αχαρνών Αττικής  για τη στήριξή του αυτά τα 7 χρόνια και για την αγαστή και πολύ καλή συνεργασία την οποία έχουμε. Θεωρώ, ότι θα είναι δύο όμορφες εβδομάδες. Στο πέρασμα που τουλάχιστον έκανα μέχρι να έρθω εδώ, είδα μια πάρα πολύ ωραία εικόνα. Τα καταστήματα της περιοχής είναι σίγουρο ότι το χαίρονται γιατί  θα έρθει περισσότερος κόσμος.
Εύχομαι  καλή επιτυχία στην έκθεση. Να ευχαριστήσω  κυρίως για την εκπροσώπηση εδώ τους Βουλευτές, τους πρώην Βουλευτές, όλους τους Αντιδημάρχους. Να ευχαριστήσω ξεχωριστά βεβαίως τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος και Πρασίνου κ. Βοϊδονικόλα και τη Διεύθυνσή του και τους υπαλλήλους, διότι κατέβαλλαν προσπάθειες για να γίνει αυτή η πλατεία όμορφη, όπως είναι σήμερα.  Φυσικά  και όλους τους άλλους Αντιδημάρχους, υπηρεσιακούς, τον Γραμματέα του Δήμου, οι οποίοι και αυτοί  συνέβαλλαν από την πλευρά του ο καθένας στο να παρουσιάσουμε, θέλω να πιστεύω, μια όμορφη εικόνα, μια όμορφη έκθεση σε μια ωραία πλατεία, σε μια από τις πιο ωραίες περιοχές της πόλης.  Να ευχαριστήσω και τη Φιλαρμονική που πάντα είναι μαζί μας στις εκδηλώσεις και δημιουργεί μια ωραία ατμόσφαιρα. Όλους τους εκπροσώπους  φορέων της πόλης που είναι εδώ και εύχομαι κάθε χρόνο η έκθεση αυτή- και πιστεύω ότι μπορεί να συμβεί αυτό που λέω-,  σε συνεργασία με τους Φυτωριούχους να είναι καλύτερη.
Ευχαριστώ πολύ. Καλή επιτυχία».          

Ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου κ. Σταύρος Βοϊδονικόλας στον χαιρετισμό του, τόνισε:
«Για έβδομη συνεχή χρονιά οργανώσαμε και φέτος  μια ακόμα μεγάλη ανθοκομική έκθεση που καθιερώθηκε πλέον σαν θεσμός και αγαπήθηκε από τους Πειραιώτες.
Ήταν μια πρωτοβουλία της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής που εμείς συνεχίζουμε και προσπαθούμε κάθε χρόνο να την  βελτιώνουμε.
Άλλωστε όπως πολλές φορές έχει πει ο Δήμαρχος μας ο κ. Μώραλης η νέα δημοτική αρχή δεν ήρθε να καταργήσει ότι ωραίο είχαν δημιουργήσει οι προηγούμενες δημοτικές αρχές, αλλά να βελτιώσει τα υπάρχοντα και να προσθέσει ακόμα περισσότερα για το καλό της πόλης μας.
Για την ιστορία ο θεσμός της ανθοκομικής έκθεσης, ξεκίνησε στην κεντρική πλατεία Κοραή το 2011, μετακόμισε στον Τινάνειο κήπο λόγω του εργοταξίου του Μετρό, τα έργα που γίνονται εκεί και φέτος  λόγω έργων του Τραμ, αποφασίσαμε  να συνεχίσουμε εδώ.
Πιστεύω ότι ο χώρος  αυτός  θα αποδειχθεί ίσως η καλύτερη επιλογή για την έκθεση, αφού συνδυάζει την εμπορική κίνηση  Σωτήρος και Λαμπράκη, τον αναγεννημένο ιστορικό χώρο εστίασης  στο Πασαλιμάνι (η γνωστή πασαρέλα της δικής μου γενιάς). Την πιο όμορφη βόλτα της Αττικής,  της Μαρίνας Ζέας, εδώ που γενιές ολόκληρες Πειραιωτών και μη, περπάτησαν, φλέρταραν και γέμισαν τις μνήμες τους με τον ονειρικό Σαρωνικό και το συνώνυμο σύμβολο του Πειραιά μας τον Ολυμπιακό, που πάντα εδώ ήταν το σπίτι του.
Η φετινή Ανθοκομική Έκθεση, 7η στη σειρά, φιλοδοξούμε να γίνει η πιο πετυχημένη γιατί ξεκινάει πριν την Πρωτομαγιά, θα συνδυάσει την βόλτα, τα ψώνια και την διασκέδαση σε κάθε παρέα, που αφού διαλέξει μέσα απ την τεράστια ποικιλία πολυχρωμίας και αρωμάτων των φυτών της έκθεσης, θα απολαύσει το καφεδάκι της μετά στα καφέ της περιοχής.
Θέλω να ευχαριστήσω στο πρόσωπο του Αντιπροέδρου των Φυτωριούχων, τον κ. Τσιαμτσούρη, την Ένωση Φυτωριούχων Αττικής,  που προτίμησαν την πόλη μας  για την Πρωτομαγιά ακυρώνοντας άλλες μεγάλες εκθέσεις. Ελπίζω ή μάλλον είμαι σίγουρος ότι όπως κάθε χρόνο κύριε Αντιπρόεδρε, στο τέλος της Ανθοκομικής Εκθέσεως, θα συμβάλετε στον στολισμό της πόλης μας, με δωρεά στον δήμο αρκετών φυτών και λουλουδιών για τους κήπους, τις πλατείες και τα παρτέρια μας.
 Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω όλους τους αγαπητούς φίλους, συναδέλφους, αιρετούς και συμπολίτες μας, που  μας τιμήσατε με την παρουσία σας. Σας ευχαριστώ.»

Ο Αντιπρόεδρος του Αγροτικού Ανθοκομικού Συνεταιρισμού Φυτωριούχων Αχαρνών Αττικής κ. Άρης Τσιαμτσούρης, σημείωσε στον σύντομο χαιρετισμό του:
«Εκ μέρους των Φυτωριούχων Αττικής, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους εκπροσώπους της Εκκλησίας, τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Μώραλη, τον Αντιδήμαρχο Πρασίνου κ. Σταύρο Βοϊδονικόλα, ο οποίος προσέφερε πάρα πολλά σε εμάς. Προσπαθούμε σαν Έλληνες παραγωγοί, με καθαρά ελληνικά προϊόντα, προσαρμοσμένα στον τόπο μας και στην περιοχή μας, με πολύ καλή ποιότητα και πολύ μεγάλη γκάμα, όπως ανθοφόρα, αρωματικά, πολυετή φυτά, ότι επιθυμείτε. Νομίζω ότι είναι πολύ μεγάλη η γκάμα μας.
Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ για τον καινούργιο χώρο, που φέρατε την έκθεση εδώ, στο Πασαλιμάνι και νομίζω ότι θα πάμε καλύτερα από πέρυσι.
Εμείς προσπαθούμε γιατί  εκφράζουμε όλη την παραγωγή, τουλάχιστον 80% όλης της ελληνικής αγοράς, στην Αττική.
Εκπροσωπούμε περίπου 300 παραγωγικές μονάδες και υπάρχουν τα πάντα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον θεσμό της έκθεσης που μας στηρίζει και προχωράμε. Καλή επιτυχία κι από εμένα και θα ήθελα να μας βοηθήσετε γιατί έχουμε καλά προϊόντα και θα το δείτε και εσείς. Σας ευχαριστώ πολύ.»

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης προσέφερε τιμητική πλακέτα στον Αντιπρόεδρο του Αγροτικού Ανθοκομικού Συνεταιρισμού Φυτωριούχων Αχαρνών Αττικής κ. Άρη Τσιαμτσούρη για την άριστη συνεργασία τους και για την προσφορά των φυτωριούχων στο τέλος της έκθεσης με φυτά για τα παρτέρια και τις πλατείες του Δήμου. 

Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν: οι Βουλευτές  κα Ε. Σταματάκη και κ. Κ. Κατσαφάδος. Οι πρώην Βουλευτές κ.κ. Π. Μελάς και Δ.  Καρύδης. Ο  κ. Σ. Σπυρίδων μέλος της Επιτροπής Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι Αντιδήμαρχοι: κ. Χ. Αγραπίδης,  κα Α. Γλύκα – Χαρβαλάκου και  κ.κ.  Γ. Μέλας, Α. Αργουδέλης,  Σ. Γαϊτανάρος και Κ. Σιγαλάκος.
Οι Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Α. Βεντούρης και κα Χ. Ζηλάκου.  Ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Β.  Ταταρόπουλος.
Η Πρόεδρος της ΚΟ.Δ.Ε.Π κα Κ. Λαουλάκου, η Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. κα Στ. Αντωνάκου.  Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι:  κυρίες  Ε. Σαρρή, Π. Καλαγιά και κ. Η. Κατσαφάδος.
Η Πρόεδρος της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας κα Ε. Αθανασίου, οι Κοινοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Γ. Αλιφραγκής, Δ. Πεφάνης και κυρίες Σ. Σιμεωνίδου και Ειρ. Δαριώτη. Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Μικρών Κυκλαδονήσων κ. Πασχάλης Συρίγος. Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά κ. Ν. Μανεσιώτης. Ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π. κ. Δ. Σταματάτος. Εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της πόλης, καθώς και κάτοικοι της περιοχής.
 
Top