Στον ΤΕΛΙΚΟ της Euroleague τα κορίτσια του Ολυμπιακού με ΘΡΥΛΙΚΗ ανατροπή!

Αν και βρέθηκε να χάνει με 5-1 στο ημίχρονο, με ηρωίδα την τερματοφύλακα Χρυσή Διαμαντοπούλου η οποία έδωσε ρεσιτάλ στα πέναλτι, η γυναικεία ομάδα πόλο του Ολυμπιακού πήρε την πρόκριση (9-11) στον τελικό της Euroleague όπου θα αντιμετωπίσει την πανίσχυρη Κίνεφ! ....

Συγκλονιστικά κορίτσια, τεράστια ομάδα. Με εκπληκτική εμφάνιση και σούπερ ανατροπή (βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 5-1 στο ημίχρονο) τα κορίτσια του Ολυμπιακού θα διεκδικήσουν ακόμη ένα τρόπαιο το απόγευμα του Σαββάτου κόντρα στην Κίνεφ Κίρισι. 

Με μια συγκλονιστική ανατροπή στην τελευταία περίοδο πήγαν το ματς με την Σαμπαντέλ στα πέναλτι κι εκεί με ηρωίδα την τερματοφύλακα Χρυσή Διαμαντοπούλου πήραν το εισιτήριο του τελικού... 

Τα κορίτσια του Χάρη Παυλίδη θα διεκδικήσουν το δεύτερο τρόπαιο στη διοργάνωση, μετά από τον θρίαμβο του 2015, όταν είχαν σηκώσει την κούπα εντός έδρας. 

Σε ότι αφορά στο ματς οι «σφικτές» άμυνες ήταν αυτές που το χαρακτήρισαν στο πρώτο οκτάλεπτο, με το δείκτη του σκορ να μένει χαμηλά. Πρώτος σκόραρε ο Ολυμπιακός με την Σμιτ στο 2:38 με τις Ισπανίδες να ισοφαρίζουν με την Ντομενέκ στο 1:38.

Παρότι αμυντικά ο Ολυμπιακός λειτούργησε καλά, το δεύτερο οκτάλεπτο εξελίχθηκε πολύ άσχημα για τις ερυθρόλευκες, αφού δεν κατάφεραν να βρουν απάντηση στα τέσσερα γκολ που δέχτηκαν, από τις Ορτίς και Φόρτσα, οι οποίες πέτυχες από δύο έκαστες. 

Η εμφάνιση του Ολυμπιακού από τα πρώτα δευτερόλεπτα του τρίτου οκταλέπτου ήταν αυτή που έπρεπε, ώστε να ανατρέψει το εις βάρος του 5-1.

Με ψυχή πρωταθλητή τα κορίτσια του Ολυμπιακού έκαναν τεράστια ανατροπή μειώνοντας στο γκολ (6-5) τη Σαμπαντέλ. 

Στο τελευταίο και καθοριστικό οκτάλεπτο ο Ολυμπιακός δεν σταμάτησε να ονειρεύεται, να πιστεύει και να προσπαθεί και δικαιώθηκε. Πρόσωπο κλειδί η Ιταλίδα, Ρομπέρτα Μπιανκόνι, η οποία πέτυχε το 7-6 στο 5:51 και ισοφάρισε στα τελευταία δευτερόλεπτα στέλνοντας το ματς στα πέναλτι.

Εκεί η Χρυσή Διαμαντοπούλου, χάρισε τη «χρυσή» πρόκριση αποκρούοντας το πρώτο και τελευταίο γκολ στη διαδικασία των πέναλτι. 

Στον πρώτο ημιτελικό η Κίνεφ επικράτησε 11-8 της Ματαρό. Ο τελικός θα πραγματοποιηθεί αύριο, Σάββατο (29/04) στις 18:30.

Σαμπαντέλ – Ολυμπιακός (7-7 κ.δ)

Οκτάλεπτα: 1-1, 4-0, 1-4, 1-2
Σαμπαντέλ: Ντομενέκ 1, Ορτίς 3, Φόρτσα 3
Ολυμπιακός: Σμιτ 2, Αβραμίδου 2, Πλευρίτου Βασ. 1, Μπιανκόνι 2

via
 
Top