Αναβλήθηκε η δίκη του πρώην Προέδρου της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., Θέμη Μπαλασόπουλου, και του συνόλου των Μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας του 2010, που κατηγορούνταν μετά από μήνυση που είχε καταθέσει σε βάρος τους ο πρώην Δήμαρχος Πειραιά, Παναγιώτης Φασούλας, για κινητοποιήσεις των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης το Μάρτιο του 2010.
Με κοινή απόφαση Προέδρου και Εισαγγελέα του Β’ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών η δίκη αναβλήθηκε για τις 26  Μαΐου του 2017, καθώς δεν παρέστη στο Δικαστήριο, ούτε ο μηνυτής Παναγιώτης Φασούλας, αλλά ούτε και ο νόμιμος εκπρόσωπος του Δήμου Πειραιά.
Η κατηγορία που ο πρώην Πρόεδρος της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., Θέμης Μπαλασόπουλος, και τα Μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής αντιμετώπιζαν ήταν πως, «Στη Φυλή Αττικής, στις 6 και 7 Μαρτίου 2010, από κοινού ενεργώντας, δηλ. κατόπιν συναπόφασης, παράνομα εισήλθαν σε χώρο Δημοτικής υπηρεσίας και παρέμειναν στους χώρους αυτούς παρά τη θέληση της υπηρεσίας που τους χρησιμοποιεί, της οποίας τη θέληση δηλώνει ο νόμιμος εκπρόσωπος ή ο υπάλληλος της και προκάλεσαν διακοπή ή διατάραξη της ομαλής διεξαγωγής της υπηρεσίας».
Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καταγγέλλει πως και αυτή η δίκη, όπως και αρκετές ακόμη σε βάρος των Μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής έχουν στόχο να εκφοβίσουν και να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και να βάλουν φραγμό στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιούν ενάντια στα εξοντωτικά μέτρα των μνημονίων που επιβάλουν οι δανειστές και υλοποιούν οι κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια. «Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση απαντούν πως δεν πρόκειται να περάσει η απόπειρα ποινικοποίησης των εργατικών αγώνων και η καλλιέργεια κλίματος τρόμου. Το αγωνιστικό μέτωπο παραμένει αρραγές και όλοι μαζί θα συνεχίσουν να παλεύουν για τα δίκαια αιτήματα τους και την ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής», τονίζει στην ανακοίνωσή της η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.   
http://www.pireasnews.gr/
 
Top