Τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους που θα λειτουργούν με το διευρυμένο ωράριο λειτουργίας ως τον Οκτώβριο, ανακοίνωσε το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Συγκεκριμένα, οι αρχαιολογικοί χώροι Ακρόπολης, Ακρωτηρίου Θήρας, Ανάκτορου Ζάκρου και Πέλλας, καθώς και το αρχαιολογικό μουσείο Χανίων είναι ήδη ανοικτοί από τις 8 το πρωί έως και τις 8 το βράδυ, επίσης το Σούνιο έως τη δύση του ηλίου και η Κνωσός έως τις 7 μ.μ..

Από αύριο, Τετάρτη, από τις 8 π.μ. έως τις 8 μ.μ. θα είναι ανοικτά, μεταξύ άλλων, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, ο αρχαιολογικός χώρος και το μουσείο Βασιλικών Τάφων Αιγών (Βεργίνα), η Σπιναλόγκα κ.ά..

Όλοι οι αρχαιολογικοί χώροι, τα μνημεία και τα μουσεία θα παραμείνουν κλειστά κατά την ημέρα του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς. Επίσης τη Μεγάλη Παρασκευή θα λειτουργήσουν από τις 12 π.μ. έως τις 5 μ.μ. και το Μεγάλο Σάββατο από τις 8 π.μ. έως τις 3 μ.μ..

Το ενδιαφέρον είναι ότι με υφυπουργό Πολιτισμού Πειραιώτη , την πόλη του Πειραιά πολύ ενδιαφέρουσα και από άποψη αρχαιολογικών εκθεμάτων και από άποψη τουριστικής επισκεψιμότητας υψηλά, το Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά δεν συμπεριλαμβάνεται στους αρχαιολογικούς χώρους που θα λειτουργήσουν με διευρυμένο ωράριο.
http://peiraiko-kyma.gr
 
Top