Παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 3 Απρίλη στις 14.00 στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, διοργανώνει η ΕΛΜΕ Πειραιά, καλώντας τους εκπαιδευτικούς σε συμμετοχή για να δώσουν απάντηση στην αντιεκπαιδευτική πολιτική και τον διοικητικό αυταρχισμό.
Στο επίκεντρο της κινητοποίησης θα βρεθούν οι μηδενικοί διορισμοί αναπληρωτών που προωθεί η κυβέρνηση με κατάπτυστη τροπολογία αλλά και ο αυταρχισμός της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά.
Σε σχετική ανακοίνωση τονίζει:
«Η σχολική χρονιά πλησιάζει στο τέλος, όχι όμως και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά από την εφαρμογή της αντιλαϊκής - αντιεκπαιδευτικής πολιτικής.
Η κυβέρνηση με τροπολογία που ψήφισε προαναγγέλλει μηδενικούς διορισμούς, μέχρι και τουλάχιστον το 2019. Με προσχέδιο υπουργικής απόφασης ("καθορισμός κριτηρίων πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην Ειδική Αγωγή") καταδικάζει αναπληρωτές στην ανεργία, καλλιεργεί το "διαίρει και βασίλευε" και την ανθρωποφαγία.
Την ίδια ώρα, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, εφαρμόζοντας την κυβερνητική πολιτική:
  • Για πρώτη φορά, ζητά ξεχωριστή πρόβλεψη για τον αριθμό των ξενόγλωσσων τμημάτων που θα λειτουργήσουν την επόμενη σχολική χρονιά (ταυτόχρονα με την συμπλήρωση του πίνακα Α)! Παρεμβαίνει δε, όπου κρίνει αναγκαίο, για να μειώσει τις προβλέψεις τμημάτων που στέλνουν τα σχολεία, ενώ προώθησε την σύμπτυξη ξενόγλωσσων τμημάτων σε σχολείο, ακόμα και μέσα στο Φλεβάρη.
  • Συνεχίζει να αντιμετωπίζει τους συνάδελφους αναπληρωτές, σαν συνάδελφους δεύτερης κατηγορίας (δεν εξετάζονται καν οι αιτήσεις-ενστάσεις τους στο ΠΥΣΔΕ)
  • Καλεί μαθητές των ΕΠΑΛ και των Γυμνασίων (!) σε ημερίδα του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, με αντικείμενο την ταχύτερη σύνδεση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης με τις ανάγκες και τα "θέλω" των επιχειρήσεων και την προώθηση της μαθητείας. Κάτι τέτοιο δεν έχει επιχειρήσει κανένας Προϊστάμενος μέχρι τώρα, να καλέσει μαθητές σε ημερίδα εργοδοτικού φορέα. Καλούν τους μαθητές για να προπαγανδίσουν την πολιτική που τούς θέλει φτηνούς και ευέλικτους εργαζόμενους για τα κέρδη των επιχειρηματιών, την ίδια ώρα που κλείνουν τμήματα των ΕΠΑΛ, προωθούν και νέες συμπτύξεις του χρόνου. Στο όνομα της ανεργίας, προωθούν τις ελαστικές σχέσεις εργασίας και τη μετατροπή της επαγγελματικής εκπαίδευσης σε ταχύρυθμη κατάρτιση.
  • Αντιμετωπίζει με αλαζονεία και αυταρχισμό συναδέλφους που ζητούν το δίκιο τους.
  • Το ίδιο έκανε και με τους μαθητές μας, που τούς "υποδέχτηκε" στις 10/3 από κοινού με την Αστυνομία (νέα ήθη κι έθιμα).
Απαιτούμε - Διεκδικούμε:
-  Όχι στην ανεργία και τις απολύσεις αναπληρωτών συναδέλφων. Μόνιμους, μαζικούς διορισμούς. Να μην εφαρμοστεί η κατάπτυστη τροπολογία για τους μηδενικούς διορισμούς και το προσχέδιο υπουργικής απόφασης που τη συνοδεύει.
-  Να παρθεί πίσω η τροπολογία που έδωσε τη δυνατότητα συμπλήρωσης ωραρίου στην Ειδική Αγωγή από εκπαιδευτικούς της Γενικής Εκπαίδευσης.
-  Καμία σύμπτυξη τμήματος.
-  Όχι στη μαθητεία και τη μετατροπή των σχολείων σε γραφεία ευρέσεως εργασίας.
 - Οι συνάδελφοι αναπληρωτές έχουν τα ίδια δικαιώματα που έχει κάθε εκπαιδευτικός».
 
Top