Ερώτηση με την οποία κατηγορεί ουσιαστικά την κυβέρνηση και την ηγεσία του υπ.Υγείας γαι προσπάθεια κομματικής άλωσης του κράτους υπέβαλε η αρμόδια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Εύη Χριστοφιλοπούλου. 

Η ερώτηση έχει ως εξής:

«Θέμα: Αντικατάσταση του Διοικητού στο Γ.Ν. Τζάνειο Πειραιά
Μετά την έκδοση του ΦΕΚ 154/30-3-2017 τεύχος Υ.Ο.Ο.Δ και τη δημοσιοποίηση του Υπομνήματος που κατέθεσαν σε εσάς το Προεδρείο του Συλλόγου των εργαζομένων εύλογα προκύπτουν ερωτηματικά για αυτές σας τις ενέργειες. 
Αποτελεί φαίνεται σταθερή επιδίωξη της Κυβέρνησης η κομματική άλωση του Κράτους. Στην πραγματικότητα αποτελεί τη μόνη δική σας πρωτοβουλία (οι υπόλοιπες αφορούν την υλοποίηση του τρίτου, επονείδιστου Μνημονίου που έφερε). 
Το ΠΑΣΟΚ είχε προβλέψει νομοθετικά κατοχυρωμένη θητεία των διοικητών (σύμφωνα και με τη επιταγή του άρθρου 103 Συντ.) και αξιοκρατική (προ)επιλογή με βάση συγκεκριμένα κριτήρια από ειδική επιτροπή (ν. 2889/2001, ν. 4052/2012). Σημειώνεται ότι ο αξιοκρατικός χαρακτήρας της διαδικασίας αναγνωρίστηκε και από το ΣτΕ (ΣτΕ 594/2008). Ο ΣΥΡΙΖΑ απ’ την άλλη, ήταν αυτός που κατήργησε τη διαδικασία. Στη συνέχεια βέβαια οι «κακοί» δανειστές ανάγκασαν την Κυβέρνηση να επαναφέρει τις Επιτροπές Αξιολόγησης των υποψηφίων διοικητών. 
Η βίαιη αντικατάσταση των διοικητών των νοσοκομείων από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, που απέβλεψε μόνο στο κομματικό όφελος του ΣΥΡΙΖΑ, είχε ως συνέπεια την διοικητική παράλυση των νοσοκομείων. Η παρουσία στη θέση του διοικητού του κου Παπαχρήστου, όπου είναι κοινά αποδεκτός, είχε ως αποτέλεσμα την αποφυγή αυτής της δυσάρεστης κατάστασης. Επιπροσθέτως, έχει επιτύχει πλήρη εργασιακή ειρήνη και μάλιστα σε αυτήν την δύσκολη οικονομική και πολιτική συγκυρία. Το Νοσοκομείο λειτουργεί χωρίς αναταράξεις προσφέροντας υψηλό επίπεδο περίθαλψης στον Πειραϊκό λαό. Δεν έχει οικονομικές εκκρεμότητες, δεν υπάρχουν φαινόμενα «εργασιακού αυτοματισμού» αφού όλοι πληρώνονται ανελλιπώς και στην ώρα τους. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά αγαπητό στους εργαζομένους πρόσωπο, που χαρακτηρίζεται από ευγένεια, φιλικότητα, επαγγελματισμό και αποτελεσματικότητα.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάσθε κύριε Υπουργέ:

1. Αν τα επιτυχημένα αποτελέσματα της διοίκησής του δεν είναι σε θέση να κριθούν αξιοκρατικά από εσάς, τότε ποία η ελπίδα για όλους τους ευσυνείδητους δημόσιους λειτουργούς που αγωνίζονται καθημερινά να κάνουν σωστά τη δουλειά τους; Μήπως γιατί αξιολογήθηκε από την αρμόδια επιτροπή αξιολόγησης και προτάθηκε ως πρώτος; 
2. Πως Διοικητές και Αναπληρωτές Διοικητές, που εσείς οι ίδιοι κρίνατε ικανούς τον Ιανουάριο του 2016, αλλά και τον Δεκέμβριο του 2016 τώρα τους καρατομείτε»;
 
Top