Με απόφαση της Περιφέρειας Αττικής δρομολογούνται δύο αναπτυξιακά έργα συνολικού ύψους 16.800.000 ευρώ. Πρόκειται για δύο έργα που έχουν μελετηθεί από τον Δήμο Πειραιά και έχουν συμφωνηθεί με την Περιφέρεια Αττικής, ενώ εντάσσονται στην προσπάθεια της πόλης να αναπτυχθεί και να συγκροτήσει μία νέα ισχυρή και ελκυστική ταυτότητα.

Το πρώτο έργο, με προϋπολογισμό που φτάνει τα 15.000.000 ευρώ, αφορά ένα πρόγραμμα ανάπλασης της περιοχής του Αγίου Διονυσίου, της παλιάς βιομηχανικής περιοχής της πόλης. Αφήνοντας πίσω την εγκατάλειψη και την υποβάθμιση, αυτή η περιοχή θα δώσει στην πόλη τους ελεύθερους χώρους, χώρους πρασίνου και αναψυχής και θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για τους κατοίκους και τους επισκέπτες. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, είναι άξιο αναφοράς ότι εκτός από το μεγάλο κτιριακό απόθεμα, υπάρχουν σημαντικά μνημεία και χώροι που αναμένεται να αποτελέσουν πόλο προσέλκυσης επισκεπτών και νέων οικονομικών δραστηριοτήτων.
Το δεύτερο έργο είναι η ίδρυση ενός πολυθεματικού και ερευνητικού Κέντρου Επιχειρηματικής Καινοτομίας, με έμφαση στη γαλάζια ανάπτυξη και προϋπολογισμό 1.800.000 ευρώ.
Το Κέντρο φιλοδοξεί να συνεισφέρει και να προσελκύσει ιδέες και προτάσεις με καινοτόμα χαρακτηριστικά, που θα αξιοποιήσουν το συγκριτικό πλεονέκτημα της πόλης, δηλαδή το λιμάνι και τις ποικίλες οικονομικές δραστηριότητες που μπορούν να αναπτυχθούν.
Ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Γιώργος Γαβρίλης, σε δηλώσεις του, υπογράμμισε την ιστορική ανάγκη να αποτελέσει ο Πειραιάς ξανά μία πόλη με ισχυρή και πολύπλευρη φυσιογνωμία, ένα ισχυρό οικονομικό κέντρο, με ποιότητα ζωής και χαρακτηριστικά βιώσιμης ανάπτυξης, με σεβασμό στην ιστορία της, αλλά και με ένα δυναμικό βηματισμό προς τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες του αύριο.
Ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου να εγκρίνει την ανάπλαση της περιοχής του Αγίου Διονυσίου. Ο κ. Μώραλης μίλησε για τα«πολλαπλά οφέλη» της πόλης, που θα προκύψουν από την ανάπλαση, ενώ τόνισε πως αυτή θα συμβάλλει στην αναζωογόνηση και την αναβάθμιση της περιοχής του Αγίου Διονυσίου, καθώς εντάσσεται σε έναν γενικότερο σχεδιασμό για την πόλη, που έχει ως στόχο την ανάπτυξη και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
Ο δήμαρχος Πειραιά δήλωσε : «Ο Πειραιάς μπαίνει σταθερά στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος. Στόχος μας είναι να καταστεί η πόλη μας ναυτιλιακός, τουριστικός, πολιτιστικός και εμπορικός προορισμός διεθνούς ανταγωνιστικότητας και εμβέλειας. Σε αυτήν τη δύσκολη περίοδο παλεύουμε για να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για έναν καλύτερο Πειραιά».
http://www.pireasnews.gr/
 
Top