Εύκολο απόγευμα είχε ο Ολυμπιακός στην Κέρκυρα. Οι Πειραιώτες δεν άφησαν περιθώρια στους γηπεδούχους και πέτυχαν μία εύκολη νίκη που τους έφερε πολύ κοντά στη μαθηματική κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Έκπληξη στην 11άδα του Ολυμπιακού!

Ο Τάκης Λεμονής στον αγώνα με την Κέρκυρα παρέταξε τον Ολυμπιακό με τον Καπίνο κάτω από τα δοκάρια, τον Φιγκέιρας στο δεξί άκρο και τον Ντε Λα Μπέγια στο αριστερό. Στο κέντρο της άμυνας αγωνίστηκαν Μποτία και Ντα Κόστα. Από εκεί και πέρα, στη μεσαία γραμμή ξεκίνησαν Ρομαό και Καμπιάσο που είχαν μπροστά τους τον Φορτούνη. Ο Σεμπά επέστρεψε στην αρχική ενδεκάδα και κάλυψε το αριστερό άκρο, ενώ στο δεξί ήταν ο Μάριν και στην κορυφή ο Καρντόσο που ήταν και η έκπληξη του Έλληνα τεχνικού για το αρχικό σχήμα των «ερυθρόλευκων».

Γκολ και δοκάρι ο Φορτούνης

Ο Ολυμπιακός ήταν ο κυρίαρχος στο πρώτο ημίχρονο κόντρα σε μία Κέρκυρα, η οποία δεν τα πήγαινε πολύ καλά ανασταλτικά! Οι Φαίακες έδωσαν πολλά δικαιώματα με την αμυντική τους λειτουργία, τα οποία προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν οι «ερυθρόλευκοι», οι οποίοι δημιούργησαν πολλές καταστάσεις στα καρέ του Κουτζαβασίλη. Η πρώτη καλή στιγμή στην αναμέτρηση έγινε 12' όταν η κεφαλιά του Ρομαό κατέληξε στην αγκαλιά του πορτιέρο των γηπεδούχων. Μεσολάβησε η μία ευκαιρία του Καμπιάσο στο 15' και στο 20' οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ με τον Φορτούνη που ντρίπλαρε και τον γκολκίπερ της τοπικής ομάδας.

Η ομάδα του Πειραιά συνέχισε με τον ίδιο ρυθμό, δημιούργησε και άλλες ευκαιρίες, είχε δοκάρι στο 28' με τον Φορτούνη, αλλά δεν μπόρεσε να φύγει για τα αποδυτήρια με περισσότερα τέρματα στη φαρέτρα της.

Το κλείδωσε με γκολάρα ο Μάριν

Στο δεύτερο μέρος η «ερυθρόλευκη» υπεροχή συνεχίστηκε! Ο Καρντόζο ήταν ο άνθρωπος που συμμετείχε στις περισσότερες ευκαιρίες για τον Ολυμπιακό, ο οποίος όσο δεν πετύχαινε ένα δεύτερο γκολ τόσο έδινε δικαιώματα στην Κέρκυρα να ελπίζει σε ισοφάριση. Μάλιστα οι Φαίακες βρέθηκαν πολύ κοντά στο 1-1, στην πρώτη καλή τους στιγμή στο ματς, με τονΤουράμ, στο 67'. Αυτή η ενέργεια ταρακούνησε τους Πειραιώτες που το πήραν απόφαση να τελειώσουν την αναμέτρηση.

Δεν το κατάφερε ο Φορτούνης στο 69', το πέτυχε όμως δέκα λεπτά αργότερα ο Μάριν. Ο Ανσαριφάρντ του πέρασε φοβερή κάθετη, ο Γερμανός που ήταν στα όρια του οφσάιντ, βρέθηκε τετ α τετ με τον Κουτζαβασίλη, έσκαψε τη μπάλα από πάνω του και πέτυχε το 0-2, το οποίο ήταν και το τελικό σκορ. Ο Φορτούνης θα μπορούσε να είχε δώσει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη των Πειραιωτών, υστερα από φοβερή πάσα του Τσόρι, αλλά ο Κουτζαβασίλης είπε όχι σε τετ α τετ στο 89', σε μία φάση που προήλθε από κλέψιμο του Σεμπά στο κέντρο.

Mε αυτή τη νίκη, ο Ολυμπιακός ανήλθε στους 60 βαθμούς και έκανε ένα σημαντικό βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και μαθηματικά. Ο ΠΑΟΚ τον ακολουθεί στους -8 (έχει 52), οπότε οι «ερυθρόλευκοι» μόνο με αυτοκτονία στα τρία εναπομείναντα παιχνίδια μπορούν να χάσουν αυτόν τον τίτλο από τα χέρια τους, αφού με μία νίκη το εξασφαλίζουν.
http://www.pireasnews.gr/2017/04/44_6.html
 
Top