Σημαντικές εξαγγελίες έκανε ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κος. Γιώργος Γαβρίλης από το στούντιο του ΚΑΝΑΛΙΟΥ ΕΝΑ 90,4, μιλώντας χθες στην εκπομπή «ΛΟΓΟΣ & ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ» που επιμελείται ο ΝΙΚΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ και συμμετέχει ο ΤΑΚΗΣ ΜΑΥΡΕΑΣ.  
    Ο κος. Γαβρίλης δέχθηκε τις παρεμβάσεις τεσσάρων (4) Δημάρχων της Περιφέρειάς του και συζήτησε μαζί τους τις πρωτοβουλίες που βρίσκονται σε εξέλιξη για την ολοκλήρωση σημαντικών έργων στους Δήμους τους.
     Μιλώντας με το Δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη, ανέφερε ότι έχει εγκριθεί χρηματοδότηση για μια σειρά σημαντικότατων έργων ανάπλασης, ανακατασκευής και συντήρησης όλων σχεδόν των αθλητικών χώρων του Πειραιά (Θεμιστόκλειο, Κλειστό Καμινίων, Γήπεδα μπάσκετ Πορφύρα και Φοίνικα κλπ), και την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων στο παραλιακό μέτωπο από το Μικρολίμανο-όπου μέχρι το τέλος του χρόνου θα αρχίσουν οι εργασίες για την απελευθέρωση της παραλίας από τις πέργκολες και τη διαμόρφωση του χώρου-τους χώρους γύρω από το ΣΕΦ και την παραλία του Φαλήρου του Μοσχάτου και των Τζιτζιφιών.   
    Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης από την πλευρά του τόνισε ότι εντός των ημερών θα εξαγγείλει τη δημιουργία και άλλων αθλητικών έργων στην πόλη μετά το γήπεδο ποδοσφαίρου στο παλιό οικόπεδο του ΚΤΕΛ στη Θηβών και Φαλήρου.  Πρόκειται για ένα σκοπευτήριο στην περιοχή της Ε’ κοινότητας και ένα κλειστό κολυμβητήριο.   Παράλληλα συμφώνησε με τον κ. Γαβρίλη και με τον Πρόεδρο του Εθνικού κ. Αγγελόπουλο, ο οποίος είχε παρέμβει νωρίτερα τηλεφωνικά στην ανάγκη συνέχισης των προσπαθειών για την λύση του θέματος του γηπέδου του ιστορικού αυτού σωματείου.   Όπως τόνισαν τόσο ο κ. Γαβρίλης όσο και ο Δήμαρχος Πειραιά το τοπίο έχει πλέον ξεκαθαρίσει και με το δεδομένο ότι υπάρχουν πολλά προβλήματα για τη δημιουργία γηπέδου στο ΣΕΦ στις επόμενες ημέρες θα προταθούν άλλοι χώροι στην περιοχή του Πειραιά για να γίνει το γήπεδο. 
     Ο κος. Μώραλης αναφέρθηκε επίσης και στις ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΧΩΡΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ, οι οποίες θα αποτελέσουν τη βάση για την ολική επαναφορά του Πειραιά στην ανάπτυξη αφού θα χρηματοδοτήσουν δράσεις και πρωτοβουλίες με ένα ποσό που θα αγγίζει τα ενενήντα εκατομμύρια ευρώ (90,000,000).   


     Στο σημείο αυτό ο κος. Γαβρίλης διευκρίνισε ότι πρόγραμμα ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΩΝ ΧΩΡΙΚΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ έχουν υποβάλλει στην Περιφέρεια τέσσερις Δήμοι, ή ομάδες Δήμων, αλλά η πρόταση του Πειραιά είναι η πλέον τεκμηριωμένη  και ολοκληρωμένη γι αυτό και είναι σίγουρο ότι θα εγκριθεί. 
     Τόσο ο κος. Μώραλής όσο και ο κος. Γαβρίλης εξέφρασαν την απορία τους για την αδικαιολόγητη, όπως τη χαρακτήρισαν, καθυστέρηση της κυβέρνησης να προχωρήσει το θέμα του Δικαστικού Μεγάρου Πειραιά, αφού όλες οι απαιτήσεις που είχε θέσει τόσο στο Δήμο όσο στη Περιφέρεια ικανοποιήθηκαν.   Όπως είπε ο κος. Μώραλης, τα χρήματα υπάρχουν, ο χώρος, το παλιό γιαπί της Ραλλείου, έχει διατεθεί από το Δήμο αλλά το Υπουργείο δεν έχει κάνει ακόμα τίποτα.   Διευκρίνισε επίσης ότι δεν πρόκειται να περιμένει για πολύ διότι για το συγκεκριμένο κτίριο υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από μεγάλους επενδυτές του εξωτερικού, οι οποίοι θέλουν να το κάνουν πεντάστερο ξενοδοχείο.  Εάν μέχρι το Ιούνιο, υπογράμμισε ο Δήμαρχος Πειραιά, το Υπουργείο δεν έχει κάνει αυτά που οφείλει, εμείς θα άρουμε την παραχώρηση του χώρου γιατί δεν μπορούμε να ανεχθούμε να διαιωνίζεται αυτή η κατάσταση στο κέντρο της πόλης.   Ο καθένας, λοιπόν, ας αναλάβει τις ευθύνες του τόνισε. 
    Στη συνέχεια έκανε παρέμβαση ο Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας κ. Χρήστος Βρεττάκος, ο οποίος αναφέρθηκε στο θέμα των Λιπασμάτων και είπε ότι στόχος δεν είναι πλέον η ανάπλαση του χώρου που έχει ήδη δοθεί στο Δήμο Κερατσινίου αλλά και του χώρου που ανήκε στη Εθνική Τράπεζα καθώς ο διαγωνισμός που έχει προκηρύξει ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά για τη σύνταξη μελετών που θα αποβλέπουν στην αξιοποίηση ολόκληρου του χώρου ως ενιαίας έκτασης εστέφθη από πλήρη επιτυχία, οι συμμετοχές ήταν πάρα πολλές και μέσα σε είκοσι μέρες (20) θα επιλεχτούν οι τρεις καλύτερες μελέτες οι οποίες και θα προχωρήσουν και στο στάδιο της υλοποίησης.   Ο κος. Βρεττάκος υπογράμμισε ακόμα ότι και το Κέντρο Υγείας τελικά θα κατασκευαστεί στο οικόπεδο που βρίσκεται πλησίον του Σκλαβενίτη στην περιοχή της Ιχθυόσκαλας και σε λίγο αναμένεται να γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις για το πρόγραμμα έναρξης των εργασιών.
     Ακολούθως έκανε παρέμβαση ο Δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης, ο οποίος τόνισε ότι ολοκληρώθηκε το έργο ανακατασκευής της λεωφόρου Ποταμού και πλέον η διέλευση είναι ασφαλής και δεν κρύβει παγίδες για πεζούς και οχήματα.   Επίσης, αναφέρθηκε στη δημιουργία πεζογέφυρας στη Γρηγορίου Λαμπράκη στο ύψος του Δημαρχείου καθώς εκατέρωθεν αυτής βρίσκονται δύο Λύκεια και αθλητικές εγκαταστάσεις, για να περνάνε με ασφάλεια τα παιδία και να μην αναγκάζονται να διασχίζουν το δρόμο.
     Τέλος ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά ανακοίνωσε ότι η Περιφέρεια Αττικής έχει εξασφαλίσει ένα κονδύλι σαράντα εκατομμυρίων ευρώ (40.000.000) για την συντήρηση και αντικατάσταση ιατρικών μηχανημάτων και λοιπών υλικών πρώτης ανάγκης στα νοσοκομεία της Αττικής και ένα μεγάλο μέρος από το ποσόν αυτό θα δοθεί για την αντιμετώπιση των αναγκών των νοσοκομείων του Πειραιά.
   


Χαιρετισμό απεύθυνε και ο Δήμαρχος Περάματος κ. Γιάννης Λαγουδάκης, ο οποίος λόγω χρόνου δεν πρόλαβε να μιλήσει αλλά δεσμεύτηκε όπως και ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιώργος Γαβρίλης να τα ξαναπούν την άλλη Κυριακή, στην ίδια ώρα, στην ίδια εκπομπή, πάντα στο ΚΑΝΑΛΙ ΕΝΑ 90,4

http://www.pireasnews.gr/
 
Top