Με δέκα παίκτες ολοκλήρωσαν οι ερυθρόλευκοι που έχουν παράπονα από τη διαιτησία του Γάλλου Μπουκέ

Προφανώς και υπήρχαν στόχοι πριν την έναρξη του αγώνα. Πρωταρχικός στόχος; Πάντα η νίκη. Δεύτερος και αρκετά σημαντικός να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα. Το 50% των στόχων δεν είναι κακό ποσοστό για τον Ολυμπιακό. Είχε πολλές απουσίες (Ιντέγε, Ελιουνούσι, Καπίνο), προστέθηκαν ατυχίες (αναγκαστική αλλαγή ο Φορτούνης) και υπήρξαν και λάθη (απευθείας κόκκινη ο Βιάνα) κι ένας διαιτητής (ο Γάλλος Μπουκέ) ο οποίος είχε αλλοπρόσαλλα σφυρίγματα προκαλώντας τον εκνευρισμό των ερυθρόλευκων (με αποκορύφωμα την αποβολή του Βιάνα ενώ στον Προχάτσκα, που επίσης κλώτσησε, έδειξε μόνο κίτρινη).

Κι όμως. Ο Ολυμπιακός στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα ήταν καλύτερος από την Οσμανλισπόρ, κράτησε μακριά από τα καρέ του τον αντίπαλο (μόλις μία τελική σε 90 λεπτά αγώνα) και είχε τις δικές του ευκαιρίες για να πετύχει κάποιο γκολ. Και με τον Καρντόσο στο πρώτο μέρος και με τους Σεμπά, Μάρτινς στο δεύτερο. Εν τέλει έμεινε στο 0-0. Ενα αποτέλεσμα που διατηρεί το 50-50 της πρόκρισης για την Τουρκία σε μία εβδομάδα (23 Φεβρουαρίου).

MVP: Καρτσεμάρσκας. Ο τερματοφύλακας της Οσμανλισπόρ τέσσερις φορές χρειάστηκε να επέμβει και το έκανε σωστά. Με Μποτία και Καρντόσο στο πρώτο ημίχρονο και με Σεμπά, Μάρτινς στο δεύτερο μέρος κράτησε το μηδέν μπροστά από την εστία του.
ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Βιάνα. Σε ανύποπτη φάση ο Βραζιλιάνος αμυντικός κλωτσάει τον αντίπαλό του και βλέπει την κόκκινη κάρτα. Σε σημείο μάλιστα που ο Ολυμπιακός είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα.
ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ανδρούτσος. Ο πιτσιρικάς τα έκανε όλα σωστά. Εξαιρετικός τακτικά με πολλά τρεξίματα. Εάν μάλιστα τον άφηνε ο επόπτης στο πρώτο ημίχρονο πιθανότατα να είχε σκοράρει κιόλας.
Η ΓΚΑΦΑ: Στο 73' ο Βιάνα αποφασίζει να ρίξει και μια κλωτσιά στον πεσμένο αντίπαλό του με αποτέλεσμα να δεχθεί την κόκκινη κάρτα ν' αφήσει την ομάδα του με δέκα παίκτες και να χάσει και την ρεβάνς.
ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Γάλλος Ρουντί Μπουκέ έκρινε πως για να «κρατήσει» το ματς αποφάσισε να είναι τρομερά αυστηρός στον πειθαρχικό του έλεγχο. Πολλές κίτρινες, απευθείας κόκκινη (στον Βιάνα) και αποφάσεις που σίγουρα θα προκαλέσει τα παράπονα του Ολυμπιακού κυρίως όταν δεν έδειξε την δεύτερη κίτρινη στον Λουίζ Κάρλος. Ο Μποτία διαμαρτυρήθηκε και για πέναλτι στο 11' ενώ κόπηκε (κακώς) με οφσάιντ ο Ανδρούτσος στο 32' που έβγαινε τετ-α-τετ.
ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ενα ματς σα να μην... έγινε. Ο Ολυμπιακός κράτησε το μηδέν στην άμυνα (το θετικό), δεν μπόρεσε να σκοράρει (το αρνητικό) και πάει στην Τουρκία με την υπόθεση πρόκριση να παραμένει στο 50-50. Οι «ερυθρόλευκοι» πέτυχαν τον έναν από τους δύο στόχους του και θα πάει στην Τουρκία για να ψάξει το γκολ που πιθανότατα θα του δώσει και πρόκριση. 

Οι συνθέσεις:
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Λεάλι, Φιγκέιρας, Μποτία, Βιάνα, Σισοκό, Ρέτσος, Μάρτινς (88' Ανσαριφάρντ), Ανδρούτσος, Φορτούνης (71' Μανθάτης), Σεμπά, Καρντόσο (76' Ρομαό)
ΟΣΜΑΝΛΙΣΠΟΡ: Καρτσεμάρσκας, Πίντο, Προχάτσκα, Κουρουτσκού, Βρσάγιεβιτς, Λουίζ Κάρλος (88' Μαχέρ), Τσαγκιράν, Εντιαγέ, Μπιφουμά (94' Μεχμέτ, Ρεγκατέν, Ντελάρζ (81' Ρουτσέσκου)
Πηγή:www.gazzetta.gr
http://www.pireasnews.gr/2017/02/0-0.html
 
Top