Πρόσκληση στο πατροπαράδοτο Καρναβάλι της Ύδρας την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 15:00

Την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς ντόπιοι αλλά και  επισκέπτες του νησιού συμμετέχουν, διασκεδάζουν και χαίρονται έντονα στο Υδραίικο καρναβάλι, με τους μασκαράδες  να περιδιαβαίνουν σε μια πολύχρωμη, θορυβώδη πομπή   στα σοκάκια και τους δρόμους  της πόλης, έχοντας μπροστά τους τον βασιλιά καρνάβαλο. Η αποκριάτικη εύθυμη πομπή με τους μασκαράδες (τοπική ονομασία: Μουσκάρια), έχοντας από πίσω της πλήθους κόσμου ακολουθεί  μια πορεία από την πλατεία Βότση, Καμίνια, παραλιακός δρόμος Καμίνια – Ύδρα περνά από το λιμάνι του νησιού, όπου και στήνεται γλέντι και καταλήγει στην πλατεία της «Ξερής Ελιάς» που συνεχίζεται το ξεφάντωμα, μέχρι αργά το βράδυ…

Με αφετηρία και σημείο συγκεντρώσεως των Καρναβαλιστών την πλατεία Ναυάρχου Βότση, παραπλεύρως του ξενοδοχείου «Υδρούσα».
Η χαρούμενη πομπή του Καρνάβαλου ανεβαίνει την οδό Αντωνίου Λιγνού ως την κεντρική έσοδο του αρχοντικού Σαχτούρη, (Παλιό Γυμνάσιο-Λύκειο Ύδρας), φθάνουν στο Φροντιστήριο Ξένων Γλωσσών "Υδραγωγή", πού πραγματοποιούν την πρώτη του στάση. Στην συνέχεια πάνε στη συνοικία του Καμινιού  όπου και στήνεται γλέντι με χορό με την συνοδεία κερασμάτων κρασιού και μεζέδων. Μετά την περιοχή Καμίνια η χαρούμενη πομπή το καρνάβαλου και των μασκαράδων ξεκινάει από τον παραλιακό δρόμο για το λιμάνι του νησιού, φτάνοντας στο λιμάνι οι καρναβαλιστές, στήνουν χορό με παραδοσιακά νησιώτικα  και αλλά τραγούδια.
Στο τέλος η χαρούμενη πομπή κατευθύνεται στην οδό Γεωργίου Σαχτούρη φτάνει έξω από το Γήπεδο (Περιβόλι  του Κούσουλα) και καταλήγει στην συνοικία «Ξερή Ελιά» και στην ομώνυμη ταβέρνα. Ακολουθεί χορός και γλέντι με παραδοσιακούς μεζέδες και άφθονο κρασί και στο τέλος γίνετε το κρέμασμα του Καρνάβαλου και το  γλέντι να κρατάει όλο σχεδόν το βράδυ.
http://www.pireasnews.gr/
 
Top