Έκθεση ελληνικής θαλασσογραφίας
στο ίδρυμα B. & M. Θεοχαράκη
 «Η Θάλασσα των Ελλήνων»

Tην Κυριακή 5 Μαρτίου θα συναντηθούμε στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη για να θαυμάσουμε μαζί την έκθεση ελληνικής θαλασσογραφίας. 
θα περιηγηθούμε στους χώρους του ιδρύματος και δούμε την έκθεση «Η Θάλασσα των Ελλήνων» που περιλαμβάνει εξαιρετικά έργα.

 Το θέμα της έκθεσης, η θάλασσα, άμεσα συνδεδεμένη με τη ζωή του ελληνικού λαού, την ιστορία του, τα βιώματά του αποκτά ένα συμβολικό χαρακτήρα στις μέρες μας και προτείνει στον επισκέπτη της έκθεσης, ένα ταξίδι πλημμυρισμένο από το φως και το χρώμα της Ελλάδας.

Κορυφαίοι Έλληνες ζωγράφοι, με ποικίλη εκφραστική γλώσσα, γραφή, μέσα και τεχνική, υπηρέτησαν τη θαλασσογραφία και την ανέδειξαν ως μία από τις χαρακτηριστικές εκφάνσεις της νεότερης ελληνικής τέχνης. Μέσα από τις μεταμορφώσεις της θαλασσογραφίας παρακολουθούμε όλα τα στάδια της εξέλιξης της ελληνικής ζωγραφικής.

Στην έκθεση θα παρουσιαστούν, μεταξύ των άλλων, πίνακες των μεγάλων θαλασσογράφων του 19ου αιώνα,Κωνσταντίνου Βολανάκη, Βασίλειου Χατζή, Ιωάννη Αλταμούρα, χαρακτηριστικά έργα καλλιτεχνών του πρώιμου μοντερνισμού, Κωνσταντίνου Μαλέα, Νικόλαου Λύτρα, Κωνσταντίνου Παρθένη, Μιχάλη Οικονόμου κ.ά., εκπροσώπων ή επιγόνων της Γενιάς του ΄30, Νίκου Χατζηκυριάκου–Γκίκα, Γεράσιμου Στέρη και Αγήνορα Αστεριάδη, και έργα καλλιτεχνών, όπως Θάνου Τσίγκου, Πάρι Πρέκα, Γιάννη Γαΐτη, Παναγιώτη Τέτση, Δημοσθένη Κοκκινίδη, Κώστα Τσόκλη, Βασίλη Θεοχαράκη, Μαρίας Φιλοπούλουκ.ά.

 
Top