Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, στο πλαίσιο των ευρύτερων δράσεων της Σχολής Ναυτιλίας,  με τιμή ανακοινώνει ότι έγινε Εταιρικό Μέλος της Ελληνικής Ένωσης Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος (HΕLMEPA). Στόχος της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, είναι η υποστήριξη των δράσεων της Ένωσης για τη δημιουργία περιβαλλοντικής συνείδησης στη ναυτιλία, την ασφάλεια στα πλοία και τη διατήρηση ενός καθαρού θαλασσίου περιβάλλοντος. 

H HELMEPA ιδρύθηκε στον Πειραιά το 1982, μετά την πρωτοποριακή εθελοντική δέσμευση Ελλήνων ναυτικών και πλοιοκτητών για την προστασία των θαλασσών από τη ρύπανση των πλοίων. Στόχος της είναι ο ανθρώπινος παράγοντας στη ναυτιλιακή κοινότητα να αποκτήσει περιβαλλοντική συνείδηση και υψηλό επίπεδο ασφάλειας για την επίτευξη ποιοτικής ναυτιλίας, πάντοτε στην υπηρεσία της ανθρωπότητας. Μία από τις βασικές δεσμεύσεις της είναι η υποστήριξη του στόχου "Ασφαλή Πλοία σε Καθαρές Θάλασσες" του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού. 

Ο ναυτιλιακός τομέας της HELMEPA από το 2008 υλοποιεί ετήσια εκπαιδευτικά προγράμματα για αξιωματικούς Ε.Ν. και στελέχη ναυτιλιακών εταιρειών, ως πιστοποιημένο Ναυτιλιακό Επιμορφωτικό Κέντρο σύμφωνα με το ISO 9001:2008 από το DNV GL. Τα εν λόγω επιμορφωτικά προγράμματα, προσφέρουν στους συμμετέχοντες επίκαιρη ενημέρωση και πληροφόρηση, που καλύπτει ευρύ φάσμα θεμάτων, τα οποία επικεντρώνονται στην πρόληψη της ρύπανσης από τα πλοία και την ασφάλεια στη θάλασσα.

Η Σχολή Ναυτιλίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου προσφέρει τα αναγνωρισμένα bachelors BSc (Hons) Maritime Business  και BSc (Hons) Shipping and Port Management, σε συνεργασία με το Southampton Solent University, που αποτελεί παγκόσμιο ηγέτη στις σπουδές ναυτιλίας και διαθέτει τη Warsash Maritime Academy, μία από τις πλέον κορυφαίες σχολές ναυτικής εκπαίδευσης στον κόσμο. 

Η τιμητική συνεργασία του Μητροπολιτικού Κολλεγίου με τη HELMEPA στοχεύει, μεταξύ άλλων, στη διεύρυνση των ευκαιριών επιμόρφωσης σε σύγχρονα θέματα για τους φοιτητές της Σχολής Ναυτιλίας, αλλά και στην ευρύτερη ευαισθητοποίηση του συνόλου των φοιτητών του Κολλεγίου για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.   

Περισσότερα στο www.mitropolitiko.edu.gr 

 
Top