Δρομολογείται η έναρξη των εργασιών αναβάθμισης των αθλητικών εγκαταστάσεων του ιστορικού «Θεμιστόκλειου» Σταδίου μετά από την έγκριση από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής της σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης της Περιφέρειας με το Δήμο Πειραιά.
Όπως υπογράμμισε στην εισήγησή του ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης για τα έργα, που είναι προϋπολογισμού 1.373.721 €, έχει γίνει μελέτη από το Δήμο ενώ θα χρηματοδοτηθούν, δημοπρατηθούν και εκτελεστούν από την Περιφέρεια Αττικής.

Το «Θεμιστόκλειο», που εγκαινιάσθηκε το 1939, ήταν το πρώτο Δημοτικό Γυμναστήριο του Πειραιά. Βρίσκεται στην συνοικία «Ταμπούρια» και αποτελείται από το στίβο και δύο κτίρια, ένα ισόγειο επιφανείας 106 τ.μ. με αποδυτήρια και ένα διώροφο επιφανείας 410 τ.μ., το οποίο παραμένει κενό διότι έχει υποστεί ζημιές από τους σεισμούς του 1999 και έκτοτε δεν έχει επισκευασθεί.

Να σημειωθεί ότι το έργο ξεπερνάει τα όρια του Δήμου Πειραιά καθώς σε αυτό το χώρο αθλούνται και πολλοί αθλητές και αθλήτριες από τις γειτονικές συνοικίες του Δήμου Κερατσινίου- Δραπετσώνας. Ωστόσο, λόγω των εκτεταμένων φθορών στο στίβο υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού και η άθληση γίνεται με πολλές δυσκολίες.

Με τα έργα θα επισκευασθούν ο στίβος και τα δύο κτίρια, δίνοντας τη δυνατότητα σε εκατοντάδες αθλητές και αθλήτριες να αθλούνται, πλέον, με ασφάλεια, σε ένα σύγχρονο αθλητικό χώρο.

Σε ότι αφορά το στίβο θα συντηρηθεί και θα αποκατασταθεί ο διάδρομος ταχύτητας καθώς και ο υπόλοιπος στίβος (χώρος σκαμμάτων, μπάσκετ), θα γίνουν εργασίες συντήρησης κερκίδων, κιγκλιδωμάτων και δικτύου αποχέτευσης ομβρίων και θα επιστρωθεί συνθετικός χλοοτάπητας.

Στο ισόγειο κτίριο αποδυτηρίων θα γίνει ριζική ανακαίνιση ενώ στο διώροφο κτίριο αφού ενισχυθεί ο φέρων οργανισμός θα γίνουν εργασίες αποκατάστασης  προκειμένου να λειτουργήσει ως γυμναστήριο, με αποδυτήρια, γραφείο προπονητών, ιατρείο και αποθήκη.
http://www.pireasnews.gr/
 
Top