Στον Πειραιά θα πραγματοποιήσουν "απόβαση" αγρότες από το μπλόκο των Πραιτωρίων, οι οποίοι αναχωρούν σήμερα το βράδυ από το Ηράκλειο, προκειμένου να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο της Τρίτης στην Αθήνα.

Οι αγρότες του μπλόκου συντάσσονται με την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων και σε σχετική ανακοίνωσή τους αναφέρουν: «Μετά από 22 μερόνυχτα στον αγώνα για επιβίωση στο μπλόκο Πραιτωρίων, κλιμακώνουμε την πάλη μας. Ανεβαίνουμε στην Αθήνα, να σμίξουμε με τους συναδέλφους μας που αγωνίζονται στα μπλόκα της υπόλοιπης Ελλάδας, πλάι στους εργαζόμενους της Αθήνας, να διαδηλώσουμε και να απαιτήσουμε την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας από την κυβέρνηση».

Ακόμη, επισημαίνουν ότι «την ώρα που οι μικρομεσαίοι αγρότες παλεύουν για την επιβίωσή τους, οι εκπρόσωποι των μεγαλοαγροτών, έκπτωτοι συνδικαλιστές που δεν εκπροσωπούν κανέναν πέρα από τον εαυτό τους, τους δουλεύουν κανονικά, καλούν σε συλλαλητήριο στην Αθήνα στις 8 Μάρτη, όταν πια θα έχει ψηφίσει η κυβέρνηση τα νέα αντιλαϊκά μέτρα της δεύτερης αξιολόγησης...». Καλούν δε τους αγρότες σε ραντεβού, στις 19:00 απόψε το βράδυ, στο κιόσκι της ΑΝΕΚ, προκειμένου να αναχωρήσουν για τον Πειραιά.

Σύμφωνα με την απόφαση που ελήφθη την Κυριακή το απόγευμα από τα μέλη της Παγκρήτιας Συντονιστικής Επιτροπής των Αγροτών που συνεδρίασε στα γραφεία της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Ηρακλείου, στις 8 Μαρτίου οι αγρότες του νησιού θα πραγματοποιήσουν παγκρήτιο συλλαλητήριο στην Αθήνα, διαμαρτυρόμενοι για τα προβλήματά τους και ιδιαίτερα για το ασφαλιστικό και το φορολογικό. 
Top